Gewonnen! En Er Was Niet Eens Een Wedstrijd

Vandaag slapen we uit en ik ga ook niets doen aan de keuken. Het tegelen wat ik vandaag wilde doen doe ik morgen. Mijn rug heeft niet zo’n zin.

Er was geen wedstrijd gaande op het blog, toch heeft Mieke Mertens gewonnen. Ze ontvangt geen prijzen maar heeft het wat de 3 afzuigkappen wel bij het juiste eind. Een hebben jullie al zien hangen op de plaats tegen de muur waar het fornuis moet komen. Mieke heeft bedacht dat de andere 2 met de ruggen tegen elkaar komen en boven het kookeiland komen. Laat dat nou precies de bedoeling zijn! Mieke Mertens Gefeliciteerd!

In het kookeiland zit een fornuis wat we met hout op moeten stoken. Dat gaat wel eens fout en dan is het binnen binnen enkele minuten vol met rook die we moeilijk weg krijgen. In het oude plafond zat een luikje, maar dat hielp niet zo veel. Omdat ik eerst zelf een schouw zou maken boven het fornuis was het geen probleem ook iets te maken boven het kookeiland. Maar omdat we nu een afzuigkap vonden die bij het fornuis past, zou het er een beetje raar uit zien als ik dan zelf iets ging maken voor het kookeiland. Twee afzuigkappen met de ruggen tegen elkaar is een mooiere oplossing. Krijgen we nu om een of andere reden rook in de keuken dan zetten we twee afzuigkappen aan en weg is de rook. Dat we soms rook ontwikkeling hebben als we het fornuis aan steken heeft niet te maken met een vuile schoorsteen. Die is brandschoon, soms wil er gewoon geen trek in komen.

Vandaag hebben we overigens wel wat gedaan natuurlijk. Omdat we niet in huis kunnen koken, talen we in een restaurant voor ons koken. Vandaag zijn we weer naar het restaurant op de hoek in A Barrela gegaan. We eten er telkens lekker, en dat moeten meer mensen denken. Voor we aan een tafel plaats mochten nemen moesten we wachten in het cafe deel van het restaurant. Neem van mij aan dat wij niet de enige waren die moesten wachten, ook het cafe zat vol. Na het restaurantbezoek zijn we met de hondjes naar Carballiño gegaan. Voor Antares was het tijd voor een onderhoudsbeurt bij de trimsalon. Geen des zomers kort kapsel deze keer, maar gewoon even bij werken. Als een echte dame heeft ze haar puntje bij laten knippen. Helaas had de trimsalon geen tijd om Fokie ook gelijk bij te werken. Maar we moesten nog voor iets in Carballiño zijn. Sol heeft er namelijk een zaak gevonden waar ze misschien wel eens een gootsteen verkopen die we zoeken. In de winkel laten ze ons wat zien, maar dit is niet wat we bedoelen en ik laat een plaatje van internet zien. Ze gaat zoeken en vindt uiteindelijk wat we zoeken. Kosten? Weet ze niet. Levertijd? Nee weet ze ook niet. Maar als ze meer weet laat ze het Sol weten.

18 reacties

 1. Hola,

  Allereerst Mieke van harte gefeliciteerd met je overwinning. Je moet er maar opkomen. Jammer dat er geen prijs verbonden is aan deze zege maar de euforie hoeft er niet minder om te zijn.
  Volgens mij is Sol HEEL erg trots op Antaris en inderdaad ziet ze er weer heel mooi uit.
  Ik weet dat je het weer echt in de rug hebt anders zou ik onderhand gaan denken dat het een voorwensel is om uit eten te gaan in jullie favoriete stekje.
  Hopelijk kun je toch snel weer verder met betegelen in de keuken.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Vandaag zijn we niet gaan uiteten. We hebben nu een pizza. Vanaf volgede week, als het fornuis er is, kunnen we weer koken.

   Maar ons ma wil ook een keer naar dat restaurant. Ik denk toch dat je die 1800 plus kilometer maar moet gaan rijden voor een dagmenu.

 2. Vond het wel leuk dat ik het goede antwoord had betreft de afzuigkappen. En verstandig van je dat je toch een rustdagje inplant om je rug rust te geven. Nog even en je hebt een vast tafeltje in dat restaurant haha. De oplossing voor de heuvel onder de bank is zo slecht nog niet als je er toch niets van ziet, waarom dan moeilijk gaan doen. Antaris is er echt voor gaan zitten, zo van zien jullie hoe knap ik ben. Fijne vrijdag verder en alvast een goed weekend.

  • Hallo Mieke,

   Ik denk dat ik morgen weer een ristdag neem. In ieder geval geen geklus waar ik heel de tijd bij moet bukken. Dat Antares er voor is gaan zitten is een zeldzaamheid. Wil je een foto van haar maken dan kijkt ze meestal weg.

 3. Hola Rob, kennelijk heb ik iets gemist want van die 2 extra heb ik niets opgestoken, ok ja vandaag maar daarvoor kan ik mij niet herinneren (oude dag). Wat zijn ze toch lief he, je hondjes. En dat restaurantje ook geweldig, is er niet voor niets zo vol. Wat je rug betreft, even laten insmeren voor je naar bed gaat, wil nog wel eens flink helpen. Uiteindelijk maak je bewegingen die je bij “‘normaal” gedrag niet doet. Zou wel een uitkomst zijn als ze in die zaak je wel aan die gootsteen kunnen helpen en er ook de moeite voor doen, net zo belangrijk Even afwachten. Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Maar je weet toch nog wel dat we 3 afzuigkappen kochten? Maar als je het vergeten bent dan is dat ook niet erg hoor, als ik maar weet wat de bedoeling is anders zit ik straks te kijken met twee extra afzuigkappen waarvan ik niet meer weet wat ik er mee moet. Wacht maar gewoon af, dan zie je het binnenkort allemaal vanzelf.

 4. Goeie oplossing inderdaad wat die afzuigkappen betreft. Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Antares ziet er knap uit en kan weer een tijdje mee. Mijn Spaanse vriend en ik zijn vandaag ook uit eten gegaan. Menú del dia wat inhield: voorgerecht sopa de mariscos. de soep was goed gevuld met mosselen, andere schelpdieren en gamba’s. Heel lekker. Hoofdgerecht: mijn vriend vis met vers gebakken patat. Ik: lomo met patat. Inbegrepen was ook brood met twee mojosausjes. Na ijs. Verder hebben we gedronken 1 bier, 3 glazen tinto, 2 carajillo na. Totaal: 24 euro. Daar kun je voor uit eten gaan!

 5. Goedemiddag , deze keer een compliment voor Antares , is weer keurig in model ! Zou wel een beetje het eten gaan letten 😔😉. Wat een geweldig idee die afzuigkappen boven het kookeiland , is natuurlijk ook logisch , totaal geen idee over gehad !
  Blijk rustig aan doen !!! je hebt maar 1rug waar je nog jaaaren mee vooruit moet .
  Geniet lekker na van een ,vast heerlijke , maaltijd .
  En nou morgen niet gelijk “hurry-up” , rustig verder in de keuken . Rome is ook niet in een dag gebouwd !
  Nog een fijne avond samen , kacheltje aan en beentjes op de bank. En natuurlijk Nederland aanmoedigen straks ! ⚽️
  Groet . 🤷‍♂️🤷‍♀️👍👊😅👋🍷🍻

  • Hallo Antoinette,

   Antares en eten en er ook nog op letten. Hahaha dat is iets wat niet mogelijk is. Hoord ze een papierenzak kraken dan staat ze bij je omdat daar dan vast brood in zit. Heeft Foskie zijn eten op, dan gaat zij het schaaltje uitlikken. Maar als we haar wegen is ze ca 9 kilo en dat is goed. Ding is dat we nu niet zo veel loken en spelen. Als we dat weer meer doen valt ze weer af.

 6. Mieke je hebt het goed gezien na/ en meegedacht dus een dik compliment 👍
  Antares zit echt te pronken met haar kerstklare kapsel en heerlijk dat jullie een leuk restaurantje hebben gevonden laat het maar lekker smaken en de rest komt morgen weer, rustig aan is de beste optie, nog effe ! vanochtend dacht ik wat krijgen we nu geen blog ik was al ongerust dus…gelukkig alles oké 👍
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *