Het Vertrek

Vandaag gaan we nog voor een laatste keer uit eten met mijn ouders, Zij hebben ons uitgenodigd in restaurant Don Perdo in het kasteel van Monforte de Lemos. Volgens mij kent iedereen in de omgeving het kasteel wel. Het staat op een berg zo’n beetje midden in Monforte de Lemos. Maar dat is pas in de middag.

Eerst even terug naar gisteravond. De buren staan aan de deur. Ze willen ook binnen komen en of dat mag. Natuurlijk mag dat. De buurvrouw wil onze inbouwkast aan de buurman laten zien. Ze hebben ook een oude kast, die is nu groen en de buurvrouw wil graag dat Sol de kast op dezelfde manier bewerkt als onze kast. Alles wordt betaald. Mooi anders doen we niets natuurlijk 🙂 Binnenkort komen ze hem brengen en dan kan Sol aan de slag. Toch leuk dat iemand onze kast zo mooi vindt dat ze een zelfde soort kast willen.

Vandaag ga ik niets doen waarvan ik vuil of moe kan worden. Ik moet ook nog wat bestellen in Nederland. Voor de ‘Buletin Electrico’ moet ik wat aanpassen in de groepenkast. Er moet wat bij en daar is niet genoeg ruimte voor. Ik wil dus dezelfde groepenkast nog een keer hebben en tegen de bestaande aan monteren. Die er nu hangt heb ik vorig jaar in Nederland besteld, naar Spanje opsturen was toe geen probleem. Voor de zekerheid bel ik even om het zeker te weten. De jonge dame aan de telefoon kan mij geen antwoord geven en ik krijg een collega van haar aan de telefoon. Nee, meneer. Opsturen naar Spanje gaat niet meer. Iets met computersystemen en BTW. Oké, bedankt en ik ga de volgende bellen. Nee doen we niet. In Spanje is het model niet te krijgen wat ik wil. Volgende optie is bestellen en in Nederland laten bezorgen en dan laten versturen.

We vertrekken naar Monforte en het is warm in de auto. Ja zeker, we hebben airco, maar die gebruiken we bijna nooit. Kost extra brandstof en je wordt er verkouden van als je niet oppast. In Monforte rijden we de heuvel op naar het kasteel en parkeren de auto. Mijn ouders staan al te wachten. We kijken nog even buiten rond en gaan dan naar binnen. Het kasteel is van alles, restaurant, bar en hotel. We melden ons bij een ober en die wijst ons de weg naar een tafeltje en komt even later de kaarten brengen. Ergens anders nemen we het ‘dagmenu’ dat hebben ze hier niet. Over het dagmenu hoor je ons zeker niet klagen! Maar dit is wel wat anders. Super lekker getafeld en gelukkig hoefde Sol en ik niet te betalen. 

Na de koffie kijken we nog even wat rond in het kasteel en gaan naar buiten en genieten nog even van het uitzicht over Monforte.

Daarna lopen we richting de parking en nemen we afscheid van elkaar. Mijn ouders beginnen aan de terugreis waar ze ook weer een vakantie van maken, ze zijn nog wel even onderweg. 

Pa en ma bedankt en een goede reis, Sol, Rob, Antares en Foskie.

9 reacties

 1. Hola,

  Wat is nou leuker als een ander komt vragen of je hun kast ook zo wil bewerken net als dat plaatje van jullie. Misschien wel een begin van een bedrijfje (!). Kennelijk was de buurvrouw bekomen van de schrik van de veronderstelde verhuis van jullie. Trouwens bedank de buurtjes voor de heerlijke fles likeur die ze via jullie ons cadeau gedaan hebben.
  Dan je verhaal over het lunchen in het kasteel van Montforte de Lemos. Dat jullie als grootgrond bezitters het ook nog leuk vinden om een ander te laten betalen is het geheim van grondgrond bezitters worden en zijn. Het genoegen van onze kant was er niet te minder om en wilde voor jullie ook op stand afscheid nemen. Dat Ma het ondanks het stralende weer (28 graden en strak blauwe lucht) het niet helemaal droog hield laat zich raden. Het was een waar genoegen jullie weer gezien en ontmoet te hebben. Wie weet tot waar en wanneer de volgende keer (……).
  Blijf vooral genieten en jullie droom leven het is jullie gegund.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik had een lange brief naar de blog maar ineens had ik geen verbinding meer en wat ik geschreven had was er niet meer. Maar een ding is zeker wij hebben een hele fijne tijd bij en met jullie gehad. Het was fijn en tot de volgende keer. Gr. Ma

  • Goede en gezonde terugreis aan pa en ma van Rob en Sol. Eten op het kasteel van Monteforte is een lust voor alle zintuigen, begrijp wel dat het jullie goed gesmaakt heeft. Ik geniet elke avond net voor het naar bed gaan van alle jullie avonturen. Uitstekende wijze om mn nederlands een beetje bij te houden. Lieve groetjes uit het zeer zonnige zuiden van Spanje🙋‍♀️🙋‍♀️

  • Goedemorgen , van afscheid nemen wordt je toch altijd een beetje weemoedig . Dat hoort bij je keuze en zwakt na 1à2 dagen weer af . Toch heerlijk dat ze er waren al was het kort.
   Sol gecfeliciteerd met je eerste opdracht. Het gaat je vast weer lukken iets moois van te maken. De resultaten van bewerking gaan we vast weer hier kunnen volgen. Heel veel succes .
   Ouders van Rob , een hele veilige gezellige mooie reis terug naar Nederland . Blijf vooral genieten van alles wat op jullie pad komt.
   Fijne dag allemaal.
   Groet 👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 3. Goede en gezonde terugreis aan pa en ma van Rob en Sol. Eten op het kasteel van Monteforte is een lust voor alle zintuigen, begrijp wel dat het jullie goed gesmaakt heeft. Ik geniet elke avond net voor het naar bed gaan van alle jullie avonturen. Uitstekende wijze om mn nederlands een beetje bij te houden. Lieve groetjes uit het zeer zonnige zuiden van Spanje🙋‍♀️🙋‍♀️

 4. Wat hebben jullie een mooie tijd samen doorgebracht en als slot dat heerlijke eten in zo’n prachtige omgeving! Ouders van Rob een veilige reis terug en paaltjes verder laten staan! Sol succes met renovatie van de kast! Ik blijf het graag volgen! Zonnige groet van ons, onze terugreis is óók ingezet. Over ruim 1 week weer in het zuiden van Nederland! 👐

 5. Hoi rob, ik ga volgende week weer naar ons huis in Calonge, met de auto en ik reis aalleen met de hond, dus kan de groepenkast voor je meenemen en vanaf Calonge naar je versturen , ook je haakt hem op… maar dat is wel een stukje rijden, ik hoor t wel of je gebruik wilt maken van mijn aanbod, overigens gratis, tenzij t niet in de auto past;-)
  gr simone

  • Hallo Simone,

   Heel hartelijk bedankt voor het aanbieden van een lift. Maar het is niet nodig. Als mijn ouders thuis zijn bestel ik de kast en nog wat andere zaken die hie lastig te krijgen zijn en dan komt er een pakket deze kant op. Maar wel fijn dat je aan ons denkt!

 6. Wat een prachtige locatie om te lunchen en het uitzicht is ook echt mooi. Afscheid nemen is altijd een beetje naar maar de herinneringen aan de dagen die jullie er waren blijven bestaan. Pa en Ma een mooie terugreis waar jullie nog heel veel moois onderweg tegenkomen. Sol erg leuk dat je weer je fantasie kunt botvieren op de kast van de buren. Nog een fijne dag verder allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *