En Hij Gaat Weg

Nog maar weer eens bezig geweest voor de vaccinatie. 

LET OP: 

 1. Wij hebben geen inkomen, niet in Spanje en niet in Nederland. 
 2. Wij hebben geen zorgverzekering in Nederland.
 3. Wij hebben een particuliere zorgverzekering in Spanje.
 4. Vanwege punt 2 en 3 hebben wij géén EHIC (TSE) kaart
 5. Vanwege punt 4 is het voor ons niet mogelijk een SIP of tijdelijke SIP aan te vragen.
 6. Wij hebben geen recht op de Seguridad Social.
 7. Wij hebben een NIE en zijn resident.
 8. Wij staan ingeschreven bij onze gemeente.

Mocht je willen reageren/mailen dat het jou wel gelukt is een vaccinatie te krijgen, doe dat dan alleen als de punten 1 tot en met 8 ook op jou van toepassing zijn. 

Sol is heel de dag zo’n beetje aan het bellen geweest. Helaas, dat bellen betekent ook dat je veel naar slechte muziek moet luisteren. We hebben onze (particuliere) zorgverzekering gebelt met de vraag of zij echt niets voor ons kunnen betekenen. Nee dus. Ik vond iets over de EHIC kaart en het CAK en dacht laat ik die eens bellen. …..900 wachtende voor me of zo! Ik stuur wel een mail. Geen idee waar het CAK allemaal voor is, maar er is iig een link met een EHIC kaart. Nog geen antwoord. Weet je wat? vroeger waren we bij CZ verzekerd, misschien kan ik die eens vragen. Nee kunnen niets voor ons doen. Ik stuur altijd iedereen een mail als ik denk dat dat nodig is, lang geleden Balkenende, Camiel Eurlings, Rutte, Telsa, Trump, CEO van een bedrijf waar ik ooit werkte en nog veel meer, en ja, je krijgt ook antwoord. Nu dus tijd om het ministerie van volksgezondheid in Spanje aan te schrijven, ook de president van Galicië heeft een mail ontvangen en voor de zekerheid ook de Nederlandse ambassade nog maar eens gemaild. Als ik volgende week geen zinnige antwoorden krijg is het tijd voor de krant!

Vandaag komt er ook een monteur van het installatiebedrijf dat de zonnepanelen heeft geplaatst. Hij komt de installatie aanpassen omdat die in eerste instantie niet goed is gemaakt. Kort, we hebben 1 string van 10 panelen, en bij een oost/west opstelling (5 panelen oost en 5 west) moet er gebruikgemaakt worden van 2 strings. Niemand klaagt daar blijkbaar over, ik wel omdat ik weet dat het niet goed is. Vandaag dus de aanpassing. 9 uur staat er een monteur op de stoep. Goedemorgen kan er net van af. Koffie? Nee! En hij gaat aan de gang. Ik geef aan dat als ik even moet helpen hij het moet laten weten. Maar het is niet nodig, ook als ik hem zie hannesen met de kabels. Een paar uur later is hij klaar, maar dat zegt hij niet. Hij vraagt of ik in de app op mijn telefoon kan kijken of het nu goed is. Ja, zeg ik, ik zie 2 strings en als ik vermogen vraag gaan beide strings dat ook leveren. Hij gaat opruimen en ik zit achter mijn laptop in de keuken. Ik hoor een auto starten, ga kijken en zie hem wegrijden. Veel debieler moet het niet worden! Gaat ie weg zonder wat te zeggen! Mooi, geen woorden meer aan vuil maken, maar Futuranea uit Santiago de Compostela komen er hier niet meer in mochten we nog eens wat nodig hebben. Ik stuur een mail naar de firma waar we de installatie kochten dat het geregeld is. Factuur… misschien nog heel even wachten.

Als Futranea weg is kan ik op de slaapkamer het plafond gaan schilderen. Eerst de zooi maar een beetje opgeruimd, daarna alles afgeplakt en schilderen maar. Alle muren staan nu strak in de lak en het plafond ook. Straks met de laser even een lijn op de muur uit zetten, dan kunnen we morgen de groene band op de muur schilderen.

Dan tijd om te ontstressen, als ik al stress heb natuurlijk. En ontstressen doe je therapeutische basis met een bosmaaier. En omdat wij dus een nieuw stukje grond hebben wat nog even bewerkt moet worden, ga ik maar eens aan de gang. Gister had ik al een klein stukje gedaan. Vandaag ben ik tot de helft gekomen. Misschien morgen de laatste helft en dan is het schoon. Ik had gehoopt de koeien die bij ons staan erop te laten grazen. Maar dat kan volgens de buurvrouw niet omdat er te veel varens op staan. Maar binnenkort dus niet meer!

8 reacties

 1. Hola,
  Soms is het spreekwoord ” als de nood het hoogst is, is de redding nabij” wel erg wenselijk. Althans zo klinkt het in deze Blog. Wellicht is dat ook nu van toepassing anders hadden ze het spreekwoord ooit toch niet uitgevonden toch. Als je grote vriend ” De Bosmaaier” in actie moet/gaat komen als er sprake is van stress dan moet je dat al heeeeelllll veel gehad hebben ook al is dat niet eerder uit je verhalen gebleken behalve dan vandaag. Laat natuurlijk onverlet dat het gedrag van de monteur niet erg klantvriendelijk is. Misschien een vriend van de eerder ontslagen monteur maar dan nog.
  Gelukkig naderd het eerste project, jullie slaapkamer, zijn voltooiing. Zou het lukken voor je verjaardag?
  Niet stressen als dat niet lukt je hebt immers nog 5 dagen……..

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nee hoor, geen stress. Al werkt de bosmaaier wel rustgevend, je hoeft nergens bij na te denken. Gas geven en zwaaien.
   En nee, in 5 dagen krijg ik de slaapkamer niet af, wel ver maar niet helemaal.

 2. dat met die vaccinatie is wel een gedoe, hier in nld werkt dat gelukkig anders, ook voor mensen die hier tijdelijk zijn, kennisje is hier nu 3 weken uit Thailand, zij is Thaise, waar zij geen vaak kon krijgen heeft hier de eerste al binnen en andere jongen uit nieuw Zeeland , ook geen Nederlander of ben etc , hij krijgt hem deze week.
  wellicht toch retourtje naar nl?
  In Zaandam staat een prikbus van de GGD waar je zonder afspraak een vacc. kunt krijgen ook een Janssen , of pfiser , bij Janssen dan heb je er aan 1 genoeg

  • Hallo Simone,

   Retourtje NL zit er niet in. GGD is Janssen aan het afbouwen, dus zul je zien als wij aankomen zijn ze net gestopt. Ticket van Santiago de Comnpostela naar Amsterdam tussen de 150 en 200 Euro p/p
   Mochetn we dan dus net te laat zijn voor Janssen dan kost het dus afgerond 800 euro excl overnachtingen.

 3. Mijn vrouw is uit Panama. Wij wonen 8 jaar in Spanje. Zij heeft GEEN sip kaart, wel particuliere verzekering in Spanje (Mapfre). Uiteraard wel residentie etc. Zij is naar de dichtsbijzijnde centro medico gegaan, heeft een tijdelijke SIP kaart gekregen (bewijzen residentie en empadronado). DIe SIP kaart is 4 maanden geldig en alleen geldig voor de vacinatie. Na 3 weken SMS bericht gehad en inderdaad de vacuna gekregen.
  Succes
  Hans
  PS Crux is dus de tijdelijke SIP kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *