Geen Foto

Ken je dat, zo’n dag dat er werkelijk niets mee zit? Vandaag was voor mij zo’n dag. Gisteravond zoek ik een uitkijkpunt uit waar ik een mooie startrail foto wil gaan maken. Mooiste startrail foto krijg je als je richting het Noorden fotografeert. Deze nacht moet perfect zijn, want de maan is nog voor 99% vol en komt op in het Zuiden. De maan verlicht dan de voorgrond van de foto. In de navigatie geef ik in waar ik naartoe wil. De weg die ik moet rijden is een mooie niet al te smalle weg in een glooiend landschap. Onderweg zie ik de maan opkomen als een enorme oranje bal. Daar moet ik natuurlijk wat mee. Dus gestopt en wat foto’s gemaakt (die ik nog moet bewerken). Ik ga weer verder en het weggetje wordt smaller en smaller. Maar het weggetje wordt nog smaller en er staat nu gras in het midden. Dan wordt het duidelijk dat hier lang geleden voor het laatst een auto heeft gereden. Het asfalt is gebroken, vol met gaten waar gras in groeit. Ook de taken van de bomen hangen steeds lager. Maar ik kom waar ik zijn moet, het uitkijkpunt.

Het is inmiddels net na middernacht en het uitkijkpunt blijkt niet wat het voor mij moet zijn. Ik ga op zoek naar een andere locatie, die ook niet is wat ik zoek. Zo volgen er nog velen als ik over het bergweggetje sjees. Ik kom door een dorpje wat er overdag gezellig uit ziet, maar nu is het totaal uitgestorven en stil. Op een punt heb ik wel een mooi zicht op het dorpje. Ik maak hier maar wat foto’s (die ik ook nog moet bewerken). Bij een mooi verlichte brug drink ik koffie en maak er wat foto’s. De startrail zit er niet meer in vannacht! Ik zet het thuisadres in de navigatie en ga maar naar huis. 

Ik mis een afslag. Ik stop en rijdt een stukje achteruit om de afslag alsnog te nemen. De paal van het bord aan de rechterkant van de weg houdt ik in de gaten als ik achteruit rijdt. Wat ik echter niet in de spiegel zie is het lagere betonnen paaltje wat naast de andere paal staat. Je raad het al. Deuk.

Normaal gesproken zet ik als ik thuis kom de foto’s gelijk op de computer of laptop. Nu niet, ik ga gelijk naar bed. Als ik om 8 uur uit bed kom, gegeten heb en koffie op heb ga ik om 9 uur aan de slag voor het laatste wat nog gedaan moet worden aan de paal voor de telescoop. De stroomvoorzieningen voor alles moet ik nog maken. Dat is een doos met elektronika. Karweitje van niks. Tegen de middag moet ik de telescoop kunnen testen en de elektronika af kunnen stellen. Helaas! Nu ik het blog zit te schrijven ben ik nog niet klaar. Alles wat tegen kan zitten zit tegen en heeft tegengezeten. Zo meteen na het schrijven, ga ik nog even verder. Klaar is het dan nog niet. Moet dan nog verschillende kabels maken die op dit moment te kort zijn. 

Dus…. ken je dat, zo’n dag dat er werkelijk niets mee zit?

3 reacties

  1. Hoihoi , jammer van “je deuk” maar was te verwachten op dat soort weggetjes in de nacht.
    Dat je de “aardbeimaan” hebt gemist is erger , de volgende is pas volgend jaar ! Fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *