Ik Ben Nog Niet Klaar

Vandaag eerst nog maar een keer naar Chantada naar de bank. Het bleek de laatste keer toch niet de laatste keer te zijn geweest. Nu is het wel de laatste keer geweest, al moeten we volgende week voor iets anders naar de bank. We hebben een nieuwe rekening en nieuwe passen. Vraag me niet wat het verschil is met de vorige rekening. Van 9 tot 12 hebben we bij de bank gezeten en is Sonja druk bezig geweest. Maar als gezegd; het is nu geregeld.

Als we thuis zijn koppel ik de aanhangwagen gelijk aan en vertrek naar Ourense naar de Leroymerlin om spullen te kopen voor de hal. In de winkel zoek ik een kar waar ik grote platen op kan zetten, zo een met van die beugels. Op beide verdiepingen van de parking staat er geen. Buiten bij de winkel ook niet. IK ga het vragen aan een medewerker. Die wijst me naar een karretje waar je ook een plaatje op kan zetten. Met het karretje loop ik terug  naar de medewerker en laat hem op mijn telefoon zien wat ik nodig heb en hoe groot de platen zijn die ik nodig heb. Nee, dat kan makkelijk op deze kar zegt hij. Als ze niet anders hebben dan koop ik wel in 3 keer de spullen die ik nodig heb. Ik ga naar de houtafdeling en vraag een medewerker om 4 MDF platen van 1m22 x 2m44 x 1cm, gelukkig staat daar ook een beugel kar, die pik ik dus gelijk in. Als de platen op mijn kar gezet worden komt er een man aan de vraag naar een beugel kar. De medewerker zegt; misschien in de parking. Nee, zeg ik, daar ben ik net geweest. Die ik heb is de enige van deze soort. De man loopt weer weg en mijn mijn kar en 4 platen shop ik nog even verder. Aan de zelfscankassa gaat het zoals gewoonlijk fout en moet er een medewerker komen helpen. De man die me komt helpen is de man die ik gevraagd had naar een kar. Veel stoïcijnser heb ik iemand nog niet zien kijken. 

Thuis ga ik gelijk aan de slag. Er moeten nog wat stukjes balk tegen de muur in de hal. Als die er tegen zitten moet ik nog gaten maken in de muur voor een schakelaar en stopcontacten in de keuken. Sol heeft net de keuken een grote beurt gegeven als ik de gaten ga boren. Maar als ik klaar ben stofzuig ik alles weer netjes op.

Nu kunnen de platen er tegen. Ik meet en zaag de eerste. ….past niet. Nog eens meten en nog maar een stukje eraf. Dan kom ik achter de fout en daarvan geef ik het huismerk van Leroymerlin de schuld! Ik heb pas een nieuwe waterpas gekocht van het merk Dexter. Daar zit een verticale en horizontale libelle in. De verticale kun je draaien zodat je ook iets onder een hoek kunt meten. Het ding heeft een dubbele graden verdeling en het draaibare deel heeft twee puntjes die de graden aanwijzen. En daar gaat het fout met het ding! Als de ene op 90 graden staat, staat de andere dat net niet. Dan ligt het er dus maar aan welke je gebruikt en dan moet je er ook maar op gokken dat die je gebruikt de juiste 90 graden aangeeft. Kortom; de balkjes zitten waterpas tegen de muur met een verkeerde verticale graden indeling, en dus zit alles scheef. K*T ding!

Van de week een echter kopen en dan ga ik deze als hamer gebruiken of zo. Goed, de balken haal ik niet meer van de muur, dus dan moet ik de platen maar aanpassen zodat die wel verticaal waterpas komen te staan. Als de platen er een paar uur later tegen zitten ga ik gelijk door met de frame voor het plafond. En ook dat zit er zo in. Nu nog even opruimen als ik het blog gepost heb.

De uitslagen van de dierenarts van Antares hebben we vandaag ontvangen. Er is niets aan de hand.

8 reacties

 1. Hola,

  Ik hoop dat ze bij de bank ook een relaxbankje hebben. Moet dan wel van goede kwaliteit zijn je brengt er immers voldoende tidj op door. Ik heb al best veel waterpassen in mijn leven gezien maar wat een K*T waterpas is komt mij niet bekend voor. De foto van Antaris die om het hoekje kijkt lijkt wel of ze nu al denkt ” komt die indringer vandaag al”. Geniet morgen met de komst van Orion.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Fijn dat er niets met Antares is. Ben zo benieuwd hoe ze zal reageren op Orion . Ze komt nu tot ontdekking dat hij niet meer weg ga, Ik kan mij nog herinneren dat een van onze kinderen dat ook had. Maar het is goed gekomen.gr. ma

 3. Druk , druk , druk …! Mu ff relax en dan Orion ophalen , wat een feest . Ben zo benieuwd hoe het gaat. Laat je spullen en werk maar even liggen(op hoogte , want je kunt niet weten ) en geniet er zelf ook van. Fijn dat Antares niets mankeerd , toch een beetje zorgen voor niets. Een superfijne dag met z’n 4en ! Groet. 🐕🐕👍👋👏

 4. Gelukkig een goed bericht van Antares fijn dat er zovelen meegeleefd hebben , het grappige beestje kijkt troostend naar het vloekende baasje,
  ‘ mens erger je niet’ het ouderwetse spelletje bestaat nog steeds. Geniet vandaag het welkom van Orion,
  Gr. José

 5. Hoi Rob! Vol interesse weer je blog gelezen. Zo leuk! Wat ik nog wel wilde vragen Rob waar alle andere blogs opgeslagen staan? Ik kan het niet vinden. Verder zag ik dat er prachtige kleuren zien gebruikt! Fantastisch! Zo mooi blauw en geel. Ik werd er helemaal vrolijk van! Ok fijne dag! Gr.

 6. Brr zelfs als lezer toch even in de piepzak gezeten dat het wel eens iets ernstigs zou kunnen zijn met jullie hond. Fijn dat het gelukkig met een sisser afloopt. Je gunt toch iedereen maar ook je huisdieren een goede gezonde oude dag.veel plezier met orion.

 7. Zo je hebt weer goed je best gedaan vandaag en wat een gehannes met die bank hopelijk ben je er nu echt vanaf dat je iedere keer mag komen opdagen. Joepie dat is goed nieuws van Antares. En dan kan nu Orion komen en dan maar genieten van jullie nieuwe huisgenoot. fijne dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *