Korte Blogpost Vandaag

Vandaag een kort verhaal. Als eerste heb ik de planken voor het tweede deel van het plafond nog een keer in de grondverf gezet. Daarna ben ik op het en onder het nieuwe plafond bezig geweest. Aan de onderkant om er een luik op af te kunnen tekenen. Op de hoeken waar het luik moet komen bor ik gaatjes zodat ik op het plafond, dus op zolder, weet waar het luik komt en waar ik na het afgetekend te hebben met de invalzaag het gat kan zagen. Voor ik echter ga zagen zet ik de planken die later een luik vormen aan elkaar vast zodat ik gewoon kan zagen en het luik niet in onderdelen naar beneden valt. Als dat allemaal gedaan is gaat de zaag er in, en dat is ook de reden van een korte en vroege blogpost vandaag. In mijn invalzaag zit eigenlijk niet het juiste zaagblad om deze planken mee te zagen. Daardoor is er veel rook ontwikkeling, die rook kan nergens naar toe en dat zorgt er voor dat ik langzaam meer zeker steeds meer hoofdpijn krijg. Maar goed, na wat zagen en de laatste hoekjes gedaan te hebben met de decoupeerzaag hebben we nu in het kersverse plafond een gat zitten.

Buiten ga ik het luik afwerken. De tijdelijke planken waarmee ik het geheel bij elkaar hield moeten vervangen worden voor iets stevigers. Met wat blokjes van 3*3 centimeter maar ik er een stevig geheel van wat niet meer kan vervormen. Voor het luik moeten we alleen mooie scharnieren kopen en een bijpassende sluiting.

De hoofdpijn is nu hopelijk op zijn maximum. Ik hoef alleen maar wat op te ruimen en dan ben ik klaar voor vandaag. Zo meteen ga ik maar een wandelingetje maken in de frisse buitenlucht.

Sol gaat ondertussen verder met alweer een soort voorjaarsschoonmaak. We hebben nu een deurmat gekocht en die doet goede diensten. Als ik van buiten naar binnen kom loop ik nu niet meer alles van buiten mee naar binnen. Dus mijn voetsporen kunnen gewiste worden en daar is Sol mee bezig. Ook is er de afgelopen dagen toch overal weer stof van de werkzaamheden in de keuken op andere plaatsen terecht gekomen. Dus, het is zo meteen weer helemaal spik en span in huis. 

8 reacties

 1. Hola,

  Jij er vroeg bij vandaag…..en IK dus ook !!!
  Jammer dat je niet de juiste zaag had en dat je op die manier (verbrandde houtlucht) jezelf aan het vergassen was. Hopelijk doet de buitenlucht je goed en is de pijn niet van lange duur. Dat Sol weer aan de slag moest om op meer plaatsen dan alleen de keuken stof te verwijderen laat zich raden. Het komt altijd op meer plaatsen dan wenselijk is. Het luik ziet er nu al goed uit ook al moeten er nog scharnieren en een sluiting aan komen. In een van jou reacties op een van de volgers las ik dat de buurman “vandaag” zou komen voor de beerput. Maar misschien ben ik te voorbarig de dag is immers nog niet om.
  Je moeder gaat vandaag niet reageren die barst namelijk van de rugpijn en zoekt regelmatig iets op om horizontaal door te brengen.

  Houdoe

 2. Allereerst van harte beterschap met Ma Ineke ik weet wat het is veel pijn aan je rug. voor jou Rob ook vervelend dat je van de rook die eraf kwam bij het zagen hoofdpijn kreeg hopelijk is die opgelost is na je wandeling met Antares. Nog een gezellige avond samen.

 3. Goedemorgen , hopelijk ben jij ook weer “spuc&span” na een buitenwandeling en een goede nachtrust !? Heel vervelend hoofdpijn , kun je goed ziek van zijn.
  Het luik ziet er goed uit , vandaag op stap voor scharnieren en sluiting denk ik? Succes weer en doe het een beetje rustiger aan ( een dagje🤔) .
  Groet . 👍👊😆🙋‍♂️🙋‍♀️😊
  p.s. Beterschap voor je Moeder , ze moet goed doorbewegen is beter dan liggen al is dat pijnlijk. 🥴. Je Vader moet haar maar even goed masseren !

  • Hallo Antoinette,

   Ik ben weer helemaal spik en span en je mag nooit meer raden…. zeker gingen we vandaag hang en sluit werk kopen 🙂

   Pa en Ma lezen alles wat je schrijft, dus de beterschapswensen en de opdracht voor mijn vader ook 😉 iig bedankt.

 4. Hallo Rob, zat mij af te vragen of je het boven je hoofd hebt afgezaagd, als dat zo is kan je daar ook hoofdpijn van krijgen, omdat je dan met je nek en hoofd in een niet normale houding staat. Ik hoop dat het snel over is. Het begint te lijken. Vrouwen eigen om het vuil buiten de deur te (willen) houden dus zo gek is een deurmat niet. Morgen succes, of is dat vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *