Is Het Al Vrijdag!?

Is het al vrijdag? Ja, zegt Sol en ik kijk voor de zekerheid even op het beeldscherm van het weerstation, en daar staat het ook. Pfff…de tijd vliegt! Ik heb het gevoel dat het woensdag is.

Het is de eerste dag van de week dat het mooi weer is. Geen regen en meest van de tijd zon dus ik ga buiten wat doen. Het gedoe met de bank en met de auto naar de keuring is eigenlijk verloren tijd, maar nodig. Maar vandaag wil ik wat doen.

De vaste opstelling voor de telescoop moet nog verder afgewerkt worden. Er moet een dubbel stopcontact op en een kast waar straks voedingen inkomen voor de telescoop zelf. Als dat er na een tijdje allemaal op zit wil ik de volg kop (waar de telescoop op moet) monteren. Het past niet! Het onderdeel wat in de voet zit, die oud collega’s gemaakt hebben, blijkt verkeerd. Als ik de volg kop bekijk begint het te dagen. Het onderdeel wat ik besteld heb is een “pier plate” voor een HEQ5 en ik heb toch echt een EQ6 Pro. Wat nu? Onder het genot van koffie op internet gezocht naar een pier plate voor een EQ6 Pro. Die zijn er wel, maar nergens staan er maten bij. Dus de kans bestaat dat als ik een nieuwe bestel het ding niet in de voet past.

Als ik een rondje loop met Antares kom ik de buurvrouw tegen, die geeft door dat de koeien naar buiten mogen. Even later doen Sol en ik de koeien de wei in. Deze keer stribbelen de koeien een beetje tegen, overal blijkt namelijk het gras groener dan in de wei. Maar uiteindelijk staan ze waar ze moeten staan.

De wei waar de koeien staan heeft nog een ingang die met drie strengen prikkeldraad afgesloten is. Dat is iedere keer zo’n gehannes met open en dicht doen, daar willen we verandering in. Met een rol gaas en gereedschap toog ik even later naar de ingang van de wei om een nieuwe te maken met gaas, zoals ik pas ook gemaakt heb bij de afrastering van de akker. Na een uurtje ben ik klaar. Als ik terug loop komt er een busje toeterend de oprit oprijden. Geen idee wie het zijn. De man begint te praten en ik vertel hem dat mijn Spaans niet zo goed is. Ijzer, ijzer…. koper auto onderdelen? Roept hij. Nee hebben we niet, en het enige oud ijzer wat we hebben ligt aan straat. Ze rijden weg. Volgens de buurvrouw zijn het Zigeuners. Als ik aan straat ga kijken of ze de stukken gaas en prikkeldraad meegenomen hebben dan krijg ik het idee dat het van plastic is, alles ligt er nog! Volgens de buurvrouw komen Zigeuners ook kijken of er wat te halen valt. Geen idee, zo iets werd ook gezegd toen we een camper hadden, ‘kijk uit voor Zigeuners’. Nooit last gehad van die mensen.

Ik ga weer verder aan de telescoop. Met een frees haal ik een randje weg. Daar ben ik wel even mee bezig. Het ding is namelijk van aluminium en dat zorgt er voor dat de frees telkens vol zit. Als het uiteindelijk past moet ik nog 2 nieuwe gaten boren. Daarna kan het wederom in de voet, gemaakt door collega’s. Even een spuitbus zwarte verf er over en het is klaar. En ik ook voor vandaag.

Prettig weekend!

4 reacties

 1. Hola,

  Indrukwekkend om te zien hoe je het een en ander aan het opbouwen bent nabij de ingang van jullie erf.
  Het OBSERVATORIUM begint echt een gezicht te krijgen. Dat in combinatie met jullie weerstation verdiend eigenlijk een eigen naam. Hierbij een suggestie: OBSERVATORIA DE FREÁN.
  Trouwens ook niet vergeten het gevonden plaatsnaambordje bij jullie oprit te plaatsen.

  Houdoe en fijn weekend.

  • Hoi Pa,

   Voor het plaatsnaambordje ben ik naar het gemeentehuis gegaan en heb vertelt hoe ik het bord tegen kwam tijdens schoonmaakwerkzaamheden aan de oprit en of ze mij een nieuw bord konden geven om zelf te monteren. Maar dat was niet nodig. Iemand komt dat doen. De vraag is alleen wanneer.

   Houdoe!

 2. Hallo een goede morgen , “ik denk mañana ” , dat ze het bord komen plaatsen ! 😁🤟.
  Die telescoopvoet ziet er wel heel professioneel uit , knap werk. Hebben ze je wel eens gezegd dat je “gouden handjes” hebt ?
  Eigenlijk zou ik eens heel graag wat schilderwerk willen zien van Sol of werkt ze graag op de achtergrond 😆🤣. Fijn weekend samen ook met Antares natuurlijk. Groet.

  • Goedemorgen Antoinette,

   Hahahaha, mañana. Als het bord er over ever een aantal “mañanas” nog niet staat ga ik het gewoon nog een keer vragen. Ik zal in de volgende post wat van Sol laten zien.

   Prettig weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *