Er Wordt Niet Gewerkt Vandaag

Vandaag is het mijn plan niet veel te doen. Mijn knieën doen zeer van het 2 dagen op mijn knieën laminaat leggen en mijn rug blijkt dat ook minder te vinden. Ik heb geprobeerd uit te slapen en dat is niet gelukt. Helaas, morgen poging 2. 

Ik ga de kippen maar gelijk buiten zetten. Weer hetzelfde liedje! Die klote haan gaat alle kippen weer aanvallen. Ik geef heb net als gister maar weer een tik. Gisteravond aan de buren gevraagd wanneer die haan klaar is om op mijn bord te belanden. Ze gaan even kijken en vertellen dat de haan klaar is om aan zijn einde te komen. Mooi! het is dus bijna gedaan met die haan. Klinkt een beetje cru misschien. Maar deze haan doet niets anders dan kippen aanvallen. Niet de hele dag maar ‘s morgens als ik ze buiten laat. Bij een kip zitten er allemaal wondjes op de kam. 

Na de koffie ga ik het bed in elkaar zetten op de slaapkamer. Daarna ga ik de kast maar eens inrichten met mijn kleding. Die moet wel eerst even gestreken worden. Daarvoor heb ik bij de Chinees een strijkplank gekocht. Een advies; moet je een nieuwe strijkplank hebben, koop hem dan niet bij de Chinees. Zonder van het geld. We moeten weer een nieuwe hebben. Het nieuwe beddengoed is even gewassen en gedroogd en eindelijk kan het bed op de slaapkamer opgemaakt worden. Met deze laatste twee foto’s is het voor jullie ook gedaan om op onze slaapkamer te gluren 😉 Je komt er niet meer in 🙂

Dan komt er een auto de binnenplaats op rijden en er stappen twee mannen uit. De hebben werkkleding aan en blijken van de gemeente te zijn. Er hangt tegen de stal straatverlichting. Die kon je vroeger uitzetten met een schakelaar, die was stuk en was doorverbonden 24 uur per dag straatverlichting. Ik heb er een nieuwe schakelaar op aangesloten en de lamp kon weer uit- en aangezet worden. Tot een paar weken terug de lamp niet meer aan ging. De buurvrouw ging het regelen dat er een nieuwe lamp in zou komen. Vandaag was het dan zo ver. Maar als de heren er een nieuwe lamp in hebben zitten doet die het ook niet. Ik probeer de oude lamp op een plaats waar de verlichting zeker te weten werkt. De oude lamp doet het. Of ik een multimeter heb om de spanning te meten. Tuurlijk, voor jullie wel. Een van hen gaat meten, maar het lukt niet en of ik de meter ook even in kan stellen. Tuurlijk, voor jullie wel. Er blijkt geen spanning bij de lamp aan te komen. Dan moet het dus ergens anders zitten. En dat ergens anders is boven in de paal waar de kabels in hangen en alles bij elkaar geknoopt zit. Ze verzetten de ladder en ze gaan weer aan de gang. Of ik kan kijken of de lamp het al doet. En ja hoor, de lamp werkt weer nadat hij alles opnieuw bij elkaar geknoopt heeft.

Dan komt er een helikopter aan vliegen. De mannen zijn er nog en een van het verteld dat dat een helikopter is die kijkt of er ergens een bosbrand is. De helikopter cirkelt een rondje en voor mijn gevoel doet hij dat in de omgeving van een stukje bos wat wij hebben boven op de berg. Dan komt er een klein vliegtuigje over en doet hetzelfde als de helikopter. De helikopter komt terug, of een andere, met een grote rode bal er onderaan een kabel. Er moet dus ergens brand zijn. Dan zie ik wat rook omhoog komen vanaf de berg. Nu wil ik toch wel even gaan kijken of het om ons stukje bos gaat. Maar bij aankomst bovenop de berg blijkt dat niet het geval. Het blussen gaat nog een tijdje door, en dan lijkt het vuur uit te zijn.

En dan nog even naar Chantada. Voor de vervanging van de verwarmingsketel willen we meer dan één offerte. Nu dus even naar Chantada naar een zaak. Volgende week komt er iemand kijken. Dan ga ik me nu klaar maken voor het kijken en (hopelijk) fotograferen van de vallende sterren de komende nacht.

Nog even een aanvulling: Vandaag mocht Charlotte voor het eerst de wei in, en dat is iets lastiger dan je zou denken.

12 reacties

 1. Hola,
  met zoveel liefde en inzet de oorsponkelijke woonkamer veranderd in jullie slaapkamer. Al eerder heb ik gezegd dat het er verschrikkelijk mooi uitziet zeker met het door Sol gepimpte bed. Ik vraag me wel af of er van slapen veel terecht zal komen in zo’n mooie en leuke suite. Bovenal geniet ervan.

  Houdoe

 2. Een fijne ” rustige” nacht in jullie nieuwe slaapkamer en bed ! In zo’n geweldige kamer zou je toch je ogen open houden !!!
  Voor cowboy ben je duidelijk niet in de wieg gelegd , maar het levert wel een geweldig filmpje op . Heb hardop moeten lachen .
  Slaap lekker. Groet 👊👋😴😴

  • Leuk de video, eindelijk jou gezien, waar ik elke dag een verslag van lees. De slaapkamer heel mooi.
   Wel echt Nederlands hoe je Charlotte de wei in krijgt. Een Spanjaard had het met n stok gedaan en af en toe op zijn kant geslagen hihihi

 3. De slaapkamer is mooi geworden.
  Jullie kunnen nu uitrusten in jullie mooie bed.😴
  Het filmpje hilarisch…zo leuk en neem aan dat Sol de giechelende persoon is die ik hoor. 😊
  Groet vanuit de Serra do Xurés

 4. Prachtig mooi jullie slaapkamer en die koe Charlotte geweldig, jong en alles willen proeven en ontdekken en je ziet hoe nieuwsgierig en sociaal de koeien zijn ,
  leuk filmpje,
  fijn weekend,
  José

 5. We zien wel dat jullie je amuseren met de koeien, leuk filmpje en wat een ruimte hebben jullie daar.
  De slaapkamer ziet er goed uit onze complimenten, op naar het volgende project.
  Veel succes. Groetjes. René en Ria.

 6. wat leuk en Lief en wat een mooi uitzicht!! ik heb hier in Hoorn mooie vallende sterren gezien, hopelijk jullie ook.
  en iets grappig, van de week in een restaurant schonken ze huis wijn met de naam Antares! Ik zal kijken of ik een foto van de fles kan mailen als je dat leuk vind.

 7. Mooi filmpje van Charlotte en jou.
  Creatief hoe je ze met een sleepkabel de wei in krijgt. Ook mooi om te zien hoe Charlotte jou af en toe de weg wijst. 😉
  Je ziet hoe de andere dames in de wei op de nieuwkomer reageren. Binnen een kudde bestaat een rangorde. Dat zie je onder andere aan de terughoudendheid van Charlotte wanneer de andere koeien komen kennismaken en aan de koe die Charlotte wil bespringen. Prima, niks mis mee. Dat maakt uiteindelijk de kudde. Het bespringen gaat ze in een latere levensfase nog vaker meemaken als ze tochtig wordt.

  Misschien een tip.
  Zorg als je het vertrouwen wilt hebben van een melkkoe/kalf dat je vaak op de roosters staat. Iedere dag weer. Laat de dieren aan je wennen, ze komen vanzelf op je af. Jouw geur en aanraking helpt mee om een band op te bouwen. Dat merk je jaren later nog. Een koe gaat je terug herkennen en komt naar je toe voor een snuffel of een knuffel.

  Probeer bij een volgende kalf dat de wei in moet vooraf eens een band op te bouwen.
  Pak dan ook een emmer, gevuld met vers geplukt lang jong gras en klaver, of wat krachtvoerbrokjes.
  Ze gaat je volgen. Dan kan de sleepkabel misschien zelfs wel thuis blijven. 😉

  Ooh by the way.. Strakke vloer gelegd. Ziet er top uit vakman!

 8. Wat een prachtig bed hoort er dus echt helemaal in, en de film daar heb ik echt om moeten lachen maar het is allemaal goed gekomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *