Wel Of Geen Water?

Gister krijg ik instructies wat er gedaan moet worden op de akker en dat ik morgenochtend water moet geven. Als ik opsta en aan de koffie zit zie ik buiten niet zo veel. Een grote wolk moet gedacht hebben ‘dat is een mooi huis, daar ga ik op zitten.’ Eigenlijk wel mooi, kan ik op mijn gemak water geven en verdampt het niet gelijk. Alle plantjes krijgen volgens de voorgeschreven regels water uit de nieuwe tuinslang. Met de 50 meter kan ik overal met gemak komen. Ik moet alleen erg uitkijken dat ik de plantjes aan het begin van een rij niet om trek met de slang. Als ik klaar ben met water geven ga ik er wat voor verzinnen.

Tijdens de koffie bedenk ik dat ik wel eens wat voor die slang kan maken met de pvc kokers die ik van de buurman gekregen heb. Het is afval, en het plastic waar hij de rollen gras mee in pakt zat er op. Niet weggooien! je weet maar nooit. Nu komen er dus al 3 van pas. Op strategische plaatsen graaf ik ze een stuk in en vul ze met zand. Het staat allemaal stevig en als ik weer eens water geef moet de slang er makkelijk langs geleiden. Project geslaagd, als je het mij vraagt.

Dan komt de buurvrouw. Niet voor de koeien deze keer. Van een buurman heeft ze een hoop eieren gekregen, maar zoveel dat het een beetje te veel is voor hen alleen. Voor de komende tijd hebben wij nu ook genoeg eieren. Ik vertel de buurvrouw dat ik van de morgen alles op de akker water heb gegeven, sproeien waar het mag en in het geultje waar het moet. Helemaal fout dus. Ik had geen water moeten geven! Het is toch mistig, en dan geef je geen water. Tja, gister moest ik zorgen voor een tuinslang die lang genoeg was om overal te kunnen komen, geultjes gemaakt waar het moest en nu had ik geen water mogen geven omdat het mistig is. Het is hier iedere dag in de ochtend mistig, dan hoef ik dus nooit water te geven in een geultje? Had ik gister ook geen geultjes hoeven maken en geen slang hoeven kopen. Ik zal het wel verkeerd begrepen hebben.

We gaan naar Ourense, naar de Lidl en naar de bouwmarkt. Bij de Lidl staan in de bakken waar altijd van alles en nog wat te koop wordt aangeboden mooie opvouwbare buiten stoelen. 30 euro, laten we er maar gelijk 4 meenemen. Dan wordt ik gebeld door Barbara van de zonnepanelen. Ik vraag of ze na 5 uur kan bellen omdat we in de supermarkt zijn. Als we klaar zijn bij de Lidl nog even naar de bouwmarkt voor wat afwerk latjes voor de slaapkamer. Sol moet nog wat verf kopen en als we alles hebben rijden we naar huis.

Iets na vijven belt Barbara weer. Je moet weten dat ik vorige week dinsdag ruim 2,5 uur met Alberto ook van een zonnepaneel installateur via een Zoom verbinding heb zitten praten. Hij vertelde vooral hoe goed ze waren, dat allerlei bekende bedrijven bij hun installaties kochten. Telkens vroeg hij of dat dat niet geweldig is. Ook de panelen die ze leveren zijn de beste die er zijn. Eigenlijk wilde hij dat ik aan het einde van de Zoom meeting tekende bij het kruisje. Tja ruim 9000 euro voor 9 panelen met een omvormer. Maar als ik snel zou beslissen krijgen we er een extra paneel bij. Voor 3000 euro meer heb ik al een aanbieding van een grotere installatie met een thuisbatterij. Ik laat het je vrijdag weten, goed? Maar het antwoord is dan al Nee. Dat bedrijven je installatie willen boeit mij niet en die beste zonnepanelen zijn goed, maar zeker niet de beste! Goed terug naar Barbara. Telkens als ik informatie wilde kreeg ik die keurig in de mail. Geen dwingende toestanden. Aan de telefoon legt ze de offerte uit, in begrijpelijk Spaans voor mij. Alles is duidelijk. Dan vraagt ze iets waarop ik ja zeg en volgens Sol nee had moeten zeggen. Nee, we zitten nog nergens aan vast. De vraag was of we al met een installateur gesproken hadden. Waarop ik dus ja zei. Ik begreep dat ze een installateur wilde laten komen. Nu er verder toch contractuele praat komt is het handiger dat Sol het verder overneemt. Moesten we bij de een 10% aanbetalen om een installateur te laten komen kijken, is dat hier 50 euro. Er komt dus binnenkort iemand kijken voor het plaatsen van een installatie.

Eén reactie

 1. Hola,

  Ik heb nooit geweten dat er kippen zijn die paarse eieren leggen of was Sol iets te enthousiast met verven?
  Voorlopig kunnen jullie in ieder geval vooruit.
  Snelle Jelles om iets te verkopen zoals met de zonnepanelen , met vooral op DAT moment speciale aanbiedingen, zijn dus niet alleen iets voor Nederland.
  De inkoop van allerlei goederen voor jullie hier in Nederland gaat gestaag door. Omdat het moment nadert dat de sleurhut aangekoppeld zou kunnen worden heb ik voor de zekerheid de bandenspanning maar wat verhoogt.

  Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *