Stofzuigen

Stofzuigen, ja moet ook gedaan worden. Alleen doe ik het op plaatsen waar je normaalgesproken niet bij komt. De onderkant van het dak en de balken van de eetkamer moeten schoongemaakt worden voor ik er verder iets aan kan doen. Stofzuigen dus! Alle spinnenraggen en andere troep zuig ik op. Twee balken blijken iets meer last te hebben (gehad) van houtworm. De buitenlaag van de balken komt er makkelijk af. Met de multitool maar ik de twee balken vrij van de loszittende buitenlaag. Daarna bewerk ik de balken met de slijptol met een schuurschijf er op. Zo maak ik de balken weer netjes zonder scherpe kantjes. Deze balken bewerk ik eerst maar met houtworm spul. Omdat alles na het slijpen weer onder het stof zit stofzuig ik alles nog maar een keer. Daarna de vloer aanvegen en ik ben klaar op de kamer voor het moment. 

Het is nu 4 uur. Ik kan dus nog iets anders gaan doen. Toen deze morgen met Antares een rondje door het bos liep, zag ik dat de buurman eergisteren bij nog een Kastanjeboom braamstruiken gemaaid heeft. Je raad al wat ik dus nog even ga doen. Inderdaad, nog even met de bosmaaier aan de gang. Daar waar ik gister in de camino publico gestopt was ga ik nu weer verder. 

Op de foto hierboven zie je in het midden een dikke boom staan, zo’n beetje achteraan. Dat is de Kastanje waar ik naar toe moet met de bosmaaier. Het mag duidelijk zijn dat ik niet binnen een half uurtje klaar ben. Op de foto hieronder zie je dezelfde boom weer in het midden staan. Ik ben zelfs iets verder gegaan dan nodig is voor het kastanjes rapen. Zo ie zo moet ik nog verder, op ons terrein loopt de camino publico nog zeker 100 tot 150 meter verder.

Tijdens het maaien komt dit gat te voorschijn. Nooit eerder gezien. Maar ik denk dat het een bron is. Verhalen over waterbronnen heb ik nu al een hoop gehoord. Maar binnen is zit wat vreemds als je het mij vraagt. Er hangt een lap en het lijkt als of er een touw uit de grond een gat in gaat. Straks de buren maar eens vragen of zij er meer van weten. Vraag me af hoe die dingen daar binnenin komen, de opening is ongeveer 20 bij 40 centimeter. 

Pa, in Google Earth van het pomphuisje rechts langs de kastanje een lijn trekken tot de lichtgroene boom. Daar is de bron.

5 reacties

 1. Geweldig elke keer weer een ontdekking can wat nieuws . Jullie hebben een fantastisch stuk gekocht daar met zoveel mooie (soms minder) ontdekkingen . Heerlijk om te lezen . Dank je wel dat we mee mogen genieten. Heel veel succes met verdere ontdekkingen ! Fijne Vrijdag. Groet , 👍😂🤭👋👋

 2. Is altijd weer spannend jullie verhalen die ontdekkingen en wat er al allemaal is gefatsoeneerd die buurman kan ook blij zijn,
  Fijn weekend

 3. Hola,
  Natuurlijk ben ik op Google-Aerth gaan kijken en denk dat ik weet waar je ” geheime gat” zit.
  Aan de stapeling van de stenen te zien is het gat bewust als doorgang gemaakt in het muurtje. Het ronde gat achterin lijkt erop dat mogelijk een doorgang door het muurtje is voor bronwater wat van achter het muurtje komt. Als het touw aan de lap vastzit dan zou het wellicht achter het muurtje omhoog komen met als doel aan het touwtje te trekken en zodoende de lap als stop te laten dienen.
  Het is natuurlijk maar een gedachte kronkel.
  Ben benieuwd of de buren er iets vanaf weten.
  Het oogstseizoen voor kastanjes staat voor de deur en ben dus benieuwd wat dat als ” inkomsten” op gaat leveren voor jullie. Veel rapen kan dus wellicht voor jullie sparen betekenen (ha,ha).

  Houdoe

  • Hoi Pa, volgens de buren is het een afgesloten bron. In het weiland (boven het gat) moet ik ergens gaan graven om op die mannier de bron weer te openen. Er moet in lijn met deze bron nog een bron zitten. Al heb ik soms wel eens het idee dat ze alles bron noemen. Is dit gat een bron of een water doorvoer van de bron die hoger gelegen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *