Super Service

Op mijn vrije middag en avond wat werkzaamheden gedaan aan mijn telescoop. Alles kabel zitten netjes bij elkaar en vast aan de telescoop. Als de telescoop op de paal staat sluit ik ze daar op aan en een USB kabel gaat naar de laptop. En die USB kabel was eigenlijk net te kort. Dus een langere besteld. Ook de USB-Hub op de telescoop was niet naar mijn zin. Ook hiervoor een vervanger besteld. Die zijn werden gistermiddag afgeleverd bij pompstation afgeleverd en die zijn we gaan halen. Om alles compleet te maken, zodat het helemaal naar mijn zin is, heb ik ook nog wat kabeltjes gesoldeerd. Telescoop dus helemaal opnieuw opgebouwd en alles zit weer tip top. Nu is het weer wachten op mooi, koud en droog weer.

In de eetkamer ga ik vandaag wat puntjes afwerken. Hier en daar moet om een balk een afwerkplaatje gemonteerd worden. Veel geprul om het zo precies mogelijk te maken, al hoeft het nou ook weer niet 100% op elkaar aan te sluiten. Straks moeten alle naden afgewerkt worden en dan zie je van die stukjes en de aansluitingen met andere platen niets meer. 

Ook moet er nog een luikje gemaakt worden. Daar moet straks een tweede router komen voor WIFI internet en de aansluitingen in de muur.

Dan zit er ook nog een oude inbouwdoos in de muur die is komen te vervallen. Ik maak een papje aan om het gat mee te vullen. Niet heel het gat, want ik prop er eerst stukjes afgesneden purschuim in. Daarna smeer ik alles dicht.

Voor de schakelaar bij de deur moest ik nog een nieuwe inbouwdoos installeren. Nu ik toch een beetje van die pap over heb, hak ik de oude inbouwdoos uit de muur, maak het gat wat groter zodat de nieuwe doos er in past wat de hoogte betreft en smeer de rest dicht, ook hier eerst purschuim resten.

Het is siësta, tijd om de wat afval te gaan dumpen in A Barrela. In onze brandstapel van afgelopen week zat ook hout waar oud prikkeldraad en gaas aan vast zat. Destijds heb ik dat lekker laten zitten met het idee dat ik het hout verbrand en dan het prikkeldraad en gaas overhoud. Dat werkte goed. afgelopen zaterdag heb ik alles resten bij elkaar gezocht en als bollen in de kliko gedaan. Toen echter dinsdag de kliko geleegd werd hebben de vuilnismannen het er uit gegooid. Vandaag heb ik het in zakken gedaan en dus op het moment dat er nagenoeg niemand op straat is gedumpt in de containers in A Barrela. Hopelijk komt er ooit een punto limpio!

Ook ik er een rol netwerkkabel binnen gekomen voor de internetaansluitingen in de eetkamer. Samen met Sol en de trekveer trekken we de kabel er in naar de aansluitpunten. Die aansluitpunten zijn in bestelling net als de stopcontacten en de schakelaar.

Vandaag gaat de telefoon en iemand van Bricoelige waar ik alles besteld heb. Sol spreekt met de man. De vraag is of ik een fout gemaakt heb of dat ik bewust iets van een andere serie wil. Ik zeg tegen Sol dat alles van dezelfde serie moet zijn. Het bleek dat ik voor de internetaansluitingen uit een verkeerde serie besteld heb. SUPER SERVICE natuurlijk om daar even voor te bellen! Iets wat we van de kachel boer niet kunnen zeggen. Die zou in de middag komen, we weten alleen niet welke middag. Misschien zijn binnenkort alle pinautomaten ook wel leeg als we moeten betalen.

Nu gaan we nog even naar de Chinees in Chantada. We hebben tochtstrip voor aan de onderkant van de deur nodig. We krijgen namelijk weer bezoek van een kleine viervoeter met een spitse neus en een lange staart. Ik snap hem wel, binnen is er warmer dus dan kun je beter kijken of je binnen wat kunt score. Toch? Hopelijk kan die muis niet meer onder de deur door als er een tochtstrip op zit.

Foto van : https://www.diertotaalutopia.nl

4 reacties

  1. Hola,

    Volgens mij lezen we binnenkort dat je de eetkamer aan het opruimen was (ha,ha). Maar ben niet teleurgesteld want dat heb je van mij om zo te werken denk ik.

    Houdoe

  2. Muizen moet je echt niet in huis hebben want anders kun je straks overal weer nieuwe kabels trekken omdat ze doorgebeten zijn. Fijne dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *