Het Loopt Niet Lekker Vandaag

Het loopt niet lekker vandaag. Dat kan eens gebeuren natuurlijk. Maar niet alleen bij mij loopt het niet lekker, ook bij Sol wil het niet lukken.

Ik start in de keuken eerst met het schoonmaken van de muren waar een laag verf over moet komen. Dan bedenk ik me dat het misschien verstandig is er ook een schuurpapiertje overheen te halen. Dat had ik me eerder moeten bedenken want nu kan ik ze weer schoonmaken. Mu moet er een laagje voorstrijk op. Dat is niet veel werk en als het gedaan is kunnen de muren drogen. Tijd om de laatste puntjes op de i te zetten voor ik met de vloertegels aan de gang ga. Als de vloer brandschoon is haal ik een pak tegels naar de keuken en ga eerst maar eens puzzelen hoe ik ze ga leggen en welke muur ik als referentie aan ga houden. Ik probeer verschillende posities. Waarom staat er geen een muur haaks op de andere? Het zou het allemaal een stuk makkelijker maken. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de nieuwe gipswand als referentie aan te houden. Die staat dan wel niet haaks op welke muur dan ook, maar ik denk dat het beter oogt als de tegels en de voegen evenwijdig lopen met keukenkastjes en het aanrecht. 

Mijn plan was om bij de deur te starten met tegelen. Dat is niet handig en dat weet ik. Daarom het ik een uitgang nodig: een raam. Ik zet een trapje plaat en bij de kippen zet ik buiten ook ee trap klaar zodat ik in en uit  de keuken kan klimmen. Maar bij nader inzien kan het ook anders. Eerst was namelijk altijd het plan om een andere muur als referentie aan te houden en om bij die muur te starten zou betekenen dat ik mezelf in zou gaan sluiten. Maar nu ik een andere muur neem is het tot op een bepaald punt geen probleem en zeker niet als ik de vloer in twee keer zou betegelen. Ik ga verder met puzzelen om uit te leggen waar de laatste tegel moet komen. Tijdens het puzzelen krijg ik wat meer twijfels over het vlak zijn van de cement vloer. Het meest is vlak, maar hier en daar zit er een iets te grote zonk. Misschien is het beter dat ik dat niet allemaal met een dikkere laag lijm op ga lossen en de vloer beter egaliseer met egaliseermortel. Ik maak toch wat tegels op maat maar doe verder niets aan de vloer.

Sol is ondertussen aan het worstelen met de website van Leroy Merlin om een afspraak te maken om keukenkastjes te bestellen. Het lukt niet en als ze belt om een afspraak te maken krijgt ze te horen dat dat alleen online kan. We willen geen complete keuken, Leroy Merlin hoeft ook niets in te komen meten. We weten wat we willen, maar toch wil de website een tekening van de plattegrond van de keuken. Beter stoppen we er mee vandaag en gaan we naar Leroy Merlin spullen kopen en naar de keuken afdeling vragen om een afspraak. 

Bij Leroy Merlin begint een medewerkster gegevens in te vullen voor een afspraak. Maar we vragen of het niet gewoon nu kan. Oei! Moeilijk. We leggen haar uit dat we geen hele keuken willen maar alleen wat kastjes. Ik leg een tekening voor haar neus van de keuken waar we kastjes willen hebben en hoe breed we ze willen hebben. Dus we willen alleen kastjes met deurtjes en lades. Okey, ze weet nu wat de bedoeling is en noteert de maten van de kastjes in de computer. Dan wil ik nog wat extra keukenmateriaal hebben in dezelfde kleur als de kastjes die we kopen. Geen probleem een extra plank in de kleur die ik dan zelf op maat kan maken. Even later hebben we keukenkastjes. Er komen 3 kastje boven, een daarvan is met dubbele deurtjes en is 80 cm breed. De andere twee zijn 60 breed en hebben deurtjes met glas. Onder het aanrecht komt links van het fornuis een ladekastje met 3 lades van verschillend formaat. Rechts van het fornuis komen twee kastjes van ieder 60 breed, een is een ladekast met twee lades en het andere kastje is gewoon een kastje.

Op het plaatje hieronder krijg je een indruk van de kastjes en de kleur. Maandag kunnen we het als het goed is op gaan halen.

21 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ja als het allemaal niet mee zit kan je maar beter stoppen. De tegels vindt ik nog stees prachtig en als ik goed naar de keuken kijk lijkt hij heel veel op de onze alleen is die grijs. Het gaat nu opschieten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ja het blijft puzzelen en redeneren met niet op elkaar haaks staande muren. Het is altijd compromissen met jezelf sluiten. De keuze die je gemaakt hebt lijkt me ideaal. Het verwerken van de schuine stukken komt straks pas aan de orde en dat komt onder de bank te liggen aan de tegenovergestelde kant als waar je het fornuis etc. gepland hebt.
  Jammer dat jullie zo vaak op en neer moeten rijden naar Ourense en zeker nu om alleen een bestelling te plaatsen maar het is niet anders. Maar wel jammer van de tijd. Met de vloer verder gaan had veel leuker geweest.

  Houdoe

 3. Wat een toestand om een afspraak te maken dan kun je er beter gewoon naar toe gaan. En fijn dat jullie nu een begin hebben met het invullen van de kastjes en dat jullie daar volgende week mee kunnen beginnen. De vloertegels zijn trouwens ook erg mooi van kleur. Dat word nog een gepuzzel hoe te beginnen. Fijne avond nog .

 4. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar wat zal het een geweldig mooie keuken worden. Prachtige vloertegels, en ook de keukenkastjes zijn/worden heel mooi.

  • Hallo Eefje,

   De kleuren. Het lijkt of we alles bij elkaar gezocht hebben. Maar dat is niet zo. We vonden wand tegels mooi en kochten die, daarna deden we dat met de vloertegels zonder aan een combinatie te denken. En zo is het ook gegaan met de keukenkastjes.

 5. Na de euforie van eergisteren even een klein dipje. Dat gebeurt vaker in het leven. Het komt allemaal goed dat staat, voor mij, als een paal boven water.
  Succes samen💪

  • Jaaa het wordt een geweldige keuken ! De vloer is prachtig evenals de kleur van de kastjes en indeling ! En de mooie zachte kleur komt mooi terug in de vloertegels. Prachtig uitgezocht en gecombineerd . Daar gaan jullie heel veel zitten genieten , heerlijk fornuis aan en lekker knus samen aan de keukentafel .
   Succes met het “vloeren” !
   Groet . 👋👍👊🧏‍♀️👨‍🏭😅😉

 6. Soms zit het mee en soms zit het tegen . Jullie komen er wel uit en je ziet ik vind het toch fijn dat de dame jullie meteen helpt en snapt , uitzoekt en huppekee het is gepiept en je hoeft ze niet te bestellen en wachten op de levering je kunt aan de slag dus dat maakt alles weer goed👍
  Heerlijk er komt nu echt schot in ik kijk ernaar uit.
  Succes ,
  José

 7. Kan ik hier een foto plaatsen ?
  Ik wil je laten zien dat als je de tegels diagonaal legt dan valt het helemaal niet op dat de keuken geen mooi vierkant is , wij deden dit in het hele huis op die manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *