Galicië is groen. Het gras staat namelijk zo hoog dat het zo wat tot in de hemel reikt! Probleem is dat niemand zijn gras kan maaien, Pablo niet, Louis die bij ons huurt niet, andere boeren niet en ik ook niet. Het regent eigenlijk continu, heb ik eind april een keer een korte broek aan gehad, kan ik nu het beste altijd met rubberlaarzen de deur uit gaan. Het groene gras groeit dus als kool, maar het is te nat om te maaien met wat voor machine dan ook.

Ik moet wat gaan doen op de camping, want over een paar weken willen mijn ouders daar de caravan weer weg kunnen zetten. Maar ook daar staat het gras hoog!. Aan het stookhout wat er ligt om te drogen heb ik al wel wat gedaan. Met de hand kettingzaag (zie vorige blogpost) ben ik wat aan het zagen gegaan, toen het tussen de buien door even droog was. Dat hout ligt nu in de stal opgeslagen. De dag dat ik met het hout aan de gang ging, had ik de tractor van het werk bij. Zo hoefde ik niet telkens met een beetje hout in een kruiwagen op en neer te lopen. 

Als ik even een pauze neem en de tractor bij ons op de binnenplaats parkeer, laten onze katten gelijk zien dat het echte boerderij katten zijn.

Na een koffiepauze gaat het weer regenen. Klaar met het hout dus. Er is echter nog iets wat ik even met de tractor en de schep die er op zit moet doen. De inrit van de camping is vanaf de weg gezien steil, er zal op een meter lengte ongeveer 50 centimeter hoogte verschil in zitten. Met een auto met caravan, of in mijn geval wel eens een auto met aanhangwagen, is het dan lastig achteruit in steken.  Het hoogte verschil is nog steeds 50 centimeter, maar de lengte zal nu meer 2 en een halve meter zijn, zo is het dus een stuk minder steil. Met de schep voor op de tractor is het een karweitje van niets.

Nog meer groen… en geel.

Van de Nederlandse politiek kun je zo onderhand groen en geel worden, en dan maakt het niet eens uit voor welke partij je bent. Gelukkig mogen we binnenkort weer naar de stembus. In ons geval, is dat dan een brievenbus waar ons stembiljet in mag voor de Europese verkiezingen. Onze post is onderweg naar Den Haag, al mocht ik ook in Spanje voor de Europese verkiezingen stemmen. Ik wilde eigenlijk frauderen door twee keer te gaan stemmen, maar vanuit Den Haag heb ik 3 keer mail gehad dat als ik óók in Spanje zou stemmen mijn Spaanse en Nederlandse stem ongeldig zou zijn. …. gek eigenlijk, ik heb nog niet gefraudeerd en ik krijg al waarschuwingen. En een eventueel aanstaande minister president fraudeert en daar komen ze (te) laat achter 😉

Nog meer groen.

Het was ook weer tijd voor de jaarlijkse ITV, de Spaanse APK. Afgelopen woensdag de Dacia een grondige schoonmaakbeurt gegeven van binnen en buiten. Daarna alles gecontroleerd waar ik eventueel nog iets aan kan doen. Zo moeten mijn extra achteruitrijlampen er altijd van af. Er was een stadslicht stuk en door het grondig wassen bleek er wat vocht in een koplamp te zijn gekomen. Lampje vervangen en met de föhn de koplamp vochtvrij gemaakt. 

Vandaag, donderdag, zijn we naar Ourense gegaan voor de keuring. Normaal gaan we naar Monforte, maar omdat Ourense dichter bij is hebben we een afspraak gemaakt in Ourense. Na het maken van de afspraak, blijkt het keurstation Ourense, verder weg te zijn dan het keurstation Monforte. Na de inspectie mag de Dacia weer een jaar rondrijden door het Spaanse land met een groene sticker op de voorruit. 

Iedereen vast een prettig weekend en ik hoop dat het hier onderhand eens stopt met regenen. We zijn het beu, niet alleen Sol en ik, maar iedereen die we spreken.

20 reacties

 1. Hola,

  Wat is het WEER toch “heerlijk”. Het geeft altijd stof tot praten….te warm….te koud….te droog of te nat.
  Het is maar net hoe je er in staat en er mee te maken hebt. Groot voordeel is dat niemand er iets echt aan kan doen. Natuurlijk zijn er dingen waar de mens wel invleod op heeft maar toe ner nog nauwelijks mensen op onze aardkloot waren hebben we ook tropische klimaten gehad tot op waar nu de ijsberen vertoeven of periodes van ijskappen van kilometers dik zichg uitstekkend tot waar wij nu wonen. De hoeveelheid water op onze bol is altijd al hetzelfde gebleven. De ene keer als vloeibare vorm (water) en de andere keer vaste vorm (ijs). We kunnen dus niet kiezen voor wat voor weer we willen als we het al eens zouden worden met elkaar.
  Waar we wel voor kunnen kiezen is wie ons vertegenwoordigen. Eind vorige jaar voor het Nederlandse parlement…..gevolg ….veel gesteggel en niemand is dus echt tevreden en hebben we inmiddels de status bereikt van aanvoerderloos en hopend op termen als “we proberen, denken verwachten” veel van Het Europesche parlement. En laten we daar nou net op 6 Juni voor mogen gaan stemmen. Een UNIEKE dag aangezien het dan EXACT 80 jaar geleden is dat de invasie van de galieerden in Normandie begon. Helaas hebben in die tijd miljoenen het met de dood moeten bekopen om osn onze vrijheid van nu te geven. Hoe je ook denkt over wat dan ook we zijn VRIJ om te stemmen.
  Wij laten onze sleurhut aanstaande maandag ook weer vrij en halen hem (of is het haar) uit de winterslaap om voor een deel weer vanalles en nog wat in te laden. Soms denken we dat we een kringloopwinkel en transportbedrijf zijn van wat mensen aanleveren om richting Frean te gaan.
  Onze aanlooproute zal deze keer via Normandie en Bretanje gaan om daar een en ander te bezoeken/bekijken. We weten in ieder geval dat de toegang tot camping Frean verbeterd is…Top.

  Houdoe

  • Hoi PA,

   Gelukkig hebben ze iemand gevonden die de Nederlandse politieke kar gaat trekken. Nou maar zien hoe ver hij de kar weet te trekken.
   Je zou kunnen zeggen dat de camping ook weer iets meer uit de winterslaap is, maar dat staat in de komende blogpost (vandaag)

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ja , het weer is wat het is hier regent het ook van tijd tot tijd. Van de week een keer heel hard zo hard dat het de vijver in en uit liep. Vrijdag avond had ik weer een hobbymarkt, we hadden lang gewacht of ik wel zou gaan. We hebben het toch gedaan en het was tussen de buien door heel gezellig. Zondagmiddag heb ik er nog een, in het Praotuis dat is gelukkig binnen. Gr. Ma

 3. Ja ik lees ook erg veel berichten over de voortdurende regen en zonloze luchten in Nederland. (Niet alleen in NL trouwens). ’s Morgensvroeg schijnt de dag zonnig te beginnen, heldere blauwe lucht. Dan zie je de chemtrails verschijnen die langzaam maar zeker beginnen uit te waaieren zodat de hemel volledig bedekt wordt en er geen straaltje zon meer doorheen komt, En regen, regen, regen. De boeren kunnen niks doen op het land. Volgens sommigen is er sprake van weermanipulatie. Wat heel goed mogelijk is. (HAARP, cloud seeding). Afijn. Ik ben blij dat ik in Fuerteventura woon. Bijna altijd zon. Hier zou bijvoorbeeld best wat regen mogen vallen. Het regent in Fuerteventura gemiddeld zo’n 1 of 2 x per jaar. Ik moet altijd lachen om mijn Spaanse vriend als er een paar druppels vallen. Agua, agua, gilt hij en vliegt naar binnen alsof de duivel op z´n hielen zit. Maar ik hoop voor jullie in NL en in N.W. Spanje dat de zon toch binnenkort gaat schijnen.

  • Hallo Marian,

   Ik geloof niet dat het dikke wolkendek wat we hier hebben gemaakt wordt door chemtrails. Dat ‘ze’ het weer (kunnen) manipuleren is bekend. Maar met HAARP lukt dat niet. Nou heb ik het idee dat wij geintereseerd zijn in de zelfde soort dingen, maar kijken en zoeken we op verschillende plaatsen naarde, voor ons, juiste informatie. Volgens mijn informatie, is HAARP, niet meer als zodanig in gebruik. Er is alleen een universiteit in de VS die onderzoek doet naar bepaalde lagen in de admosfeer en daarbij gebruikmaakt van de installatie, maar niet om het weer te regelen.

 4. Hoop met jullie op een weersverbetering, kan me zo voorstellen dat je denkt, potverdorie, we wonen toch in Spanje en niet meer in NL. We leven in tijden met uitersten, de nattigheid en de droogte zijn uitersten maar er is niet nieuws. Ik hoop zo dat als pa en ma komen, het weer is opgeknapt en de omgeving wat is opgedroogd. Poesjes: zo leuk, heerlijke huisgenoten. Sol, bevalt je werk in de winkel?

  • Hallo Margriet,

   We zijn niet voor het mooie weer naar Spanje vertrokken, dan hadden we niet in Galicië moeten gaan wonen. Maar een beetje beter mag wel. Gelukkig is het gestopt met regenen. Voor oeland is de vraag natuurlijk. Sol heeft het prima naar haar zin in de supermarkt.

 5. Goede middag, Nu ik je mail zit te lezen ben ik helemaal verbaasd. Heb jij de folder bij je stemformulier gekregen? Ik heb wel een uitnodiging gehad maar daar staat geen datum op. Er zat ook geen folder bij, hoe kan je dan weten wanneer het is. Ben ik nou zo dom of hoe zit dat. Jullie hebben wel intelligente katten hoor, zonder rijbewijs hup achter het stuur van de tractor. Hier waait het alleen maar heel hard iedere middag, ook niets aan maar regen al een poos niet gehad, zou denk ik voor de tuinbouw meer dan welkom zijn, wat dat betreft is het altijd ongelijk verdeeld. Maar net wat je zegt, als we daar iets aan konden doen was er daar ook weer oorlog over. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Onze katten zijn zeker intelligent, in de auto gaan zo ook achter het stuur of geven hem een grondige APK inspectie 🙂 Stemmen.. zoals ik in de mail schrijf, moet je stem voor 6 juni in Den Haag zijn. Of als je in Spanje mag/kunt stemmen dan mag dat op de 6 juni.

 6. We hopen voor jullie dat het weer toch eens eindelijk beter gaat worden want je wilt toch ook buiten kunnen werken en vertoeven. En als je ouders komen dan wil je toch lekker buiten kunnen zitten en ergens naar toe gaan. Hier hebben we dagelijks een zonnetje en af en toe een buitje op een enkele dag heel de dag regen. Tot een volgende blog weer en iedereen toch een heel fijn weekend.

 7. Jee wat een regen bij jullie……hier in Lossa de Camacho is er van de week ook wat gevallen maar voor de natuur veel te kort eigenlijk…..ik ben hier nu een half jaar maar er valt erg weinig regen hoor. Hopelijk knapt het snel op bij jullie want er moet toch voor voor de winter binnen gehaald worden en nu de koeien naar buiten doen is dat alles snel word vertrapt. Voor jullie ook een goed weekend en hopelijk gaat het met het werk van Sol ook goed. Hartelijke groet Aad

  • Hallo Aad,

   We zijn Nederland niet ontvlucht voor de regen en de kou, maar er zijn wel grenzen natuurlijk. Het was gewoon echt niet leuk meer. Kou prima, daar kun je je op kleden. Maar met al die regen kun je ook verder niets doen. Even gekeken waar Llosa de camacho is, het lijkt er op dat jij wel voor de hoge temperaturen en de zon gegaan bent 😉

   • Hoihoi ,
    Hopelijk heb je de regen doorgestuurd naar het Zuiden !?
    We zijn er momenteel niet maar , zou natuurlijk wel fijn zijn als we terugkomen en alles is lekker fris en de fonteinen en waterpartijen kunnen weer aan.
    Maar gelukkig kan niemand er wat aan doen . Dan was er nog meer onvrede in de wereld. Ze slaan elkaar nu de koppen al kapot !..
    Wij doorstaan de Hollandse buien af en toe wel , hopelijk ook wel wat zon.
    Groet .😄😉👊👍🫣🌦

  • Hoi Aad ,
   Binnenland hè , altijd de hoofdprijs met de temperatuur ! Sterkte voor de komende Zomer.
   Groet. ☀️🌞🌝

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *