Ongewenst

Vandaag komen mijn ouder aan op de plaats van bestemming, een camping in Monterroso een kleine 40 km bij ons vandaan. We hebben dus nog even om een laatste beetje op te ruimen. Ik begin in de ochtend met de oprit. Afgelopen week heb ik er de kanten gedaan met de bosmaaier, nu alles droog en dor is kan ik het makkelijker opvegen en opruimen. Daarna nog even papier, karton en plastic in de juiste containers gaan gooien in A Barrela. Sol doet binnen nog een en ander. Als ik terug ben zetten we de koeien buiten. Vandaar stribbelen ze tegen. Ze lopen niet door, willen allemaal een andere kant uit en zo meer. Maar het motto is dat wij altijd winnen van de koeien!

Daarna even naar Chantada naar de slager. We kopen weer van alles en net als de vorige keer krijgen we weer gratis vlees mee, deze keer kip. Nog even bij de Chinees een parasol kopen. Thuis blijkt het niet echt Chinese bral kwaliteit te zijn maar best een degelijk ding. 

In A Barrela ga ik nog even wat kopen voor ongewenste gasten. Kleine muizen zijn misschien leuk om te zien, maar we worden ze nu wel beu. Alle katten die hier rondlopen kijken er niet naar om. De buurvrouw had van de week al vergif weg gezet. Dat was binnen no time op en overal kwam ik dode muizen tegen. Spul werkt dus goed. Nu dus zelf maar een doos vergif gekocht.

Ook is er een koningin heel druk bezig een nest te bouwen. Hoe mooi en perfect het er ook uitziet een wespennest net naast de voordeur zien wij niet zitten. Moet ook zeggen dat ik zo’n grote west nog nooit eerder gezien heb, deze koningin is zeker 2,5 cm lang. In Nederland hebben we het ook eens onder de terrasoverkapping gehad, die koningin was veel kleiner. Voor de koningin en het nest in worden ook wat gekocht.

Nu is dan toch tegen de ongewenste gasten bezig ben ook maar gelijk een voorraad van die vliegen strips gekocht en op strategische plaatsen opgehangen. Ook al hebben we nu veel minder last van vliegen nu overal horren voor zitten, toch komen er nog binnen. 

4 reacties

 1. Hola,
  We zijn er na een trip van 1900 km. met de caravan in 3 dagen. We waren erg nieuwsgierig om het in het echt te zien waar ze nu exact terecht waren gekomen. dat is toch anders dan alleen maar vanaf de blog lezen en kijken en/of bellen. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen ook al hebben we nog maar een kleine eerste indruk kunnen maken. Vandaag (woensdag) gaan we terug om te ” werken”. Vanuit Nederland hebben we speciaal spul meegenomen en een drukspuit om als het goed is de overlast van vliegen een halt toe te roepen. Natuurlijk willen we hun hele domein verkennen ook al zijn we ook al bij de watervalletjes en het bakhuisje geweest. Fantastich. O ja: de buurvrouw had voor ons ook al een taart gebakken. Heel aardig tosch he.

  Groetjes en tot straks

 2. Ik smeek je alsjeblieft, geef de knaagdieren geen gif.
  Zelfs als je denkt dat de katten geen knaagdieren eten, zullen ze dat wel doen.
  Een vergiftigd knaagdier is ook schadelijk voor de katten.
  Vraag ernaar bij je lieve dierenarts.
  Ik hoop dat de ouders na een tijdje een lekker kopje koffie bij jou thuis kunnen drinken gewichtig reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *