Vandaag gaan we naar Chantada, het is markt. We hebben stof nodig voor keuken gordijnen. Niet voor de ramen, maar voor onder het aanrecht. Het is nog niet voor nu, maar voor als later dit jaar als we aan de keuken beginnen. Onder het aanrecht willen we dan geen deurtjes, maar gordijntjes. Op de markt, staan een hoop kramen, voornamelijk Zigeuners met schoenen en ondergoed. Er is een kraan met stof, maar dat is meer voor beddengoed en tafelkleden, los daarvan vinden wat er ligt ook niet mooi. Geen stof dus. We moeten ook nog een blik verf hebben omdat het tafelblad nog een keer in de verf moet. In de winkel laat ik een foto van het blik zien met het merk en de kleur. Nee, zegt de man, die heb ik niet. Ik heb wel een andere kleur. Leuk maar daar kan ik niets mee. Leroymerlin dus. We moeten ook een grote envelop hebben om de papieren die we van de ambassade hebben te kunnen versturen. Er zal vast nog een envelop omheen gaan als we bij een postbedrijf de papieren aangetekend laten verzenden.

Als we nog in Chantada zijn krijg ik een bericht dat buurman Xavier zo maïs gaat zaaien en of ik dat wil zien. Ik laat weten dat we zo thuis zijn. Thuis loop ik naar de akker waar hij al bezig is mat zaaien.

Dat is naast de wei waar de koeien gisteren naar hun ontsnapping de rest van de dag doorbrachten. Om vervolgens tegen de tijd dat ze door de buren binnen gezet zouden worden, er weer vandoor te gaan. De twee koeien hebben de nacht buiten al zwervend door gebracht om vervolgens in een dorpje in de buurt te belanden alwaar ze door de buren opgehaald zijn en weer bij ons in de stal gezet zijn. Maar goed terug naar het zaaien. Xavier legt uit hoe de machine werkt. Het is overigens niet perse een maiszaaimachine. Ik maak een foto van de maïskorrels en Xavier gaat aan de gang terwijl ik film. 

Als ik genoeg heb vastgelegd ga ik weer. Thuis zet ik de latten in de verf voor de omlijsting van de inbouwkast. Ik moet snel te werk gaan, want de verf droogt bijna gelijk aan de kwast. Dan is het tijd om naar Ourense wat inkopen te gaan doen. Voor de tafel heb ik dus nog verf nodig en voor de bosmaaier een stuk pijp om een nieuw paar armen te maken en nog wat andere spulletjes. Daarna ga ik ook wat ga ik ook wat zaaigoed kopen. In het basin, wat onze zithoek gaat worden in de tuin, moet gras komen. Vlak bij de Leroymerlin een zelfde soort zaak, maar deze verkopen ook het het zaaigoed wat ik nodig heb. Het gras wat we willen moet bosmaaier vriendelijk zijn, wat wil zeggen dat je er nooit met de bosmaaier overheen hoeft. Wat we ook willen is dat het gras gelijk op lengte is. Juist, je raad het al, gras op een rol. Ik koop 2 rollen van 2 x 5 meter gras. Met het gras op het dak van de auto ga ik weer naar huis. Het gras leggen we voorlopig naar de partytent. Eerst moet de trap in de zithoek verder afgemaakt worden.

6 reacties

 1. Hola,

  Van alles wat vandaag. Zelfmaaiend gras, geen keukengordijntjes, wel weer verf en zaaigoed. Kijken wat de zaaimachine doet. Bijna iedereen komt zo aan zijn trekken behalve……de hond !!!

  Houdoe

 2. Goedemorgen , wat leuk dat ddat Xavier je belt dat hij mais gaat zaaien ! Geniet nog maar even van het verre uitzicht daar , straks staat daar een “groene heg” .
  Veel succes met het restaureren van de arm.
  Groet 👍👋

 3. Goed idee om bij de zithoek matten gras te leggen anders kun je elke week maaien en als je er veel overheen loopt word het er meestal niet mooier op. Leuk om te zien hoe je mais zaait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *