Het Is Zondag En We Gaan Op Visite.

Als ik vandaag wakker ben en TV gekeken heb ga ik als eerste aan de gang op de akker. Er moet weer wat gedaan worden met de schoffel. Gelukkig staat er niet erg veel onkruid en ben ik met het schoffelen tussen de planten die ruim uit elkaar staan zo klaar. Tussen de twee rijen maïs met daarnaast een rij zonnebloemen moet ook het nodige gedaan worden. Staand wil dat echter niet echt goed lukken. Ik denk dat ik een van de weinige akkerbouwers (als ik me zo mag noemen) die op zijn knieën tussen de maïsplanten het onkruid weggehaald.

Ik wil eigenlijk ook nog wat doen bij de aardbeien, maar daar staat zoveel onkruid dat ik dat vandaag laat voor wat het is. Van de 5 planten hebben we al 4 aardbeien gehad, niet echt een oogst om over naar huis te schrijven. Ik kijk morgen wel of ik het schoonmaak.

Ik ga een rondje lopen met Antares. Als we richting de wei aan de overkant van de weg lopen over de oprit zijn er 3 maaimachines bezig een weilandje schoon te grazen. Gisteren aan de buurvrouw gevraagd of ze de koeien er een keer weg kunnen zetten om het gras te maaien. Dat kan alleen ‘s nachts omdat het overdag te heet is en er geen schaduw plaats is. Als we terug lopen staan de koeien dicht tegen elkaar aan in het laatste beetje schaduw te wachten tot ze de stal in mogen.

Vandaag ga ik weer een kastanje snoeien. Aan de overkant van de weg in de wei staan er twee, daarvan ga ik er nu een bijwerken. Ik laat m’n kar vol met alles wat ik denk nodig te hebben en trek hem even later de wei op richting de kastanje. In deze kastanje zitten veel dode takken en op sommige plaatsen hangen de takken wel heel erg laag. Ik doe eerst takken waar ik zo bij kan met de grote snoeischaar en daarna ga ik tak voor tak af met de ladder en kijk wat ik weg wil halen. Meest gaat het om kleinere takken maar ook dikke takken moeten eraan geloven. Als alles gesnoeid is maak ik twee stapels hout, een snoeihout en een stookhout. Onder de boom wil ik de plukken hoog dor gras even weg werken met de bosmaaier, zodat het er netjes uitziet. Deze keer geen voor en na foto’s, het verschil is toch niet goed te zien blijkt uit de foto’s van gisteren. Dus alleen een na foto.

Dan ga ik nog wat werken aan project “lamp”. Ik heb een keer in de bovenverdieping van de stal een mooi stuk gebogen glas gevonden. Met dat stuk glas en een stuk gebogen en geroest metaal ga ik ik wat maken. Het roest van het metaal borstel ik weg, maar zeker niet helemaal. Het moet geroest blijven, maar wel zo dat er geen roest meer van af komt. Daarna zet ik het in de blanke lak.

Het glas maak ik een beetje schoon er ga er met lood (van glas in lood) wat omheen maken. Veel meer ga ik er nu niet over vertellen. Als de lamp klaar is laat ik hem wel zien. 

Vandaag gaan we op visite bij Xavier en Marie in Cas de Perdo. We parkeren de auto in Cas de Pedro bij de oven en lopen daarna het gehucht verder in. Gisteren vertelde Xavier nog bij wel huis we moeten zijn. Maar als we voor een huis staan begin ik te twijfelen. We staan voor een huis, maar ik denk dat het het huis van Luis is. We lopen een stukje verder, nu zijn we aan de achterkant van een huis. Ja… geen idee, ik stuur wel een berichtje naar Xavier. We stonden dus voor de juiste duur als die opengaan als ik een bericht heb gestuurd. De moeder van Marie woont er ook. We gaan in de woonkamer zitten. Marie heeft een ‘citroen kaastaart’ gemaakt. We praten over van alles en Marie vraagt of ik nog een stukje taart wil. …. tja, taart… lastig maar ik kan geen nee zeggen. Als ik mijn derde stukje citroen kaastaart op heb gaan we een rondje maken door het huis. Als je in die kleine gehuchten de huizen zo tegen elkaar opgepropt ziet zitten, denk je dat het niet zulke hele grote huizen zijn, maar je staat er versteld van hoe groot het is achter de muur aan de straatkant! Ik ben al een keer eerder in een huis geweest wat er van buiten klein uitziet, maar waar ik bleef lopen. Daarna gaan we buiten kijken, maar niet voor we, laten we het een garage noemen, hebben bekeken. Lijkt wel een museum, allerlei oude werktuigen hangen aan de muur en staan op de grond. Daarna lopen we richting de tuin. Met al het dorre gras hier in de omgeving, is het mooi om een tuin te zien met sappig groen gras waar twee eenden die uit de vijver komen waggelen en beetje aan het gras knabbelen. Mooie tuin! Na de tuin gaan we de akker bekijken. Het staat vol. Of we sla willen, tomaten, sperziebonen. We gaan in de tuin onder de pergola zitten die is overgroeid met kiwi planten. Als we nog wat gedronken en en gesproken hebben is het al 9 uur geweest. Als we vertrekken doen we dat met 3 tassen met verschillende groente en een enorme courgette. Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

13 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad zullen er niet veel boeren zijn die op hun knieen onkruid weghalen tussen hun maisplanten. Maar het ziet er wel uit of je in de schaduw kunt werken. Dat konden de koeien niet zeggen.
  Gelijk heb je dat je nog niet prijs geeft hoe de lamp die nu nog in jou brein zit gaat woden maar je maakt ons wel nieuwsgierig. Alle vorige die je ooit gemaakt hebt waren ook stuk voor stuk kunstwerken en super exclusief.
  Het klinkt dat jullie het erg gezellig hebben gehad bij Xavier en Maria en even nog niet naar de groentenboer hoeven.

  Houdoe

 2. Geweldig dat jullie zoveel groente mee hebben gekregen heerlijk , iis toch fijn om mensen te ontmoeten die zo gastvrij zijn en het moet natuurlijk over en weer zijn als jullie de volgende keer wat overschot hebben om iets terug te doen, zo bouw je langzaam goeie contacten op.
  Bij jullie op het land moet nog alles goed groeien naderhand hoef je niet meer op de knieën te gaan.
  Ben benieuwd hoe de lamp wordt nog effe geduld😁
  José

  • Hallo José,

   Dat je iets voor een ander doet lijkt me gewoon, zeker als je woont zo als wij wonen. Ben je toch een beetje afhankelijk van elkaar. Maar in Nederland zeemde ik de ramen (boven) voor de buren ook al als ik die van oons aan het doen was. De buurman deed dan onze dakgoot weerals het daat tijd voor was.

 3. Goedemorgen , wat maak je ons weer nieuwsgierig , hoe je lamp gaat worden. Vast weer heel mooi en bijzonder ! Heerlijk zoveel groente te hebben , disfruta su comida !😋😋
  Succes met alles , de kast , de keuken , je akker , je kastanjebomen , enz.
  Groet en slaap lekker allebeide .😴😴😅👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 4. Wat heb je weer veel gedaan en dat in het weekend. En het bezoek aan Xavier en Mary was ook een succes en dan ook nog met tassen vol groente naar huis gaan. Wat ik al eens gelezen heb is dat Spanjaarden niet snel iemand uitnodigen in hun huis dus des te leuker als dat gebeurd. Nog een fijne maandag.

 5. Q
  Aan de naam Xavier te zien zijn het Spaanse mensen, ach die kunnen zo gastvrij en vriendelijk zijn, maar ik moet er bij zeggen niet allemaal. Fijn toch een week (denk ik) gratis groenten en dat is nooit weg. Inderdaad ben ik best nieuwsgierig wat voor moois de lamp gaat worden, wacht maar af. Eet smakelijk straks en tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *