Nog Een Keer

Ik weet niet wat er gebeurt op mijn werk, maar vandaag was het nog een keer. Als ik koeien aan het zoeken ben die naar de robot moeten, kijk ik ineens tegen een koeienkont aan die wel heel hoog is. Ja, hoor! nog een keer! Weer staat er een koe in precies hetzelfde vierkant als eergisteren. Was het eergisteren koe 1193 is het vandaag 1197. Ze staat andersom dan de koe van gisteren en aan de hoeveelheid poep te zien staat ze er al een tijdje. Ik zoek eerst de koeien bij elkaar die het belangrijkst zijn voor de robot en ga dan de koe uit haar benarde positie bevrijden. Gelukkig heb ik boutjes eergisteren ingevet en alles komt dus makkelijk los. Ik snap overigens niet hoe zo’n groot beest zich in zo’n kleine ruimte kan wurmen. Het lijkt wel of ze er rechtstandig ingezet zijn. 

Normaal ligt in het midden zand. Dat is ver op en is besteld. Ligt het zand er dan kunnen ze er niet komen. Ik heb nu maar wat touwtjes gespannen op de plek. Kan natuurlijk dat er nu een koe ergens anders in een vierkant gaat staan. Maar het vierkant waar deze twee dames gestaan hebben moet een magische plek zijn. 

Om 15 uur moet ik nog een keer bij de Renault in Ourense zijn. Ze gaan nu links en rechts de dingen vervangen en de auto weer uitlijnen. Als ik aan kom zegt de man dat het met een half uurtje gedaan is. Gek, want gisteren duurde het van half 9 tot iets na elven. Ik zeg tegen de man dat ze maar gewoon de tijd moeten nemen. Voor mijn werk maakt het niet uit of ik te laat kom. 

Als de monteur aan de gang gaat, ga ik bij de overkant bij Leroy Merlin een wandeling maken. Enige wat ik wil kopen zijn wat werkhandschoenen en verder niets. Als ik na een uur wandelen handschoenen heb gekocht, ga ik in het kleine restaurant bij Leroy Merlin een bakkie koffie doen. De prut die de automaat bij de Renault geeft is eigenlijk niet te zuipen en veel te duur. 60 cent voor koffie zonder suiker waar dan toch suiker in zit. Bij Leroy Merlin lekkere koffie zonder suiker met wat lekkers voor 2,60. Even later zit ik bij de Renault in de showroom te wachten. Na 10 minuten komt de man van de receptie me halen. Alles vervangen, getest en uitgelijnd. De Dacia is weer helemaal in orde. Als er iets is dan horen we het wel, zegt hij en wenst me een prettig weekend. 

En een prettig weekend wensen wij jullie ook.

6 reacties

 1. Nou Rob en Sol dat wensen we jullie ook. Gek van die koeien dat op dat kleine stukje willen staan. En doet de Dacia het weer goed? We hebben vanmiddag een reserve fiets gekocht,en hij rij heel lekker. Je vaders fiets was de display stuk hij zit nog wel in de garantie maar dat duurt en duurt dus hebben nu een reserve. Gr. Ma

 2. Hola,

  Die koeien bij jullie lijken net kleine kinderen. Ook die apen elkaar na.
  Of zouden ze overzicht willen houden en het vanuit de hoogte bekijken?
  Goed dat je formule Dacia nu echt in orde is en dus op naar Montforte de Lemos om groen licht te krijgen voor een goedkeuring uiteraard.
  Het is natuurlijk vervelend voor ons als het echt mooi weer word en je durft samen niet te gaan fietsen omdat een display van de Ebike het af laten weten en ze bij Fietsen.nl Spaanse ideeen hebben en ook manjana hanteren. Dat duurt ons te lang naar de zin en dus maar een reserve Ebike erbij genomen. Meestal moet je moeder lang wennen aan iets nieuws maar aan deze schijnt ze snel gewend te zijn mede omdat hij (of is een fiets een zij) zelf schakeld. Misschien moet zij ook nog een cruise control hebben om snelheid te beperken (ha,ha).
  Wij kregen trouwens GRATIS capucino bij de fietsenzaak en die smaakte nog goed ook.
  Prettig (werk) weekend.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Dus zouden wij dan koeien hebben met rangen en standen, en die hoger op de ladder staan willen dan ook werkelijk hoger staan. Wel een beetje don van ze om zichzelf op te sluiten. Zo worden ze gelijk een koppei kleiner gemaakt.

   Toe maar… een reserve fiets. Ik heb alleen reserve ventieltjes voor de fiest. Maar we lastig dat ze om een spaanse manier te werk gaan.

 3. Sorry hoor maar ik moet er echt om lachen, hoe krijgen ze het voor elkaar, is net of ze tegen elkaar zeggen we doen het om de beurt. Fijn dat alles bij de dealer is geregeld nu nog de goedkeuring en een sticker op de voorruit, tegenwoordig ook voor nog iets anders weet niet meer zo gauw waarvoor, uitstoot geloof ik. Bij de Ford garage betaal je 1 euro voor een bekertje koffie maar ook niet echt lekker. Ik zeg altijd het lekkerste bakkie drink je thuis. Fijne zondag.

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja …. gekke koeien! Die sticker is voor de milieuzones in steden met meer dan X aantal inwoners. Die heb ik begin van het jaar al geregeld. Dinsdag moeten we voor de sticker van de ITV.
   En idd, de lekkerste koffie maak je thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *