Ed En Willem Bever

Ed en Willem Bever, dat moet ik even uitleggen voor de niet Nederlanders, misschien voor de Belgen ook. Wij hadden namelijk de Fabeltjeskrant en jullie, de Belgen, Tik Tak. Ed en Willem Bever zijn monteurs in de Fabeltjeskrant en klussen er op los. Het is een kinderprogramma van de jaren ‘70.

Ik ga nog even wat in de eetkamer doen voor Ed en Willem Bever weer op de stoep staan. Een ladder hebben ze niet, dus hebben ze gisteren gevraagd of ze de mijne mogen gebruiken. Zonder ladder kan ik verder niets doen in de eetkamer. Ik maak het een en ander achter het nepraam, zodat, als alles af is, je niets van de muur er achter ziet als er een foto hangt. Ik heb er geen foto van, omdat het niet te zien is op de foto.

Ik zet de ladder buiten klaar voor Ed en Willem en ga koffie drinken. Als Ed en Willem arriveren maak ik alles open en doe het licht aan zodat ze aan de gang kunnen. Het is nu 10 uur.

Ik ga wat doen in de badkamer, die Sol gisteren helemaal schoongemaakt heeft. Naast de WC pot staat een bidet. Leuk, maar het ding staat in de weg. Ik ga dat ding even demonteren. Dat demonteren is zo gedaan. Maar de slangen die er op aangesloten zitten van het warm en koud water krijg ik bij de muur aansluiting niet losgedraaid. Geen punt, demonteer de kranen uit het bidet en sluit die aan op de slangen. Dit neem zo minder plaats in, dus prima zo. Maar dan gaat één van de slangen lekken. Een heel klein straatje. GVD! Dan ga ik nu een stukje muur open slijpen zodat ik kan zien wat ik doe met grote tangen om de slangen los te maken. Bij de ferreteria ga ik blinddoppen kopen en die monteer ik even later. Geen lekkage meer. Even alles schoonmaken en je ziet niet eens dat ik aan het werk geweest ben.

De bidet? Nee, gooien we niet weg, die krijgt een tweede leven. Het lijkt ons een ideale drinkbak voor dieren in de wei.

Dan is het half 1 en Ed en Willem zijn klaar voor vandaag. Wat ik van de installatie vind, die ze nu tegen elkaar gezet hebben en iets ervan hebben aangesloten, nou indrukwekkend zeg ik. Nou dan gaan we nu, zegt Ed. Tot morgen zegt Willem. Dus twee en een half uur gewerkt en ze vertrekken weer! Ik vraag Sol of ze even kan bellen of het de bedoeling is dat ze iedere dag 3 weken lang even komen. Het verhaal is dat onze installatieonderdelen te laat van de fabriek af zijn gekomen, en dat ze nu ook andere karweien moeten doen. Ja! Lekker, had dan gewoon gezegd dat je over 2 weken pas kan komen oid. 

Voor de ‘asbak’ van de pelletketel moet nog een plateau gemaakt worden. Nu Ed en Willem weg zijn ga ik snel cement kopen en metsel even later een plateautje in elkaar. Als het zo ver klaar is ga ik wat anders doen.

In maak in een kunststof kast een twee stopcontacten, een gewoon stopcontact en de ander zo’n, zeg maar, camping stopcontact. Ik maar er wartels in en zet er twee installatie automaatjes in en bedraad alles. De kast moet binnenkort op de paal komen die ik op de akker gezet heb. 

Nu ook dit klaar is ga ik het plateautje afwerken voor de asbak. Als ik klaar ben en alles opgeruimd heb en bedenk dat ik ga douchen en dan naar Leroymerlin ga, komen Ed en Willem Bever weer aan rijden. ??? Het is nu half 5. Ze komen verder werken aan de installatie. Oké, prima, als je maar uitkijkt voor het plateautje, het is net af. Nee geen zorgen, zegt Ed…. of Willem. Ze gaan aan de gang met de schoorsteen. 

Door VARA – Beeld en Geluidwiki – Gallery: Fabeltjeskrant, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9810171

Leroymerlin zit er niet meer in vandaag, nu Ed en Willem er weer zijn. Ik ga maar verder opruimen en stookhout wat nog op verschillende plaatsen ligt verzamelen. Om 7 uur vertrekken Ed en Willem weer. Morgen weer een DAG en hopelijk niet een paar uurtjes!

7 reacties

 1. Hola,

  Geduld is een schone zaak zeggen ze altijd maar op deze manier met MANJANA, MANJANA met Ed en Willem word dat geduld toch wel erg op de proef gesteld. Ik hoop dat jullie je er niet al te druk om maken omdat je het helaas kennelijk toch niet kunt beinvloeden. Gelukkig kun je je nog altijd ontstressen met Antaris of je grote vriend de bosmaaier.

  Houdoe

 2. Geduld en nog eens geduld verreist dat leer je in Spanje hier wil men alles liever gisteren dan vandaag klaarhebben ,kunnen we daarvan wat leren…??
  Gr.José

 3. Hoihoi , had je dat stukje voor de aslade niet beter door kunnen trekken over de breedte ? Mij lijkt het zo een “struikelblok” te worden . (Is maar een ideetje hoor)
  Relax….Fijn weekend !
  Groet ,👍👊👋

 4. Oooooh, hoe herkenbaar, zo is het met onze badkamer gegaan, men heeft er drie maanden in etappes over gedaan. Eerst voortvarend aan het werk, wij dachten: dat is zo gepiept, uiteindelijk 3 maanden inclusief de afwerking en na aandrang van onze kant dat logees de badkamer toch echt wel in gebruik wilden nemen. Voor onze nieuwe keuken betalen we grif meer bij een bedrijf dat via noord europese standaarden werkt. Prima, geen ergenis. Efficiency heeft hier een prijs. Sterke jullie, we leven mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *