Voorbereidingen

Vandaag de dag van de voorbereidingen. Als eerste ga ik in de stal aan huis opruimen. Dat is de stal waar ooit een woonkamer van gemaakt gaat worden. Nu is het een werkplaats en een soort van ‘all you can eat’ restaurant voor muizen omdat het voer voor de koeien er ook staat. Eerst wil ik al het oude hout wat ik wil bewaren opruimen. Daarna maak ik plek voor het nieuwe hout wat ik nodig ga hebben in de eetkamer. Dus even wat ruimen en reorganiseren en klaar.

In een stalletje onder het huis liggen de aardappelen klaar om gegeten te worden. Die liggen daar samen met de uien. Over uien lees ik niet anders dan dat die moeten hangen. Je moet er zo’n vlecht mee maken. Nou dat is vast leuk voor in de keuken, maar is in die stal niet nodig. Onze uien krijgen iets waar andere uien alleen maar van kunnen dromen. Ik maak een hangmat voor ze. Dat doe ik van een of ander materiaal wat wel meer in tuinen gebruikt wordt om een stukje af te scheiden. Belangrijkste is dat het een soort vlechtwerk is en dat is mooi voor ventilatie. De uien luieren nu dus lekker in een hangmat.

De eetkamer staat nog vol met spullen waar we niet echt van weten waar we het moeten laten. Ook zit er een inbouwkast in die gerepareerd moet worden en opnieuw in de verf moet. Dan had ik er ook mijn computer staan om foto’s te bewerken en wat Youtube te kijken. Als eerste start ik met de kast. 

De deuren gaan er af en de lade er uit. Met Sol samen zetten we de kast op een plaats waar die voorlopig niet in de weg staat. In het gat wat ontstaan is in de muur heb ik nu mooi een plaatsje om gereedschap te zetten. 

Daarna moet de rest uit de kamer. Ook een tafel waar van alles op staat. Aan die tafel erger ik me al langer, hij is foeilelijk en zeker niet mijn smaak. Sol vind hem wel mooi en wil hem een andere kleur geven. Ik heb mazzel en Sol heeft pech. Wat ik ook probeer er is een deur waar hij niet doorheen gedraaid kan worden. Dat komt omdat er nu een nieuwe muur staat, die van de slaapkamer. Ik laat Sol zien wat het probleem is en zeg dat ik niet anders kan dan de tafel in 2 stukken te zagen. Nee, voor iemand zegt dat ik hem uit elkaar had moeten schroeven. Deze tafel stamt uit een tijd dat schroeven heel erg duur waren, hij zit bomvol met grote spijkers in elkaar. De delen bewaren we wel, misschien nog eens iets voor iets anders. Dan breek ik mijn kantoor af en even later is de kamer leeg. Gisteren heb ik veel te veel MDF platen gekocht voor het plafond, dat was geen foutje maar met opzet. De vloertegels willen we behouden. Zal je net zien dat ik tijdens het werken net iets laat vallen waardoor er een tegel barst. Dat willen we niet, dus de extra MDF platen zijn voor op de vloer. 

Morgen nog een paar kleine dingen opruimen en de kamer is klaar om in gewerkt te worden. Maar nu eerst mijn kantoor weer ergens anders opbouwen.

Vandaag ook nog een koe met een eigen wil. Gisteren wilde dezelfde koe ook al het bos in, maar toen was ik ze voor. Nu dus niet. Goed, het is niet de bedoeling, maar wel leuk om te zien. Die koe weet echt dat ze iets doet wat niet mag en dat laat ze zien met gekke bokkesprongen. Maar het feest duurde voor haar niet lang.

Ook krijgen we nog bezoek van de man waar ze het stukje grond van kochten. Hij komt wat brengen. Pompoenen… Gelukkig kun je die op een koele donkere plek, bij de uien, lang bewaren en hoeven die niet in de vriezer, want die zitten VOL!

Prettig weekend.

4 reacties

  1. Geweldig idee voor die uien ,je bent goed op weg het schiet al flink op als die kamer klaar is kunnen jullie het gezellig maken voor dat de winter komt.
    Dus met frisse moed verder ,
    Gr. José

  2. Wat een ongekende ruimte geeft het als alles opgeruimd is. Wordt vast een geweldige woonkamer . Houden jullie nu maar eerst even weekend , verdiend na een week hard werken . Fijn weekend , groet 👍👊👋😔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *