Vandaag is het zover, we mogen gaan stemmen. Het is de allereerste keer dat we voor een burgemeester kunnen en mogen stemmen. In Nederland kan het niet, dus vandaar de eerste keer. Het had allemaal wat voeten in aarde om er achter te komen op wie er gestemd kon worden en waar. De school tegenover de kerk is een gebouwtje waar ik van dacht dat het een oude kleine stal was. Maar we weten nu dus dat het een school is. Wanneer de laatste leerling er naar school gegaan is en les heeft gehad weten we niet, maar dat het lang geleden is weten we zeker. Als we de auto bij de kerk parkeren staan er al wat auto’s en als we naar het stemlokaal lopen komen er twee agenten naar buiten.

Binnen zitten er 4 personen die je gegevens controleren, beetje net als in Nederland. Een van de personen houdt de gleuf van de transparante bak gesloten en als alles gecontroleerd is gaat de gleuf open en mag mijn stemformulier in de envelop in de gleuf de bak in bij de andere die ons al voor zijn gegaan. 

Als we even later weer terug zijn van het stemmen is het tijd om 3 van de 6 kittens in te laden en er mee naar Lugo te rijden. Wel sneu dat je zo’n bal kittens uit elkaar moet halen. Eerst zouden we 3 kittens mee nemen, toen twee om dat een persoon het af liet weten en nu toch weer 3 omdat de vrouw van de organisatie denkt de derde toch snel onder te kunnen brengen. 

De kittens vinden het duidelijk niet leuk in de auto. We hebben de volledige rit naar Lugo een driekoppig kattenkoor achter in de auto. Als we aankomen op de parkeerplaats bij de Burger King, laat de vrouw weten onderweg te zijn. Ongeveer een half uurtje later is zij ook op de afgesproken plek en kunnen we de 3 kittens overzetten in haar katten vervoermiddel. Als zij weg is met de kittens gaan wij even bij de Burger King eten. 

Na het eten rijden we met de radio aan terug naar huis. Hoe verder we richting huis komen hoe donkerder het wordt. Maar regenen doet het nog niet, al ziet alles er dreigend uit. Als we thuis zijn wil ik toch nog even wat op de akker doen voor het niet meer kan. Als ik een stuk van de akker vrij heb van onkruid, Ganzevoet, begint het langzaam te druppelen, onweren doet het al de hele tijd. Maar nu is het genoeg geweest en ga ik naar binnen. 

Vandaag het laatste dagelijkse blog. Volgende schrijf ik aanstaande dinsdag. Deze blogpost is nummer 950, de allereerste blogpost dateert van 22 oktober 2018. Maar in de eerste jaren was er zo maar af en toe een blogpost. Groot publiek had ik toen ook nog niet. Nu is dat anders en zijn er 243 volgers die de blogpost met de mail krijgen en daarnaast zijn er nog de mensen die gewoon iedere dag op de blog pagina kijken.

14 reacties

 1. Hola,

  Het weer bij jullie laat jammer genoeg voor jullie alle tranen vallen van veel blogvolgers nu er een einde is gekomen aan de dagelijkse blog. Maar het is niet anders en net als bij het weer hebben wij dat ook niet in de hand.

  Met een geminimaliseerde kattenfamilie ontstaat er ook weer meer tijd en ruimte voor iets anders.
  En zorg ervoor dat je niet in een zwart gat valt nu er “niet schrijven dagen” aanbreken.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als er traantjes weg gepinkt worden, dan liefts niet alles te gelijkt. Gespreid huilen is beter voor de plantjes op de akker. Zwarte gaten vallen we niet in, al moet ik er denk ik ook wel aan wennen niet meer iedere dag wat te schrijven. Maar er is ZAT te doen.

 2. Hoi Rob en Sol, leuke foto van de katten, ik hoor je niks meer over de moeder poes zeggen , je weet toch wel dat ze weer zo zwanger kan zijn. Hier is het wel mooi weer, en de schuifdeuren bewijzen hun dienst. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen . Lees met opzet deze Maandzg-ochtend pas je blog , dan is “de leegte” korter .😉
  Het was weer een nuttige Zondag ; Stemmen , waarvan ik hoop dat jullie de goede gekozen hebben . Dan nog afwachten of hij z’n beloftes nakomt .
  Ook de poezenfamilie uiteen moeten rukken , wat zeker niet prettig is maar , hierbij gaat het verstand voor de gevoelens.
  Een heerlijk verdient diner bij BK . Heel af en toe lekker en moet kunnen.
  Bovendien nog wat op de akker kunnen werken ook .
  Chapeau.
  Hoop dat Cleopatra en de poezenkindjes , de anderen niet al te veel zullen missen en de kleintjes binnenkort ook een eigen “gouden nestje” krijgen .
  Nou dat “zwarte gat” wat je Vader e.v. voorziet zal er bij jou niet komen als bezige bij . Dat weet ik intussen , na de vele blogs wel .
  Fijne werkdagen en tot gauw weer .
  Groet . 👊👍🏚🙈🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Politieke figuren maken eigenlijk nooit hun beloftes waar, maar we zien wel. Volgens mij is Cleopatra en de andere de rest al vergeten. We hebben een foto van de lapjeskat en de nieuwe eigenaar. Beide zien er te vreden uit.

 4. Goedemorgen Sol en Rob,
  Heb zojuist een aantal blogs, vanaf vrijdag, gelezen. Ik ben dus al met afkicken begonnen. Wij zijn het weekend weg geweest en zodoende heb ik niet kunnen lezen. Het is altijd moeilijk om afstand van kittens te moeten doen, maar zelf houden is onmogelijk. Hopelijk krijgen ze het alle drie ergens anders ook heel leuk.
  En wat een gedoe met dat schrikdraad. Wat een knullig gedoe van de buren. Maar ik las dat jij het op een andere manier gaat oplossen. Jou kennende had ik zoiets al verwacht. Ik denk dat de buren toch wel blij met jullie zijn, want wie zou ze anders moeten vertellen, dat er weer koeien van ze zijn weggelopen.
  En dan wil ik nog even reageren op je moeder Ineke. Wat ontzettend leuk om voor alle crea-dingen een kraam te huren en op een soort braderie te staan. Je kraam zag er ontzettend verzorgd uit. Helaas kon ik niet alles goed zien wat je verkocht. Misschien kun je dat nog eens een keer schrijven.
  Zoals ik net aan Rob schreef, zijn wij het weekend weg geweest. Wij waren in Duitsland in Rheda-Wiedenbruck, daar was een hele grote poppenhuizenbeurs. Ik maak Swarovski kristallen kroonluchters voor poppenhuizen. Er waren 166 deelnemers en er kwam heel veel publiek. Deze hobby is ook zo leuk, want je kunt al je technieken er in kwijt. Breien, haken, borduren, verven, behangen, meubeltjes maken, vloeren leggen enz., enz. en dat allemaal in schaal 1 op 12.
  De beurs was heel leuk en het is heel leuk om alle deelnemers en bezoekers weer te ontmoeten. In Nederland zijn er ook een aantal beurzen per jaar, maar naar Duitsland hebben wij altijd het gevoel een mini-vakantie gehad te hebben.
  Ik begrijp heel goed dat je genoten hebt van Montmartre.
  Groet en fijne dag vandaag. Het zal vreemd zijn zonder blog van Rob,
  Yvonne

  • Hallo Yvonne,

   Ook lekker een weekendje weg natuurlijk. De poezen, aan de kitten heb ik me vanaf het begin niet te veel gehecht. Natuurlijk heb ik ze wel allemaal geaaid en zo, dat is goed voor ze en voor de nieuwe eigenaren. Maar verder heb ik het er niet moeilijk mee. Sol wel een beetje. Maar ongeacht de vrouw die met ons keer op keer niet de afspraken na kwam, zijn we er zeker van dat ze wel goed is voor dieren.

 5. Yvonne de blog verdwijnt niet hoor het word gewoon iets minder. Rob bij jullie in de buurt was er toch ook iemand die een van de poesjes wilde hebben? En nu Cleopatra maar snel laten helpen. Hier heeft het gisteren ook heel erg geonweerd met flinke regen en hagelstenen van bijna een centimeter doorsnee. Het stond echt even blank hier en omdat de straten wat schuin lopen waren er heel veel houtsnippers die hier overal rond de bomen liggen weggespoeld en zagen de straten zwart. Er was in een korte tijd ruim 25 mm gevallen. Maar nu schijnt het zonnetje weer heerlijk. En nu wachten tot de woensdagmorgen voor de volgende blog. Fijne dag nog allemaal

  • Hallo Mieke,

   Ja klopt, er gaat een kitten naar iemend in de buurt. Zero gaat daar naar toe. Maar die kan pas weg als ze echt beter is. De plekken die ze heeft zijn nu niet viezig meer maar roze en er beginnen al weer haartjes te groeien. Dus dat komt goed.
   Voor het helpen van Cleopatra hebben heeft Sol al met een andere dieren arts gesproken dan ze onze. Onze was voor Terra en Julio bij 500 euro. Nu een poes voor 130 euro. Dat scheeld not al!

 6. Alles heeft tijd nodig, de katjes er uit, het stemmen, de koeien. IJverig zijn jullie zeker wel. Nee dit keer heb ik niet gestemd, had geen oproep gekregen, wel lieve buurtjes die vroegen of ik mee wilde gaan om te stemmen. Ik kan zelf niet naar het Gemeentehuis gaan, vandaar. Ik heb er alle begrip voor dat je nu zegt het is me even te veel dus ik minder met de blog. Wij moeten maar denken dan krijgen om de paar dagen weer een leuk verhaal. Succes met de koeien en met de andere kleine poesjes. Fijne dag

  • Hallo Lady Wieser,

   Gek dat je geen oproep gehad hebt om te stemmen. Ja nu ik gewoon werk, moeten de andere dingen er bij gedaan worden, ook het blog. alles bij elkaar blijft er dan niet veel tijd over om gewoon aan het einde van de dag even voor de tv te hangen.

 7. Ha Rob en Sol, ik lees altijd je Blog, fijn dat de kittens een goed huis krijgen.Mooie omgeving, Galicië, lijkt me.
  Een hoop werk op het land altijd, dat stopt nooit.Groetjes

  • HAllo Ria,

   Werk is hier idd genoeg en heb je het gras ergens kort dan is het ergens anders weer lang, zo blijven we bezig 🙂
   Galicië is zeker een mooie streek. Kom er maar eens op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *