Zonne Energie

Eerst even naar het postkantoor om het pakje uit het VK op te halen en de invoerbelasting te betalen. We hebben niet veel tijd want er komt ook iemand van een installateur van zonnepanelen. Die kan geen precieze tijd geven omdat hij uit Santiago de Compostela moet komen. Dus als we terug zijn wachten we op de man. Ik wil gaan schilderen, maar dan zal je net zien dat als ik de kwast in de verf doop hij voor de deur staat. Sol heeft hetzelfde idee. We wachten dus gewoon. Wachten duurt alleen altijd zo lang. Iets na 10 uur is hij er. Hij bekijkt van alles, maakt aantekeningen en foto’s. Op de papieren die hij bij heeft zie ik staan dat er 10 panelen aan de Oostzijde op het dak komen. Ik vertel hem dat we dat niet willen 5 Oost en 5 West. Hij past de tekening aan. De groepenkast, ja alles wat zij komen installeren kan er in, of ik de groepenkast wel even kan verbouwen. Nou nee. Hebben jullie zelf geen groepenkast waar de dingen in kunnen? Ja, en hij laat een foto zien. Mooi, als dan daar de omvormer komt dan kan die kast er bij en hoeft er alleen maar een kabel naar ‘onze’ groepenkast. Hij legt nog wat dingen uit en vertrekt weer.

Nu eerst de koeien naar buiten. Daarna maakt Sol de stal schoon en loop ik een rondje met Antares. Daarna gaat Sol verder met inrichten/opruimen van de hobbykamer en de kamer die we gebruiken als opslag. Voor ik ga schilderen wil i eerst even vegen in de ruimte boven de stal waar de koeien staan. Opruimen is voor een andere keer, maar een keer vegen kan geen kwaad. Overal waar ik troep heb laten liggen is de vloer niet veilig om op te staan. Daarna ga ik aan het schilderen in de slaapkamer. Als het meeste gedaan is laat ik een stuk van het plafond over voor morgen. Ik wil niet te lang op een trap staan met mijn hoofd heel de tijd achter over. 

Tijd om iets leuks te gaan doen met de bosmaaier. In het bos was ik al eens bezig geweest met een pad wat dieper het bos in gaat. Het pad is onbegaanbaar. Toen ik er een tijd terug bezig was kwam de buurvrouw vertellen dat de buurman dat wel een keer doet met de tractor en een frees. Nu heb ik lang genoeg gewacht op de tractor met frees en ga zelf aan de gang. Het pad was al niet begaanbaar, maar als ik nog langer wacht met schoonmaken dan kun je er nooit meer op. Paar uur met de bosmaaier bezig geweest tot de brandstof op was. Volgende keer verder, daar moet ik trouwens ook voor kijken hoe het pad precies loopt.

4 reacties

 1. Hola,

  Dat jullie, zoals iedereen doet, alles er spic en span uit willen laten zien nu het aanstaande is dat wij komen om alles te bewonderen is natuurlijk te prijzen. Wij hebben het idee dat jullie de slaapkamer af willen krijgen.
  Maar om nu de vloer boven de koeienstal ook nog te gaan vegen gaat al wel ver om maar niet te spreken over de parkachtige paadjes in het bos. Wij komen om te genieten van alles en te bewonderen van alles wat jullie al aangepakt hebben. Dat noemen wij een droom LEVEN.
  Maak je niet TE druk wij kijken door alles heen.

  HOUDOE

  • Hoi Pa, dat er een beetje orde in de chaos moet komen staat buiten kijf. Dat jullie komen is een stok achter de deur. De slaapkamer willen we af hebben, maar niet met meer spoed dan normaal. Tja, en die bospaadjes. Wel mooi toch?

 2. Hey Rob, lekker bezig met van alles. Weet je wat me wel iets voor jou lijkt? Ergens een oude trekker op de kop tikken. Dan kan je zo nu en dan zelf de frees van de buurman aanpikken. Hond mee op de trekker en lekker zelf aan de gang. 😉
  Groetjes uit Dongen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *