En We Gaan Weer Verder In De Keuken

Even voor diegene die benieuwd zijn naar de foto’s van gisteren: Die foto’s komen nog. Die moeten bewerkt worden en dan kan ik ze plaatsen. Maar dat is iets voor tussendoor of als ik een dag geen zin heb in klussen. Dus; even wachten nog.

Vandaag ga ik weer verder in de keuken. Onder de ramen moet nog wat gemaakt worden om er de muur ook te kunnen isoleren en er gipsplaten tegen te zetten. Maar er moet daar meer gebeuren. Eerst maak ik kleine balkjes die ik onder een balk schroef waar strak een aanrechtblad tegenaan moet komen. Onder die kleine balkjes monteer ik een balkje over de hele breedte van de keuken. Daarna komen er staanders tegen. Die moeten allemaal verschillend zijn van lengte. Als ik ze klaar heb schroef ik ze eerst boven vast aan de kleine balkjes en de dwarsbalk. Omdat ik de staanders net iets te kort heb gemaakt kan ik als ik ze vast zet aan de vloer wat naar beneden trekken om het kleine balke waterpas te maken. Dat moet waterpas zijn omdat het straks ook gebruikt wordt om het aanrechtblad op te leggen.

Als ik klaar ben met houtjes is het tijd om wat te gaan verzinnen voor de afvoer. Vervelende van alles is dat ik van niets weet waar het precies komt. Dus moet ik alles ‘ongeveer’ maken. Helaas heb ik toch niet alles in huis en moet dus even naar de ferreteria om nog wat te gaan halen. Maar dan kan ik de afvoer maken. Meest makkelijke is dat ik de afvoer vast zet aan een balkje, want dat is in ieder geval iets wat vlak is. Ik monteer het balkje onder afschot zodat het water straks goed weg kan lopen. Eerst zet ik alles ‘droog’ in elkaar en als het past en naar wens is haal ik het weer uit elkaar en zet het vervolgens weer in elkaar maar nu met lijm. De PVC lijm moet 10 minuten uitharden. Tijd voor koffie dus.

Als ik de koffie op heb maak ik de pijp aan de buitenkant dicht en giet binnen water in om te kijken of het ergens lekt. Als dat niet het geval is kan ik verder met het volgende project; het water. Het is even een gepuzzel hoe ik heb wil hebben, maar als ik weet hoe ik het wil is het zo gedaan. Ik moet er wat voor solderen en dan kan ik het, ook weer op een balkje, bevestigen en afmonteren. Links moet de kraan voor de vaatwasser komen en het kraantje wat nu rechts zit is de koudwater aansluiting voor de uiteindelijke kraan op het aanrecht.

Voor de witte warmwaterleiding blijk ik nog wat nodig te hebben om die af te monteren. Weer even naar de ferreteria op en neer. Letterlijk op en neer wat ik keer onverrichterzake weer terug, ze hebben deze keer niet wat ik zoek. Ik heb het ding nodig zoals op de foto. De koperen pijp is 15 mm. Bij de ferreteria hebben ze wat ik zoek alleen met de maten voor de pijp in 14 en 16 mm, en daar heb ik dus niets aan.

Dan was er gister ook nog paniek in de stal. Als de buren net voor de stier komen, kom ik net naar buiten om nog wat aan de telescoop te doen. De buurvrouw roept mij en zegt dat er bijna geen water is in de stal. Dat is gek, maar ik denk wel een vermoeden te hebben. Ik denk dat de bron zonder pomp bijna geen water meer heeft en geeft. Ook de bron in het bos geeft bijna geen water meer. We hebben denk ik heel veel meer regen nodig. Vandaag heb ik de bron verschillende keren getest en hij geeft nu weer water, maar veel is het niet maar vast genoeg voor een kleine stier.

Met Sol gaat het ook weer wat beter. Laten we zeggen dat ze nu op 55% zit van normaal. Maar ze is al weer actiever, dus dat gaat de goede kant uit.

13 reacties

 1. Hoi Rob ,
  Fijn te hooren van Sol maar ze had mij al geappt. Jammer dat je niet alles kon hebben in de winkel. Maar het is wel leuk om te zie van die balkjes zo begint het al vorm te krijgen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Dat is nou het leuke van zelf een keuken ontwerpen dan “mag” je ook zelf alles bedenken hoe het moet komen te zitten. Als je daar in de fout gaat word het later stressen. Het ziet er echter al wel mooi uit ook al zie je er straks natuurlijk niets meer van maar het moet goed zijn.
  Gelukkig is de ferreteria niet in Ourense ook al is onverrichter op en neer rijden nooit leuk.
  Fijn te horen dat het met Sol gelukkig nog steeds bergopwaarts gaat met haar gezondheid.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Stress…. soms heb ik net iets gemaakt en dan zou ze het graag toch anders willen. Tja, het is al moeilijk genoeg omdat we niet weten wat er gaan komen. maar als er dan ook nog dinge verplaats zouden moeten worden.

 3. Goedemorgen , fijn te weten dat het een stuk beter gaat met Sol . Nu nog in toom houden , dat ze het rustig aan blijft doen en haar rust blijft nemen. Succes Sol 👍👊.
  Die keuken ziet er voor mij te ingewikkeld uit , heb daar totaal geen verstand van maar als ik het zo lees komt ,ook dat, weer uitstekend voor elkaar. Ik wacht wel op je foto’s !😂. Fijne dag en veel succes met wat je vandaag gaat doen . Groet .🤗🤛👍🙋‍♂️🙋‍♀️

 4. Toppie dat het bergopwwarts gaat met Sol maar echt goed opknappen kost tijd. De keuken ziet er met al die voorbereidingen al goed uit en ook dat kost allemaal tijd. Maar jullie krijgen er dadelijk wel iets heel moois voor terug. Nog een fijn weekend verder.

 5. inderdaad fijn dat het met Sol wat beter gaat. Als het echt griep was/is kan het best een paar weken duren voor ze helemaal hersteld is, het maakt je slap en op krachten komen vraagt tijd. Ik heb ook geen verstand van verbouwingen maar vind het wel leuk te zien dat alles van de grond af opgebouwd wordt. Succes met klussen en veel plezier met de telescoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *