Honda, Renault En Dacia

Max is wereldkampioen in de F1. Waar ik echter niemand over hoor is Dacia. Het is natuurlijk zo dat Max een beste chauffeur is, al is de vraag of hij dat op de weggetjes bij ons in de omgeving dat ook is. Koeien kom je op het circuit niet tegen. Toch? Goed, de F1 auto van Max heeft een Honda motor. Prima ding. Maar is wel bekend dat Honda onderdeel is van Renault? En dat Dacia en ook Lada onderdeel zijn van Renault. Die snelle kar van Max zou dus wel is in het ‘vooronder’, of moet je bij een F1 zeggen in het ‘achteronder’ een staaltje Oost Europese techniek kunnen hebben, wat gekaapt is door Renault en wat Honda voor het gemak mag gebruiken omdat het toch allemaal een pot nat is. Ander ding is natuur ook dat WIJ nu wereldkampioen zij in de F1. Maar ik wil de pret niet bederven (voor de Nederlanders), maar Max Verstappen is een Belg, geboren in Belgisch Limburg. Dus WIJ Nederlanders zijn helemaal geen wereldkampioen in de F1, het zijn de Belgen. Een fijn staaltje Duitse techniek (Mercedes) heeft dus verloren van een Belg in een auto met Oost Europese technieken aan boord. 

Goed, over tot de orde van de dag. Het is mooi weer en ik ga wandelen met twee honden want Sol heeft weer een online cursus. Na de wandeling hij ik wat TV en hoor bij WNL op Zondag dat Max eigenlijk een Belg is en daar is Gert, de baas van Samson, K3 en kabouter Plop, die bij WNL zit, heel blij mee. Met de F1 heb ik verder niets en ga nog maar eens een rondje lopen in het bos met de honden. Als we terug zijn ga ik alleen het bos in om te fotograferen. Die (macro) foto’s heb ik al bewerkt en staan hieronder. 

Een kaasplankje kennen we allemaal wel. Maar bij ons in de achtertuin ligt een paddestoelenplankje.

Al een tijdje raast er een komeet (C/2021 A1 Leonard) door het heelal, en die doet dat met een snelheid waar Max alleen maar van kan dromen. Met 150400 km/h raast hij rondjes, een ronde duurt ongeveer 80000 jaar. Die komeet is al een paar dagen te zien. Maar vanwege de bewolking de afgelopen tijd heb ik hem dus nog niet gezien. Vandaag is het mooi weer. En als de zon net onder is (17:57) wil ik op een berg staan met een camera om hem te fotograferen. Helaas kan mijn telescoop niet mee. Vroeg en kort blog vandaag want ik heb geen tijd meer.

En Max, gefeliciteerd hoor!

7 reacties

 1. Hola,

  Ik weet wel dat je geen racefan bent en een beetje jalours zijn klinkt er toch wel door in je verhaal. Trouwens op zijn paspoort is Max Nederlander!!!
  Puur deze laatste race was Hamelton (lees Mercedes) sneller maar was Max het eerste bij de zwart/wit geblokte vlag. Een Max in dop hebben jullie trouwens ook in de vorm van een racehond die Orion heet en die rijdt soms ook iemand anders van de baan. Wel hele mooie foto’s trouwens.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Nou ik heb de vlag uit gehangen voor Max. Ik weet wel dat je niet z’n race fan ben maar ik weet nog goed dat je met je motor een rondje Parijs deed in een middag. Dus een beetje racebloed heb je wel. De foto’s zijn erg mooi. Gr. Ma

 3. Mooie foto’s die roze paddenstoelen lijken wel op hompjes rundvlees zeer zeldzaam denk ik,
  natuurlijk ben ik weer nieuwsgierig (zuiver interesse in de mens) welke cursus doet Sol online?
  Och wat Max betreft ik hoop dat hij als een ‘verstandig mens door het leven gaat ‘ dit waren de woorden die Princes Beatrix haar kleindochter toewenste op haar 18 e , dat zegt alles.
  Ook roem is vergankelijk!
  Fijne week,
  José

 4. Ja van de race wel genoten , vooral de laatste ronde ! Maar idd genoeg hierover.
  Wilde je complinenteren met je (weer) prachtige foto’s . Het is niet alleen het maken maar vooral het mooie te zien in kleine natuurwondertjes ! Chapeau . Ga er vooral mee door en met delen natuurlijk .
  Fijne Maandag , nieuwe week ,nieuwe kansen ! Maak er wat van. Groet . 🤟👍👋

 5. Ik zat dus wel op het puntje van mijn stoel en sprong ophoog toen Max over de eindstreep reed. Maar wat een mooie foto’s vooral die tweede en derde heel apart ook het paddenstoelenplankje is erg leuk.
  Ben ook benieuwd wat voor cursus Sol online volgt. Weer een nieuwe week voor de boeg Maak er wat van, fijne dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *