Prins Harry En Z’n Gezeik

Prins Harry luistert niet meer naar zijn vader, en dat is prima!

Maar kan iemand ander hem dan vertellen dat het grootste deel van de wereldbevolking niet zit te wachten op een bevroren piemel verhaal, het record aantal Afghanen dat hij heeft omgebracht en de vechtpartij met zijn broer interesseren me ook niet. Hij wil geen aandacht van de pers, maar zoekt het wel steeds op. Gaat op de koffie bij Oprah Winfrey, al waar hij zijn verhaal mag doen bij het kwijlende publiek van Oprah. Bijna dagdagelijks blijkt er wel iets te melden over hem of zijn vrouw. Commentaar hebben op de opdringerige pers en vervolgens zelf een Netflix serie maken waar je miljoenen voor krijgt. En dan nu een boek! Zelfs Lia van Bekhoven begint er moe van te worden.

Dus, mijn oproep aan Prins Harry: Als je geen aandacht wil, trek je dan terug en maak minimaal een jaar GEEN geluid!

Pffff…. Moest ik even kwijt. En dan nu over tot de orde van de dag.

Ik moet wat uitzoeken op de website van het kadaster. Daar moet een formulier op staan wat we nodig hebben. De pagina is ook in het Engels. Maar als je doorklikt is het meeste verder weer in het Spaans. Normaal geen probleem want als ik dan niet zeker weet wat ik probeer te lezen dan selecteer ik de tekst en kopieer het in Google Translate. Maar helaas is de site van het kadaster zo gemaakt dat je tekst niet kunt selecteren.

Ik moet ook nog wat anders op een site uitzoeken. Ik heb een nieuw wachtwoord nodig voor ‘Chave365’ dat is zoiets als DIGID. Als ik op de website van xunta de galicia ben en aangeeft dat ik mij wachtwoordt niet meer weet en dus een nieuw wil, klik ik op de knop voor het vragen van een nieuw wachtwoord. Dan kom ik op een pagina waar ze vragen wat ik wil doen, nou… een nieuw wachtwoord vragen. Dat blijkt op heel veel manieren te kunnen. Maar de manier die voor mij van toepassing is stuurt mij in een rondje. Als ik verder klik kom ik weer op de inlogpagina, waar ik weer aan geef dat ik een nieuw wachtwoord wil en zo ga ik in een cirkeltje verder. Een andere manier is om in Chantada naar een punt te gaan waar ze een Chave365 af kunnen geven. Morgen maar eens een poging gaan doen.

Sol is ondertussen weer bezig met het inruimen van de keuken. Dan roept ze mij als ik net een youtube filmpje zit te kijken over het repareren van een Lamborghini branden die in onze verwarmingsketel zit. Ik loop mee naar de keuken en vraag wat het probleem is. Het probleem blijkt de magnetron combi te zijn. Toen jaren geleden onze oud magnetron stuk ging hebben we een grote gekocht zodat dingen ook werkelijk rond kunnen draaien als er een langwerpige cakevorm in staat. We hebben dus nu een bakbeest, en als je het ons vraagt, die de keuken erg ontsiert. Overal waar je kijkt zie je de magnetron combi staan.

Sol wil weten wat ik ervan denk. Tja, ik vind het zonde dat het ding in de mooie keuken ontsiert. Dat wilde Sol horen. Maar wat nu? Hij blijft nog even staan maar zal snel weg zijn naar zijn nieuwe plaats waar we heb wel zien, maar waar hij niet opvalt. Hij mag in de hal op een kastje gaan staan.

Het rek waar al het etenswaren in heeft gestaan tijdens de verbouwing van de keuken is bijna leeg. Niet alles is naar de keuken terug verhuisd. Er is namelijk een hoop etenswaren wat je niet direct in de keuken beschikbaar hoeft te hebben, ik noem; lasagnebladen. Dat en ander spul kan prima in de plastic bakken die we afgelopen keer in Nederland kochten bij de Action. Sol heeft op de bakken stickers geplakt met wat er in zit zodat we weten waar we moeten zoeken mochten we … lasagnebladen nodig hebben.

18 reacties

 1. Schrik ik me daar helemaal te barsten van het kopje boven dit blog.
  Dat mijn vrouw met enige regelmaat dat tegen mij zegt is tot daar aan toe, maar dat Rob daar nou ook al over begint ..,. hoe kan hij dat nou weten.
  Als regelmatige lezer vanaf bijna het begin reageer ik maar heel weinig, dus daar kan het toch niet aan liggen.
  Gelukkig blijk ik het helemaal mis te hebben en ben ik niet het slachtoffer van Rob zijn uitval.

 2. Hola,

  Ik ben wat laat vandaag omdat ik een vergadering had en wil dus maar gelijk reageren op wat Harry zegt en jij Rob daar vervolgens weer op. Ik denk niet dat je Harry (van de blog) nu niet beledigd maar ik denk dat hij toch ook een PRINS is. Vraag het maar aan zijn lief die heeft haar Prins op het witte paard.
  Het zoeken en in rondjes draaien om steeds weer op hetzelfde uit te komen is denk ik niet goed voor jou humeur. Helaas is iets dergelijks van alle tijden. Ooit heb ik het ook eens gehad ’n jaar of 40 terug dat ik iets moest weten van het ministerie van Onderwijs. Na de zoveelste doorverwijzing naar een ander telefoonnummer kwam ik na 53 minuten terug op het nummer waarmee ik begonnen was. Mijn verhaaltje daarover heeft toen de krant gehaald onder het kopje “een ogenblikje”
  Een tip van mij maak je niet al te druk je komt er wel uit en in Chantada hebben ze toch ook dagmenu’s toch.

  Houdoe

 3. Hoi Rob en Sol,
  Over dat Harry gedoe weet ik niks te zeggen. Maar wel over Sol , knap werk om alles weer een plaatsje te geven , dat vindt ik zo moeilijk, dus deze keer een pluim op haar hoed. Knap werk. Gr.ma

 4. Als je gewend bent duur te leven zul je ergens de centen vandaan moeten halen bij deze Harry en zijn vrouw de media de filmindustrie de boeken verkoop profiteert hier ook weer van dus gewoon negeren en hij heeft getetterd ‘we willen rust ‘ga dan een ander baantje zoeken ze hebben toch zogenaamd veel in hun mars , lekker makkelijk die publiciteit .
  Zo.. ander thema de magnetron is inderdaad jammer van dat mooie aanrechtblad maar gelukkig heb je weer de oplossing👍
  José

 5. Goedenmorgen . Heerlijk even je gal gespuwd hebbende idd terug naar de realiteit . Ik scrol al tijden door zodra ik iets in die richting zie .
  De magnetron kan eigenlijk wel helemaal weg , jullie hebben nu toch geweldige oven(s) !? Het stoort zeker zo’n grote en je kunt ze ook niet even opźij schuiven want loodzwaar !
  Heerlijk voor Sol dat ze nu heerlijk weer alles opnieuw kan wegzetten en een plaats geven. Denk dat ze nog wel eens dingen weer wat anders gaat zetten omdat het dan handiger is . Nu denk ik ruimte over maar ….in een keuken die intensief gebruikt wordt is dat maar voor even .
  Heerlijk nu een z.g. voorrraadkast /rek ! Wij hebben in Oct. Hetzelfde gedaan , een magazijnrek gekocht en bakken , nu ook lekker alles stofvrij .
  Veel succes in Cantada en eet smakelijk want er zal vast wel een dagmenu bij in zitten 🤣.
  Fijne Woensdag , wij gaan nog even “markten”!
  Groet. 🙋‍♂️🙋‍♀️😉🍾👍👋

  • Hallo Antoinette,

   Er zal idd nog wel eens een en ander van plaats gaan veranderen. Zeker met het idee dat we nog keukenspullen in verhuisdozen hebben zitten. Maar dat is voor later. De magnetron combi helemaal wel…. nee is toch wel makkelijk om effe snel wat op te warmen.

 6. Gewoon negeren dat idioot gepraat!
  Fijn dat werk van Sol in de keuken, dat geeft zoveel voldoening na al jouw werk.
  Voor allebei: proficiat!

 7. Rob, ik denk te weten dat jij voor heel, heel veel mensen weergeeft hoe men over “prins” Harry en Meghan denkt. Een fout stel met een vermogen het slechtste uit elkaar naar boven te halen. DOM, DOM, DOM en irritant. Je zal familie van ze zijn. Ik heb geleerd dat alles wat aandacht krijgt, in omvang toeneemt, dus Harry doet er goed aan jouw advies op te volgen. Combi – fijn dat Sol en jij op één lijn zitten, ontsierend voor jullie prachtige keuken. Wat is het fraai geworden. Succes in Chantada. (Menu scoren? Zo ja, eet smakelijk)

 8. Ik kijk nooit naar dit soort intervieuws het zijn aandachttrekkers hetzelfde geld voor de lui in het programma van Oprah Winfrey. Sol zal zeker genieten van het inrichten van haar keuken en een goed idee om alles wat je niet direct nodig hebt in een opbergbox doet. Heel verstandig om dat gat in de kachel dicht te maken want jullie hebben hele nieuwsgierige poezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *