Voorbeschouwingen

Op radio 1 heb je in de middag een programma en een item daarin is ‘nu volgt een mening’. Het is tijd voor een mening van mij waar je het wel of niet mee eens mag zijn.

Al tijden zijn de voorbeschouwingen bezig voor het WK in Qatar dat ergens in 2010 verkocht is door de FIFA aan Qatar. Nooit hoorde je er veel over en als niet voetballiefhebber ben ik de voorbeschouwingen onderhand beu. Zeker en zijn een hoop mensen omgekomen met de bouw van de voetbalstadions en dat is iets waar zeker iets van gezegd moet worden. Alleen vind ik het een beetje vergaan, gaat de koning wel of niet, wat voor delegatie van de regering zou er moeten gaan, moeten we de mensenrechten ter sprake brengen. Iedereen buitelt over elkaar heen om er iets van te vinden. Maar ik krijg ook het idee dat als je met je oranje kloffie aan naar het oranje versierd cafe gaat je bijna strafbaar bent. Vind het raar dat de voetballiefhebber, wat ik dus niet ben, een schuldgevoel wordt aangepraat door hotemetoten die zichzelf belangrijk vinden. Maar als er vragen gesteld worden over het gas wat we nu uit Qatar halen, dan juicht iedereen alleen voor oranje op de met bloed besmeurde tribunes. Als we, in Nederland, dat zo correct moeten zijn, dan moet de man die naar het oranje café gaat daarna thuis maar gewoon kou leiden, want aan het gas van Qatar kleeft ook bloed, maar van de regering hoor ik niemand zeggen dat we geen gas uit Qatar willen omdat er mensenrechten zijn geschonden met de bouw van bestaande en nieuwe LNG terminals! Het is gewoon zoals Van Gaal zegt ‘allemaal commerciële belangen’ 

Dan nu de keuken. Vandaag om 6 uur opgestaan zodat ik toch zeker om 7 uur aan de gang kan zijn. Ik begon zelfs iets eerder dan 7 uur. Eerst weer wat lijntjes op de muur gezet en daarna kan ik van start met tegelen. Plan is dat ik vandaag klaar ben met tegelen en dat is ook gelukt. Het enige wat nu nog gedaan moet worden is een laag tegels die net boven de aanrechtbladen komen. Maar dat is dus voor als de aanrechtbladen op hun plaats liggen. 

Als ik klaar ben met tegelen heb ik nog een tegel waar ik wat aan moet doen, dat is de tegel op dak; de gebroken dakpan. Het is droog en het ziet er niet naar uit dat het binnen afzienbare tijd gaat regenen. Het dak op gaan is overigens zeker geen pretje want een deel van de dakpannen is glad, dat zijn ze al als ze droog zijn en nu dus helemaal. Het type pan waarvan er een gebroken is, is veel minder glad en daar loop ik zo tegen op. Het idee is dat ik de gebroken pan op een plaats leg waar ik er makkelijker later iets aan kan doen. Maar helaas is de gebroken pan een pan die aan de nokpan vast gemetseld is. De nokpan is overigens ook gebroken. Het lijkt me verstandig dan de gebroken pannen maar te laten liggen. 

Cement en dakpannen is iets wat niet echt goed plakt. Dus ik maak wat tegellijm aan en smeer dat in en over de scheur. Omdat er nu toch een donkere wolk aan komt en ik ook al wat druppels voel ga ik een stuk plastic halen en 4 oude dakpannen. Het plastic gaat over de scheuren met tegellijm en de dakpannen leg ik op het plastic. Voorlopig is de lijm beschermd voor regenwater en kan die nu uitharden. 

Nu gaan we naar Ourense. Bij Leroy Merlin hebben we een keuken gezien met kastjes die we mooi vinden. Licht blauw. Sol heeft op de site gelezen dat ze de keuken komen meten en dat ze alles op maat maken. Laten we dat maar eens gaan vragen want ik heb er een hard hoofd in dat ‘ze’ kastjes op maat maken voor onze keuken. Als we aan een medewerker vragen blijkt mijn vermoeden te kloppen. Ze komen een keuken inmeten en als het niet standaard is en er moet iets speciaals gemaakt worden dan levert Leroy Merlin geen kastjes. We kopen nog wat spullen voor de schouw die ik ga maken. Ook wil Sol op de hobbykamer nog wat plankjes en daar kopen we ook spullen voor. 

Voor de schouw die ik ga maken hebben we wel een afzuigkap nodig die ik erin in kan bouwen. Bij de winkel waar we ook het fornuis hebben zien staan verkopen ze afzuigkappen. In de winkel hangt een afzuigkap van 90 centimeter breed. Sterker nog, de afzuigkap is in dezelfde stijl als het fornuis. Tja, moet ik nu zelf iets maken of kopen we iets wat bij het fornuis past? We gaan eten en denken er even over na. Als we gegeten hebben zijn we er uit. Ik ga geen schouw maken, we kopen een afzuigkap. Maar we doen wel gek, we kopen er namelijk 3. Waarom 3 vertel ik later.

24 reacties

 1. Hoi Rob,
  Begin je weer met ons nieuwsgierig te maken!! Maar het ziet er heel goed uit.
  En over de voetbal. Geld geld en nog eens geld. We zijn gisteren in het verzorgingstehuis waar Regina werkt geweest nou Rob ik had zo aansluiting soms is het heel lief om te zien maar ook heel verdrietig. Gr. Ma

 2. Hola,

  Kom ik thuis binnen en gaat de telefoon van je moeder en blijkt jij net te bellen. Ik heb dus nu meteen tijd om je blog te lezen en meteen te bekomen van iets wat ik kwijt ben. Ik was namelijk naar een lezing over de 2-de wereldoorlog en de gevolgen hiervan in Etten Leur. Kom ik terug daar waar mijn fiets geparkeerd was en blijkt alleen de extra ketting waar hij mee vast stond eere nog te hangen. Dus lopend naar huis. Ik heb een vermoeden wie er met mijn fiets vandoor is……waarschijnlijk een achtergebleven Duitser die op de vlucht was en vervoer nodig had…
  Je betegelde muur ziet er trouwens wel erg mooi uit en wat al dat geld gedoe rond de voetbal betreft heb je natuurlijk gelijk. Helaas teld dat voor alles over heel de wereld en iedereen blijft toch alles kopen wat voordelig is ongeacht waar het vandaan komt. Ik voel me echter niet bezwaard om toch de voetbal te gaan kijken.
  Volgend wereld kampioenschap in Frean ?
  Succes met je afzuigkappen.
  Ik moet nu stoppen omdat ik de telefoon onder m’n neus krijg gedrukt.

  Houdoe

  • Goedemorgen , hoop toch echt dat U uw fiets weer ongeschonden terug krijgt . Dat zoiets in Uw geliefde en vertrouwde Etten Leur gebeurt heel teleurstellend. Evengoed fijn weekend . Groet.

  • Hoi Pa,

   Mooi klote dat je fiets is gestolen, hopelijk is hij gestolen door iemand die al tijden de stroom rekening niet meer kan betalen en is de persoon afgesloten. Dan heeft die nu niets aan een E-bike want kan hem nietr opladen. Maar goed, hopelijk keerd de verzekeing snel uit. Voetbal in Freán? Dat kan. Als iedereen maar zijn eigen stoeltjke mee breng want ik ga geen stadions bouwen.

 3. Nu je een panorama foto hebt gemaakt zie je eindelijk het geheel het wordt prachtig en die 3 afzuigkappen ??? Je maakt het weer spannend….😁wat het voetballen betreft ze moeten ergens een thema hebben om de praatprogramma’s vol te kletsen ze wisten vtv met welk land ze in zee gingen en dat land is niet te veranderen en de mensen weten niet beter , het draait tenslotte om het grote geld en de echte voetbalfan gaat ernaar toe of zit voor de buis. Prima toch⚽️
  Groetjes en houdt ons niet langer in spanning 🥹
  José

  • Goedenmorgen Sol en Rob , dat was dus een “vroegertje” met als resultaat een geweldige tegelwand die nu klaar is . Knap werk Rob , weer extra punten verdiend ! Chapeau .
   Waarom miet je ons nu nieuwsgierig maken met 3-DRIE ! afzuigkappen ???
   Niemand snapt er zo nog wat van . Maar we wachten wel weer af er zit niets anders op .
   Hoop dat je dak nu waterdicht is , de kleur komt er vanzelf wel op 😅.
   Fijn weekend , ga ook iets leuks doen . Wij gaan vanmiddag naar een Spaans wit dorp een heerlijke eche Italiaanse pizza eten bijeen Hollandse eigenares ! Dus dat wordt een Internationale middag 😉.
   Morgen race volgen en dan is het weekend alweer voorbij .
   Groet . 😁😆🍷🍕👊👋

   • Hallo Antoinette,

    Leuk hè dat niemend begrijpt wat de bedoeling is met 3 afzuigkappen. Maar het zal niet al te lang duren en dan weten jullie wat ded bedoeling is. Dan kan je het wat vinden of ons voor gek verklaren 😉

 4. Heb net de laatste blogs gelezen, want omdat ik een paar dagen in NL was liep ik dus achter. Mooi werk in de keuken! Die panoramafoto geeft een goed idee. En nu nog de dakpan maken als het droog is. Het was slecht weer toen ik in NL was. 9 graden en regen. De vriend bij wie ik 2 dagen gelogeerd heb deed aan energiebesparing. Dat betekende alleen verwarming aan in de huiskamer (18 graden). Niet in de rest van het huis. Dat was bibberen in de logeerkamer. Ik heb met sokken aan geslapen en een lading dekens bovenop me. Desondanks was het zeeeeer koud. Ook in een hotel waar ik 1 nacht verbleven heb deden ze aan energiebesparing. Bijna geen verlichting. Het was nota bene een 4-sterrenhotel. Ook op Schiphol een duistere boel. De loopbanden deden het niet meer. Waren gesloopt. Nou, als het aan mij ligt ga ik nooit meer terug naar NL. Voelde me volkomen ontheemd. Veel verkeer, pasjes voor van alles en nog wat. Nee, ik blijf van nu af aan lekker in Fuerteventura.

  • Hallo Marian,

   Mocht je nog eens naar oiemand gaan die zo zuinig stook neem dan een slaapzak mee. S’nachts staat hier de verwarming ook uit en als ik voor mijn rug op de grond in de woonkamer slaap dioe ik dat in een slaapzak. Dat is heerlijk warm.

 5. Wat een pracht van een keuken wordt het! Panorama foto geeft een heel mooi beeld! Kleuren passen toch zó mooi! Zeker maak je ons nieuwsgierig naar het totaalplaatje. Tja 3 afzuigkappen?
  Wij voelen de kou óók in Spanje momenteel met een stevige wind, met zon, in de buurt van Elche, In verhouding met Galicië en Nederland, niet te vergelijken en dan mogen we niet mopperen in dit gedeelte van Spanje. Komt wel verandering in. Paar dagen een dipje. Nog 2 weken en dan gaan we weer noordwaarts.
  Ik hoop dat je pa succes heeft met terugkrijgen van z’n fiets! Goed weekend allemaal 🙋‍♂️🙋‍♀️

  • Hallo Joke,

   Als de keuken helemaal klaar is zal ik een filmpje maken, dan krijg je nog een beter idee.
   Nichtje van Sol woont in Elche. We zijn er een keer of 3 geweest. Mooie omgeving, maar vindt het hier beter toeven 🙂

 6. Eerst even het vervelende nieuws van de gestolen fiets van Pa Ton Hopelijk word hij terug gevonden waar ik eigenlijk een zwaar hoofd in heb. Nu Jij Rob wat een mooi overzicht van de muren met de prachtige tegels erop. Jullie wonen straks in de keuken en verder blijft het huis leeg op de slaapkamer na hahaha. Onze nieuwsgierigheid is weer opgeladen waar die 3 afzuigkappen nu komen. Maar geduld is een schone zaak en zien we het vanzelf. Fijn dat je de dakpan ook al heb kunnen behandelen en is hij weer waterdicht. Scheelt weer veel werk met het vernieuwen van dakpannen. Wij zijn ook helemaal geen voetbalspel wij houden het bij de F1. Nog een fijne dag verder.

  • Hallo Mieke,

   Kijk jij hebt vast tegen je zelf gezegt toen je iets over 3 afzuigkappen las ‘Andem in adem uit’ En nu kan je nieuwsgiuerigheid in bedwang houden. Geduld is idd een schone zaak.

 7. Ja wat moet ik hier nou nog over zeggen, iedereen heeft al het gras onder mijn voeten vandaan gemaaid. Ok ik vind het geweldig. Ik snap het wel hoor die 3 afzuigkappen. Jullie kiezen de mooiste en de rest verkoop je gewoon weer aan de hoogste bieder. Lijkt mij een goed plan. Afwachten dus. Begint al aardig schot in te komen, maar je zet er nu ook vaart achter, moet ook wel met een baantje in het verschiet. Nou houd ons maar niet te lang in spanning, kunnen we weer normaal slapen. Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *