Eerste Kerstdag

Kerstavond hebben we een paar cadeautjes. Natuurlijk is de doos die onderweg was naar Freán daar nooit aangekomen. De doos stond bij de buren van mijn ouders en is dus gisteravond op Kerstavond door Sol en mij uitgepakt. Het grootste Kerstcadeau staat natuurlijk al een tijdje in onze nieuwe keuken.

Sol en ik hadden ook wat bij. Ook een lamp die ik eens gemaakt heb. Ik vind hem mooi, maar Sol blijkt hem niet mooi te vinden, maar dat wist ik niet. Misschien is het een mooi cadeau voor mijn ouders. De lamp ging dus mee naar Nederland, alleen toen de lamp op Kerstavond uit de doos kwam, bleken mijn ouders heb ook niet mooi te vinden. Die gaat dus weer mee terug naar Spanje.

Vandaag eerste Kerstdag slapen Sol en ik uit. Dan koffie met wat lekkers en we lopen een rondje met Antares en Foskie. Als ik in de regen later nog eens een rondje loop zie ik dat de supermarkt open is. Als ik thuis ben gaan Sol en ik even om een boodschap zodat we dat op onze laatste dag niet meer hoeven te doen. Het winkelwagentje wat we pakken stelt ons een vraag, waarop wij met een JA kunnen antwoorden.

We kopen onder andere ragout. Bij de Lidl in Ourense kunnen we het niet vinden, wel de ragoutbakjes. Maar alleen aan de bakjes heb je niets, dus wat verschillende blikken ragout gekocht. Kaas vinden we ook lekker, de kaas in Nederland dan, want de kaas in Spanje zijn smakeloze plakken melk. Bij een tafeltje in de Jumbo staat wat oude kazen opgesteld. Onder andere een kaas die mijn achternaam draagt. Die gaat dus mee naar huis!

Als we thuiskomen, bij mijn ouders dan, is mijn moeder op zolder bezig geweest. Ze heeft wat tegeltjes naar beneden gehaald.

Of het iets is voor ons om mee te nemen naar Freán? Tja ma, als het genoeg tegeltjes zijn om nog wat mee te kunnen doen dan wel. Anders kunnen we er ook niet zoveel mee. Maar er blijken genoeg vierkante meters te zijn om iets mee te kunnen doen.

Even later zijn we op zolder bezig om de doosjes tegels en tegeltjes te verzamelen en naar beneden te dragen. Naast nieuwe radiatoren, plastic bakken van de Action gaan er dus ook nog oude tegeltjes mee naar Spanje.

Na de tegeltjes is het langzaamaan tijd voor het Kerstdiner. Als we lekker hebben gegeten kunnen we uitbuiken op de bank voor de televisie.

6 reacties

 1. Hola,

  Het opruimen van Rob in Frean gaat ZO ver dat hij niet zonder kan kennelijk. Een zolder die niet van hem is moest het ook ontgelden en werd zoals jullie kunnen lezen en zien ontdaan van een lading tegeltjes. Ik moest wel aan jou denken Antoinette met je eerder gegeven waarschuwing om niet te zwaar beladen komende week huiswaarts te keren. En volgens mij is Rob nog niet uitgesnuffeld. Uiteraard is zijn manier van opruimen voor ons geen probleem wij zijn er immers vanaf en hij bedenkt er wel iets voor en krijgt het zeker weer een mooie bestemming.

  Houdoe

 2. Goedennacht , het is ook overal hetzelfde na het Kerstdiner uitbuiken. Dan denk je elk jaar ” nu ga ik eens niet overal wat van eten” en verdomd , toch weer hetzelfde “licht opgezette voorkant”!
  Trouwens hebben jullie weer mooie tegeltjes gescoord , daar kunnen jullie zeker wel wat mee in Frean. Trouwens vlg mij zijn jullie wel een week bezig in Frean om alles uit te pakken en op te ruimen.
  Dat jullie je droomhuis gevonden hebben weten wij intussen allang , maar nog niet bij de Jumbo daar.
  Jammer dat jou lamp niet in de smaak valt , moet hij weer terug naar Spanje .
  Hopelijk vindt je er toch een mooi plekje voor.
  Geniet nog een paar daagjes daar samen.
  Groet . 😴😃😇😅👊👍🙋‍♂️🙋‍♀️👋👋👋👋

 3. Hoi Rob en sol. Ik woon in Portugal en liep wat betreft de ragout tegen hetzelfde probleem op. Nu wist ik mij te herinneren dat mijn moeder het vroeger zelf maakte. Internet gaf heel wat recepten en het is dus heel makkelijk zelf te maken. Succes!!
  Ook voor de kaas heb ik als oplossing , old amsterdam kaas. De Lidl hier verkoopt dat dus misschien ook bij jullie. Gelukkig nieuwjaar allebei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *