Er Staat Een Venezolaan Aan De Deur

Gisteravond was de film in de bioscoop een succes. Het was een leuke film en het was stil in de zaak. Ik denk dat er een van of 15 zat, meer zeker niet. Na de film nog even om een boodschap en daarna naar huis. 

Vandaag ga ik er weer vol tegenaan in de keuken. Als het over meters maken gaat heb ik niet veel gedaan. Vandaag heb ik de schuine kanten rond de ramen gedaan en dat was veel werk. Veel proberen en als het dan uiteindelijk pas dan kon ik de uitstekende delen inkorten tot ze netjes gelijk waren met de platen die ik gisteren gemonteerd heb. Dat afwerken deed ik eerst met een grove houtvijl, maar dat gaat te langzaam en ik krijg er een lamme arm van. Dus met de slijptol de rest afgewerkt. Dat gaat heel veel sneller, maar geeft ook heel veel meer troep. Het lijkt wel Kerst met die randjes wit poeder!

Als is na de koffie verder wil gaan gaat de deurbel. Witte bestelauto, donkere man. Hij heeft een pakje bij. Get want wij hebben niets besteld en op de doos staat Hema en die heb je volgens mij niet in Spanje. Sol en ik pakken het pakje aan en hij wil wat gegevens weten die Sol vervolgens geeft. Dan wil hij weten waar Sol vandaan komt. Chili. Aha, vandaar dat accent, ik kom uit Venezuela. Internationaal moment dus, een pakje van de Hema, Sol uit Chili, een bezorger uit Venezuela, een Nederlander en dat allemaal in Spanje. Binnen moeten de doos gelijk open. Naast Hema staat er ook Sterk op de doos. Nou zegt jullie dat niets natuurlijk, maar dat zijn vrienden van ons die een pakje opgestuurd hebben. Pepernoten, drop, stroopwafels en Chileense chocolade 🙂 Dat was een leuke verrassing, het lijkt wel Kerst!

Als ik wat pepernoten gegeten heb moet ik toch echt verder in de keuken met de gipsplaten. Het eerste raam is klaar en daarna ga ik verder met het tweede raam. Ik weet nu hoe een en ander het makkelijkst gaat en dus gaat het tweede raam wat sneller, minder troep geet dat overigens niet. Als ik klaar ben met het tweede raam ga ik eerst maar eens met de stofzuiger aan de gang. Af de vloer redelijk schoon is zet ik de ramen open en zet de afzuigkap en een ventilator aan en dan blaas ik alles schoon met lucht. Ik heb namelijk geen zin alles met een ‘sopje’ af te doen. Morgen ziet het er weer sneeuwwit uit waarschijnlijk.

Als de meeste stof om mijn hoofd is verdwenen wil ik nog een stuk plaat tegen tegen de buur met de bijkeuken plaatsen. Deze plaat moet van de vloer tot het plafond komen. Voor een deel ga ik deze plaat aansmeren en het onderste deel tot de vloer moet worden betegeld. Maar dat is natuurlijk voor later.

Ik zie als ik een rondje loop met Antares dat er weer wat rode tomaten hangen. Ik ga maar eens kijken wat er te halen valt op de akker. Tomaten, paprika, uien, courgettes en een grote aubergine. We hebben weer voor zeker een week te eten 🙂

Prettig weekend!

14 reacties

 1. Hola,

  Zo te horen en te zien komen jullie de komende tijd niet om van de (lekkerbekjes) honger dacht ik zo. Met je pakket en het geslijp/geschuur aan de gipsplaten ga je wel erg snel in de tijd. Een pakket qua inhoud STERK lijkend op Sinterklaas en sneeuw in de keuken lijkend op een witte KERST. Terwijl ik dit zit te schrijven valt met op dat “Sterk en Kerst” dezelfde letters bevat. Ik heb trouwens sinds gister ook iets met Sinterklaas. Ik ben gevraagt of ik eind november 2 x in een verzorgingshuis op kan treden als de “goed heilig man”.

  Houdoe

   • Hola,

    Om jou vraag van GELOVEN te beantwoorden kan ik maar 1 ding zeggen. Alles wat geloof is is iets wat nog nooit bewezen is. Het enige waar ik in geloof is in mezelf aangezien bewezen is dat ik besta.
    Dat heeft dus niets met leeftijd te maken.
    Waar ik als Sint op moet/mag treden is voor die mensen wel geloof aangezien er nogal wat dementen tussen zitten.

    Houdoe

 2. Goedemorgen , dat zag er al sfeervol uit bij jullie en mooi op tijd ook. Bovendien een “kerstpakket” en een overvloed aan lekkers van de akker ! Het kan weer niet op . Voor zover ik het kan zien is het wel netjes gelukt zo rond de ramen ondanks dat het wat gepriegel was. Voor vandaag ook weer veel succes alle twee en een fijn weekend .
  Groet . 👊👍🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 3. Goed gevonden van Pa Sterk/Kerst als boekenschrijver heb je daar oog voor 😁,
  leuk van je vrienden zo’n verrassing ze denken toch in de verte aan jullie👍en de beloning kwam juist op tijd na die zware klus.
  José

   • Jazeker ik denk meerdere , op de eerste plaats de moed van jullie twee om dit project aan te pakken en het geduld samen op te brengen zonder irritaties over en weer , met allerlei bruikbare middelen van niets iets gemaakt en van het land zelfvoorzienend hebben gemaakt , wat jullie al hebben bereikt is een dik
    Compliment waard en STERK 👍👍,
    José

 4. Wat een leuke verrassing maar je kunt in Spanje bij de lidl en carrefour ook stroopwafels kopen. heerlijk die pepernoten. Rond de ramen ziet het er al goed uit. Wens jullie een heel fijn weekend.

 5. Nu begint het voor mij een beetje duidelijk te worden, ziet er al goed uit. Voor het harde werken een kerstpakket is nooit weg zo’n verrassing. Lekker stroopwafels, drop enz. echt Hollandse producten, zeker als je niets verwacht. Op de foto is aan de rechter kant een plaat te zien wordt daar nu aan de onderkant getegeld? Succes verder en fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja. Vanaf de vloer tot een eindje boven het aanrecht komen tegels. En tegels steken straks oo verder door dan het aanrecht. Dus de tegels komen tot de rand van de gipsplaat en het aanrecht stop wat eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *