Radiatoren Halen En Uit Eten

Hallo / Ola alle lieve bloglezers:

Wij hebben van Rob “toestemming” gekregen om de blog van vandaag te mogen beginnen met iets persoonlijks te zeggen aan alle mensen die gereageerd hebben en ons in allerlei mooie bewoordingen feliciteren met ons 55 jarige trouwdag. Wij zijn daar jullie allen zeer erkentelijk en dankbaar voor. Dat Ineke aan 1 zakdoek niet genoeg had toen ze Rob en Sol voor de deur zag staan laat zich raden maar haar geluk kon uiteraard niet op.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en jaarwisseling met vooral goede gezondheid.

Houdoe Ton en Ineke (Pa en Ma)

Vandaag een hele hoop reacties, alles met felicitaties voor mijn ouders, dus daarom mijn vader hierboven maar wat laten schrijven.

Vandaag eerst met de radiator man in Vlijmen contact gehad om de radiatoren op te gaan halen met de aanhanger. In Vlijmen alles ingeladen en nog wat aansluitmateriaal gekocht zodat ik zeker weet dat ik het juiste heb voor de radiatoren en in Spanje niet hoef te gaan zoeken. Misschien schreef ik het al eens, maar we willen mooie vlakke radiatoren. Die zijn, vinden wij, mooi en veel makkelijker schoon te maken. De prijs van de radiatoren is voordeliger dan in Spanje. Vandaar dat we nu we toch in Nederland zijn dat ook gelijk regelen. De aanhanger met radiatoren hebben we bij een kennis van mijn ouders in de schuur kunnen zetten,zodat alles veilig staat.

In Freán, gaat alles zijn gang. De kachel staat op 10 graden en gaat niet aan. Regenen doet het ook nog en de katten worden verzorgt door de buren net als de kippen. Wij gaan zo uit eten. Antares en Foskie hebben het naar hun zin en liggen lekker te dutten.

Hier het recept van de snoepjes die we aan de vuilnismannen gaven, de Cocadas.

⅓ caramel (dulce de leche), ⅓ gemalen kokos, ⅓ gemalen marie koekjes gemalen. 

Doe alles bij elkaar en maak er een mooi homogene massa van. Maak nu kleine balletjes van de mengsel. Is het mengsel te droog, doe er wat extra caramel bij, is het mengsel te plakkerig doe er dan wat meer kokos en/of koekkruimels bij. 

Als de balletjes gedraaid zijn rol je ze even door de kokos. En nu …. smullen maar. Bewaartip: Niet in de koelkast, maar wel op een koele droge plaats ongeveer 2 weken houdbaar

Caramel (dulce de leche) kun je ook zelf maken. Kook blikjes (dicht) gecondenseerde melk voor ongeveer 3 tot 4 uur op laag vuur en laat het minimaal 24 uur afkoelen. Daarna heb je caramel.

**blikje echt niet open maken voor de 24 uur om zijn, het staat onder druk. Dus koken en niet meer aan komen.

21 reacties

 1. Beste pa en ma van Rob, van harte proficiat met dit mooie jubileum. Nog heel veel gelukkige jaren samen gewenst.
  @Rob, een leugentje voor best wil toch 🙂
  Voor jullie allemaal gezellige feestdagen gewenst.

 2. Ante todo muchas felicidades a los padres de Rob por su 55 aniversario, no todos los días se cumplen. Me alegro mucho que lo podáis celebrar juntos.
  Tengo un secreto que contar. Como vecino que vive a 1.5 km ya lo sabía hace más de un mes, pero no podía decir nada. Jajajaja.
  Que disfrutéis mucho estos días juntos.
  Saludos.

 3. Wat een geweldige verrassing voor je ouders Rob, net zo leuk voor de ontvanger als de gever weet ik uit ervaring! Ineke en Tonny nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal en hoe leuk om je hele gezin bij elkaar te hebben met Kerst! Geniet met volle teugen en bij deze Fijne Kerst dagen en een heel liefdevol , gelukkig en gezond Nieuwjaar namens de Ritburgjes🎄🤶🎅

  • Goedemorgen , allemaal weer gewend aan het bij elkaar zijn ? Gaat snel hè.
   Fijn dat je de radiatoren al helemaal geregeld hebt en al goed ingepakt klaar hebt staan voor de terug reis. Het kan maar vast klaar zijn !
   Fijn dat Antares het gelijk weer naar zijn zin heeft bij Opa en Oma 😅, Foskie voelt zich denk ik overal gelijk thuis zo te zien. Onderweg geen problemen met ze gehad voor zo’n lange reis ? Ik wel een hele beving vooral voor Foskie .
   Geniet nog lekker samen een paar dagen daar in Nederland . Gelukkig is het er nu niet zo koud meer.
   Wij gaan vanavond “lichtjes kijken” in Malaga , wordt vast gezellig.
   Groet. 🍾🥂🎄🙋‍♂️🙋‍♀️🤣😇

   • Hallo Antoinette,

    Antares ken alles nog bij ‘opa en oma’ in huis. Voor Foskie is het nieuw, maar vindt het allemaal prima. Foskie vind het leuk in een auto, Antares wat minder omdat ze een beetje wagenziek kan worden. MAar verder geen problemen met ze onderweg.

 4. Ineke en Ton , geniet nog lekker een paar dagen met het “grut” om je heen . Maak je niet te druk , ze kunnen alles al zelf 😊.
  Groet. 🙋‍♂️🙋‍♀️👍👋💞

 5. Ton en Ineke, van harte gefeliciteerd met jullie 55 jarig huwelijk. Heel fijn dat Rob en Sol hier zijn gekomen. Geniet er van. Gezellige dagen en een goed begin. Groeten Jan en roos.

 6. Ook van deze kant een felicitatie, is best apart tegenwoordig een lang leven samen. Schijnt mode te zijn na een aantal jaren op elkaar uitgekeken te zijn , dus prestatie. Veel plezier met de enorme verrassing. Heel leuk bedacht jongelui, niets beter dan zo’n enorme verrassing. Wie rekent daar nou op. Ok jullie ouders (je moeder) hadden het misschien gehoopt maar niet verwacht. Geniet van elkaar het zo voorbij en moeten jullie weer aan de slag. Doe voorzichtig op de terugweg er rijden zo veel gekken op de weg. En eet smakelijk, fijne kerstdagen

 7. Fijn dat dat achter de rug is en je alles hebt om alles te installeren in je huis in Spanje. De beestjes zijn op hun gemak en genieten gewoon ieder op zijn eigen plekje. Bedankt voor het recept ga het ook een keer proberen te maken.

 8. Queridos Sol y Rob,

  ¡¡Muchas gracias por la receta!! Espero que esté bien que la he publicado en la página FB de Taalstudio Campo Spaanse les Maastricht:
  COCADAS de Chile, receta de Sol van den Wijngaart
  https://naargalicie.nl/radiatoren-halen-en-uit-eten/
  • ⅓ caramel (dulce de leche),
  • ⅓ gemalen kokos,
  • ⅓ María koekjes, gemalen… Meer weergeven

  Felices fiestas y nos encanta seguir tu blog.
  Un abrazo de Alf (http://www.alfmertens.nl) y Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *