Halve Snipperdag

Ik ga maar weer vroeg aan de gang in het bos om het laatste stukje schoon te maken met de bosmaaier. Het is meteen ook het lastigste stukje omdat er een hoop dikke takken tussen de braamstruiken liggen. Maar als het schoon is kan de bosmaaier aan de kant. Er is nog wel een hoekje wat ik graag schoon zou willen hebben, maar dat moet ik vanaf 3 kanten benaderen en dat is nu niet te doen omdat ik geen zicht heb hoe de ondergrond is. Ik heb geen idee of die nagenoeg vlak is, toch verder omhoog gaat of steil omhoog gaat en ook op de hoeveelheid stenen kan ik nu geen inschatting maken. Dan ik er ook nog een hoekje waar van ik nu inmiddels wel weet dat dat de vroegere milieustraat is geweest. Ik maar het daar wel een beetje schoon maar ge niet te ver. Liefst zou ik al het afval ruimen. Maar ik heb geen idee wat er allemaal zit, en maar moet ik het dan weer laten? Ik weet nu waar het meeste grofvuil in de grond zit en daar wilde ik het maar bij laten. Het ligt allemaal aan een kant van de muur langs het bospad, je ziet het niet en om het nog meer niet te zien maak ik er een takkenwal overheen. Op die manier geraken we dan ook van ons snoeiafval af.

Da de bosmaaier tijd om met een zak door het schoon gemaaide stukje bos te lopen en het afval wat ik uit de grond trok op te ruimen. Er is geen plastic of stukje touw meer te bekennen in dat stukje bos. Grote stukken zwart plastic steken her en der boven de grond uit. Ik trek er alles uit. 

Dan kan ik wat rond de kastanjebomen gaan snoeien, de wilde scheuten bij de bomen knip ik weg en takken die op ooghoogte hangen kunnen ook beter weg. Alles is voor de takkenwal in wording. Ook alle grote takken of stukken boom die er al lagen verzamel ik voor de wal.

Dan ik het tijd voor de halve snipperdag! Rond een uur of 2 loop ik met een mes, touw, twee musketonhaken en mijn hangmat uit Venezuela terug het bos in. Ik zoek twee bomen uit, knoop er touw aan vast en hang de hangmat er tussen. Nee, ik ga er nog niet in liggen. Ik breng de spullen terug, pak een blikje drinken en een boek en ga dan terug om in de hangmat te gaan liggen.

Sol is ondertussen druk met alle savooikolen die ik gister van de akker af heb gehaald. Ze moeten klein gesneden worden dan geblancheerd worden en vervolgens in zakjes en bakjes voor in de vriezer. Ze is nog wel even bezig met de 16 grote groene ballen. Uien en tomaten hoeven we voorlopig ook niet meer te kopen.

7 reacties

 1. Het echt een ramp met het afval, zelfs ver van de wegen en huizen vandaan vindt je vuilnis. Ik ben zelf ook nog eens 2 kadavers van schapen tegen gekomen.
  Een tip, wanneer je een mes voor je bosmaaier koopt, koop er 2 want wanneer er dan een versleten is heb je er nog een, dan hoef er niet speciaal voor op pad. dat doe ook voor mijn motorzagen en dergelijke.

  • Hallo Henk,

   We zijn al eens bezig geweest achter ons huis. Na 4 volle zakken troep zijn we maar gestopt. We gaan er een lading zwarte grond over gooien. Niet dat dat beter is maar wel makkelijker.
   In het bos laat ik het met de houtwal en bos planten begroeien. Ik denk maar zo, in NL zijn er ook vuilinsbelten waar na jaren een park van gemaakt word.

   • Vind het een mooie oplossing. Heerlijk voor kleine kruipende beestjes een schuiplaats. .
    Sol heel veel succes met je “Wintervoorraad” . Wanneer mag jij in de hangmat ?
    Groet 👊👋😉🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *