Het Is Weer Dinsdag

Het is weer dinsdag en dus tijd om een blogpost te schrijven. Vorige week heeft Sol een klim kasteel voor de katten gekocht, wat ik vervolgens in elkaar heb gezet. De katten vinden het geweldig en er wordt volop gebruik van gemaakt. Cleopatra ligt meestal op een van de hogere verdiepingen naar buiten te kijken. Vaak is er dan een van de kleintjes die wat lager zit en met de staart van Cleopatra speelt. 

Als we gaan kijken op de logeerkamer komen ze gelijk naar ons toe, dus zien we niet dat ze in het kasteel zitten. Maar met de beveiligingscamera die daar nu nog hangt, is het wel leuk om te kijken als zij niet in de gaten hebben dat we kijken. Ze vliegen van hop naar her en van boven naar beneden. Als ik er een leuk filmpje van heb, zal ik het posten.

Zoals ik laatst ergens schreef, hier op het blog of op spanjevandaag, ben ik bezig in de stal met het uitmesten daarvan. Het meeste werk is gedaan en ik ben dus ook maar begonnen met het inruimen ervan. Daar waar de buren de laatste resten gedroogd gras hadden laten liggen, liggen nu als twee pallets, meer pallets hebben we nog niet. Op de pallets komt het stookhout te liggen. Op de pallets ligt het van de grond en volgens mij zo ook zoveel mogelijk vocht vrij. Als het andere stookhout wat we nog hebben en nu nog buiten ligt, gaat zo snel als mogelijk naar binnen zodat het kan drogen. 

Hier even een oude foto van de stal. Dit is een foto die ik gemaakt heb toen ik in september 2020 een bezichtiging had. De tweede foto is van dezelfde stal, alleen is er huisgehouden door de buren (en hun koeien). 

De deuren in de stal is niet veel meer. Daar gaan we nieuw hout voor komen en dan maak ik er nieuwe deuren in. Zeker weten dat als er nieuwe nette deuren in zitten, de stal er van buiten ook gelijk een stuk beter uit ziet. Het plan is niet alleen om er spullen in op te staan, maar er straks ook het onderkomen van de katten van te maken. Er komt in de nieuwe deuren een kattenluik wat alleen open gaat als een van onze katten er voor staat. Maar dat is allemaal voor later.

In 2021 hebben mijn vader en ik een dak gesloopt van een stal waarvan het dak op instorten stond. De dakpannen die toen nog heel waren, hebben we toen bewaard. Maar omdat het oude dakpannen zijn, zijn er een hoop van die dakpannen onder het gewicht van de stapel alsnog gebroken. Ook zijn er een hoop dakpannen bij die bij aanraking breken. Wat voor mij ook een probleem is, is dat de stapels dakpannen en lelijk uit ziet, er kruipt van alles aan ongedierte tussen en er groeit van alles op en tegen. Tijd om afscheid te nemen van de dakpannen!

Onder het huis is een stal. Daar zit nu geen (vlakke) vloer in. Het is gewoon de rots waarop het huis staat en verder niets. Het puin van de keuken is er destijds al ingegaan en nu nukken daar de dakpannen bij. Hoe meer puin er in ligt, hoe minder zand er gekocht moet worden om het gat op te vullen om er dan later eens een keer een betonvloer in te storten.

Nee ma, geen zorgen. Ik heb natuurlijk hobby dakpannen bewaard. Er staan er nog genoeg. Ook zaten er tussen de dakpannen, dakpannen die veel minder oud zijn. Die heb ik natuurlijk ook bewaard. Mocht er op de stal eens een nieuwe / andere dakpan nodig zijn, dan hoeven we niets te gaan kopen. 

Ook in de eetkamer zijn we bezig. Nu de radiatoren er weg zijn kan het grijze op de muur opnieuw geschilderd worden. Voordat dit gedaan kan worden moet eerst het grijze in de voorstrijk gezet worden. Dat is inmiddels 2 keer gedaan. Komende dagen kan er dan een nieuwe laag grijs op gezet worden waarna Sol ermee verder kan. Er moet namelijk nog iets in blauw op komen. Als dat gedaan is, kunnen de nieuwe radiatoren gemonteerd worden. Maar dat is dus iets voor de komende weken. Wat ik al wel gedaan heb is een glas in lood raampje opgehangen. Als ik het allemaal goed heb, komt het uit een kerk in Zevenbergen, is het in de oorlog gestolen door een overgroot opa uit de kerk en hebben mijn vander en ik heb in Breda tijdens een workshop in ere hersteld.

Jullie verhalen door Mieke Mertens (deel 2) VERHALEN

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Ik schrok al over je dakpannen. Het toeval wil dat Biddie er gisteren om een vroeg en ik natuurlijk volmondig ja zei. Dus schrok ik eerst. Dat ding voor de katten is heel leuk en ik zie het al helemaal voor mij. Vandaag was het heel benauwd maar naar een flinke regenen onweers bui is het nu lekker buiten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ik proef tussen de regels door van zowel de blog als uit reacties die je geeft op blogpenners dat het afbouwen van burenstress steeds beter op gang komt.
  De koeienstal als houtopslag gebruiken is een goed idee zeker als het iets van de grond komt te liggen maar de stal op zich is droog genoeg gezien de spinnenwebben.
  Vanmiddag was het hier een feestje aangezien het meer dan 1 maand geleden was dat we nog wisten wat hemelwater was. Het was alleen jammer dat ik geen luchtbedd of kano had anders had ik de straat gewoon kunnen gebruiken.
  Inderdaad wel “enkele” dakpannen bewaren er hebben zich al liefhebbers gemeld!!!!!!

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja het wordt minder. Vandaag ook al wat met Pablo besproken over de beerput. en als het kastje klaar en weg is en de bollen gras weg zijn is het bijna klaar…. laatste is de akker waar zij ook wat op hebben staan. Afschijd nemen duurt soms te kort, maar dut afschijt duurt nog tot het eind van het jaar of zo. Maar gelukkig hoeven we ze verder nergens meer bij te zien. De stal tegen het plafond is het alemaal droog, maar met de gier nog in de kelder en iedere dag koeien die staan te pissen war het toch ook wel vochtig. Maar nu er niets meer in de kelder staan en er geen koeien staan en het raam altijd open is, is het al een stuk beter. Het raam kan ook niet meer dicht, ten minste, nu even niet. Ik heb een foto gemaakt, moet nog een betere maken, van 3 kleine zwaluws in een nest. Pa en ma vliegen af en aan door het raam en het gat in de deur.

 3. Hallo Mieke,

  Net je vervolgverhaal gelezen. Het lijkt me geen opgaaf maar een super uitdaging.
  Het is immers een keuze die je zelf gemaakt hebt in volle overtuiging.
  Het is wel HEEL iets anders dan een apartement maar daarom des te spannender en leuker.
  Heel veel succes.

  Houdoe

 4. Hoi Mieke,
  Heel spannend allemaal en ik hoop dat het verkoop van jullie spullen goed zal gaan. Veel plezier met al je werk. Gr. Ineke

 5. Ik ben een twee tallige belg, ik vind jullie blog wel heel interessant om te volgen. Wij gaan veel naar Spanje maar we zijn nooit naar Galicië geweest.
  Ik heb een vraag waarom krijg ik jullie post een eerste deel in het nederlands en nadien in het frans ? De vertaling gaat moeilijk en ik moet een deel raden om het te verstaan. Is dit automatis of is het zo bedoeld ? Kan ik zelf de oplossing vinden ? Groetjes
  Francine.

  • Hallo Francine,

   Ik heb je maar gelijk een mailtje gezonden. Maar voor alle andere twee talige die dit lezen; staat je telefoon laptop of iets anders ingesteld op een andere taal dan Nederlands, dan wordt de site en het blog door Google vertaald. Links boven in beeld is er een klein menu waar je een taal kunt selecteren. Is er een automkatische vertaling, dan kun je daar voor Nederlands kiezen.

 6. Zo te lezen hebben jullie jet goed geregeld, vaak ontstaat er dan onmin en ben je verder van huis want dat wil je niet. Leuk die kattenkrabpaal/slaapgelegenheid. Ja katten weten zich wel te vermaken en zeker als ze nog jong zijn. De hok zal zeker een goed hok voor hout worden. Moet nu eenmaal droog worden en blijven. Succes met alles.

 7. Een goede donderdagmorgen voor allemaal. Wat een leuk kattending snap heel goed dat katten daar heel veel lol in hebben en het filmpje wat gaat komen zal zeker erg leuk zijn. Mooi dat glas in lood zal zeker een goede plek krijgen. Pa en Ma bedankt voor de leuke reactie. Tot de volgende blog dan maar weer.

 8. Goedenmorgen , je blog gisteren gelijk gelezen maar , nu pas antwoord . Jaja ook pensionados kunnen het druk hebben.
  Het was weer een super-blog als vanouds met allerlei belevenissen en geweldige foto’s .
  Die poezen/katjes worden voor “boerderij-katten” wel heel erg luxe in de watten gelegd ! Wacht met spanning op het aktie-filmpje !
  De stal ziet er al netjes uit , nog even goed door laten luchten en ze hebben een paleis, waar jij tevens heel wat spullen kwijt kunt. Vinden de katten alleen maar leuk . Pas maar op , ze breken alles af ! 😂😄
  De vloer van de onderstal begint al aardig op niveau te raken . Scheelt idd later met het afvlakken.
  Sol zal blij zijn dat ze zich weer uit kan leven op een hele muur . We zijn weer erg benieuwd hoe het wordt .
  Dank je wel weer . Voor nu weer veel succes .
  Groet . 👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️🤣😆😉🌞
  p.s. tisheethier !😉

 9. Mieke Mertens , wat een leuk verhaal weer van de vorderingen ! Het is allemaal reuze spannend . Idd nog heel veel werk te verzetten , maar begrijp dat het niet allemaal vlug, vlug hoeft te gebeuren . Alleen de verhuizing uit het appartement zal even wat hectisch zijn omdat daar een datum voor is. Heel veel succes en we kijken uit naar het vervolg.
  Groet .🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *