Feliz Año Nuevo!

Wij wensen iedereen een goed, gezond en gelukkig nieuw jaar! 

Voor ons was het de eerste oud en nieuw in Freán, het was niet de eerste oud en nieuwe in Spanje. Lang geleden hebben we bij familie van Sol die toen in Cordoba woonde oud en nieuw gevierd. We hebben het ook al eens in Chili gevierd, ook een keer in Antwerpen en een keer in Frankrijk. Overal is het anders; In Cordoba kwamen we bij iemand samen en was er een groot feest met veel eten en drank weet ik mij voor een deel nog te herinneren. In Chili gingen we eigenlijk alleen maar naar de vuurwerkshow kijken in Valparaíso. In Frankrijk was het in Parijs bij een oom van Sol ook gezellig. Daar gaat niemand de straat op en pas ver na middernacht kwamen we tot ontdekking dat het al nieuw jaar was. In Antwerpen waren we met kennissen, wij vonden het gezellig, zij alleen niet. Te druk in de café’s en er zitten ook allemaal oude mensen binnen. Okey…. laatste oud en nieuw met jullie. In Nederland vierden we oud en nieuw met Lilly, Christiaan en de kinderen. Altijd gezellig! Nu dus met ons 2 voor het eerst in Freán. We wonen mooi met een mooi uitzicht. Ik was eigenlijk klaar voor het vuurwerk, maar dat hebben we niet gezien. Nieuw jaar wensen is hier denk ik ook niet gebruikelijk of zo. Niet dat we speciaal een rondje nieuwe jaar wensen gaan doen of zo, maar volgens de buurman is het gewoon een nieuwe dag. 

Een nieuwe dag… tja daar heeft de buurman wel een punt! Gelukkig is het een nieuwe dag, een dag waarop we ons voornemen vandaag niets te doen. Sol slaapt samen met Antares uit en ik loop een ronde met Orion, die me eigenlijk gelijk aan zit te kijken met een blik dat hij nodig moet plassen. Niets doen. Ik heb het idee dat ik niet goed weet hoe ik dat vandaag moet doen. Ik ga in de schuur opruimen. Nu er meubels weg zijn is er meer plaats als ik alles wat er nog staat reorganiseer. Eerst stapel ik alle zakken pellets van de ene pallet op de andere pallet. Ze lagen op een Euro pallet en horen eigenlijk op een groter formaat pallet te liggen. Nu ik zo’n pallet heb wil ik ze daar op hebben. Ik leg de pallet op de plaats waar de andere lag, leg er een laag plastic over en stapel de zakken weer terug. Ze liggen nu netter en steviger op de pallet. Dan nu wat opruimen en reorganiseren. Beugels aan de muur gemaakt om de ladder op te hangen, een nieuwe beugel voor de tuinslang en de kapstok vervangen. 

Nu de E-bike. Gister ging ik daar mee de melk halen. De accu was vol, maar na 100 meter was de accu volgens het display leeg en kreeg ik fout code 0001. Van vervang de accu tot vervang de zekering en bel uw dealer zijn een greep uit de oplossingen op internet. Maar voor ik een internet oplossing uitvoer haal ik er eerst het display vanaf en zet dat 30 seconde later terug. Accu vol en foutcode weg, tijd om te gaan fietsen. Doet het weer perfect!

Dan hebben we ook nog een dingetje met onze pettelketel. Soms gaat hij niet aanen soms gaat hij niet uit. Ik heb het vermoeden dat de thermostaat het probleem is. Die werkt via een radio signaal. De ontvanger zit bij de ketel en het radiosignaal is denk ik te zwak om altijd goed door de verschillende dikke muren te gaan. De ontvanger heb ik nu op een plaats dichtbij de plaats gemonteerd waarop de woonverdieping de thermostaat voor het radiosignaal beter te bereiken is. 

Dan heb ik nog een laatste beetje troep en rommel verzameld en ben dat in containers in A Barrela gaan gooien. En nu eten, eten voor een tweede keer aan een tafel in een eetkamer 🙂

10 reacties

 1. Hola,

  Met exact (00.02 uur) van de jaarwisseling kregen we ” commentaar” dat we nog niet op de blog van gister gereageerd hadden. Nou hier ben ik weer e nu zullen er niet VOOR mij zijn (denk ik). Wah wat heb je de eerste Januari goed besteed. Het is net als de buurman zegt ” gewoon weer een nieuwe dag”. Ga zo door want het jaar is om voordat je het weet. Nog slechts 364 dagen te gaan. Sorry minus al die Spaanse feestdagen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol, Ik heb genoten van jullie nieuwe kamer ziet er heel goed uit. En leuk van die kist ,was ik alweer vergeten dat jullie die hadden. Leuk om die oude dingen weer terug te zien. Ik wil alle mensen die jullie zo lief toe schrijven een gezond en gelukkig nieuwjaar toewensen, jullie heb ik het natuurlijk al gedaan. Gr. Ma

 3. Haha , niks-doen , zegt ie , was alleen zo druk als een baas zonder werk . Maarxdat zujn zo van die nodige bezigheden die op een “niks-dag” een voldaan gevoel geven . Ziet in elk geval weer toppie uit . Fijne 2e Januari dan alweer , als je Vader zegt ; het gaat snel !
  Succesvolle dag . Ik ga kijken of is een monteur voor de wasmachine kan vinden die wil komen. De deur wil niet meer open en heb van alles al geprobeerd. Alweer 2x de qas gedraaid want die zit er nog in en gaat anders stinken. Pfff dat was een goed begin de 1e.
  Groet. 🧺👋😆👊👍

  • Jose dank je voor “de tip” , maar ik denk dat dit een oude uitgave is , nergens een “klepje” te vinden , alleen de filteruitgang . Kost me trouwens niets 🤭, is van de huisbaas . Vandaag maar een paar keer doorgespoeld met azijn , hopelijk is het wasgoed nog prima , morgen !

  • Hallo Antoinette,

   Als de machine niet al het water afpompt dan kan/mag de deur niet open. Dat is natuurlijk ook als de machine ‘denkt’ dat ie niet alles afgepompt heeft. Dat kan in het filter zitten maar ook in de drukschakelaar die het niet doet. Maar van een afstand is het moetlijkt te zeggen.

 4. Mooi dat dit ook weer opschiet je ziet nu hoeveel ruimte je hebt en overzicht, toppie,
  Antoinnette meestal zit ergens achter een klepje een lipje waar je aan moet trekken dan krijg je de deur weer open ,even zoeken hoop dat het lukt, ik heb dat ook eens gehad bespaard je monteur kosten.
  Gr.José

 5. In Spanje wenst men de mensen een goed nieuwjaar voordat het jaar begint en niet zoals in Nederland zodra het jaar al begonnen is. Zijn zo van die dingen, die je leert als je lang in Spanje woont.

  • Hallo Henk,

   Dat is iets wat wij niet wisten. De mensen in spanje die wij kennen zijn Chilenen, familie van Sol, en in Chili is het net als in NL. Dus dachten wij dat het hier ook zo was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *