WIL JE MEER WETEN OVER ONS IN GALICIË? DAN BEN JE HIER OP HET JUISTE ADRES.

Over ons

Hoi, wij zijn Sol, Rob en Antares van den Wijngaart. Sol komt uit Chili en ik, Rob, uit Breda. Wij zijn sinds 2003 getrouwd. In 2013 kwam Antares, onze dwerg schnauzer, er bij. Tot eind januari 2021 woonde we in Breda en hadden beide een goede baan.

Emigreren wilde we al langer, telkens kwam er echter wat tussen. De drukte in Nederland waren we eigenlijk wel beu. De rust hebben we gevonden in Galicië in Spanje. Met de rust die we gevonden hebben wil het niet zeggen dat we het niet druk hebben. Maar als we nu even geen zin hebben doen we niets.

Hier in Galicië lijkt de tijd op sommige momenten en plaatsen te hebben stilgestaan. De medewerker van de bank, bijvoorbeeld, weet wie je bent en heeft alle tijd. De mensen achter je in de rij hebben dat blijkbaar ook. Alles gaat hier wat langzamer lijkt het. Soms kan dat ook lastig zijn, maar over het algemeen bevalt ons dat wel.

Antares Dwerg Schnauzer

Geschiedenis

Je bent op de website naargalicie.nl, eerst was het naarchili.nl. En dat zit zo; Lang geleden kochten we een stuk grond in Chili, ongeveer 800 kilometer ten zuiden van Santiago. Telkens als we een jaar vast stelde om te gaan emigreren brak er een crisis uit. In 2017 besloten we dat het in 2020 moest gebeuren. Helaas kwam Corona de wereld binnen gedenderd!

Corona kwam hard aan in Chili, zeker nadat het ook buiten de grote steden uitbrak. De economie werd hard geraakt en een baan zoeken zou wel eens een probleem kunnen worden. En zo waren er meer beren op ons pad gekomen. Tijd dus om de plannen om te emigreren aan te passen.

Diverse landen passeerde de revue. Spanje moest het worden, maar dan niet de costas. Galicië, daar is het klimaat wat ons betreft beter dan in andere streken van Spanje. We vonden een makelaar die leegstaande huizen, boerderijen en dorpjes verkoopt en alles in verschillende staten, van net leeg, tot alleen buitenmuren.

Op de website van de makelaar vonden we boerderijen van onze gading en met een lijstje in de hand nam ik het vliegtuig naar Spanje om met de makelaar huizen te gaan bekijken. Een paar dagen later stonden er handtekeningen onder een voorlopig koopcontract. Er kon nu ook gestart worden met de verkoop van ons huis in Nederland. Emigreren in 2020 zou niet meer gaan lukken en het werd januari 2021.

Zo is dus naarchili.nl naargalicie.nl geworden.