Vandaag gaan we naar A Coruña. We gaan er een rondje lopen, eten en naar de Ikea. We vertrekken om half 12 en de honden gaan niet mee, hier is het dan wel minder warm dan gisteren, maar misschien klaart het nog wel helemaal op en is het weer erg warm. Op Spanjevandaag.com las ik een stuk dat de Guardia Civil berichten de wereld in stuurt dat je voor je hond uit moet kijken als je er mee aan de wandel gaat, het asfalt, beton en meer van dat soort dingen zijn veel heter dan de 25 of 30 graden waar Sol en ik al moeite mee hebben. Antares en Foskie blijven dus thuis, hier een daar een raam open voor frisse lucht en wat tocht en de ventilator in de eetkamer aan en genoeg water natuurlijk.

Ongeveer 2 uur later zijn we in A Coruña, parkeren de auto en gaan aan de wandel. De neef van Sol wil graag een kijkje nemen op het strand. Dus we lopen naar het strand. Op het strand is bijna niemand. In zee is al helemaal niemand. Toch zit er een strandwacht te wachten op wat actie.  

De enige die even in het water gaat temperaturen is de neef van Sol. Maar zo te zien is het water nog wat aan de koude kant.

We lopen verder en willen ergens gaan eten. Het eerste restaurant waar we op de menukaart kijken heeft eigenlijk niets wat ik lekker vindt. Alles is vis wat de klok slaat en dat wat ooit in het water geleefd heeft eet ik niet. De volgende in een Italiaans restaurant. Die kaart ziet er wel goed uit. Deftig restaurant en we hebben er heerlijk gegeten. Na het eten lopen we met een omweg terug naar de auto. Nu de Ikea.

De Ikea. Ik heb een ontiegelijke hekel winkels waar ik niet uit kan als ik dat wil. Het doolhof moet dus iets zijn wat door de oprichter van Ikea is uitgevonden, vlak na de oprichting van Ikea in 1951. Verschrikkelijk! De indeling het nagenoeg hetzelfde als de Ikea in Breda. Parkeren en dan twee roltrappen omhoog en de route volgen waar je telkens terug komt bij nummer 13. Weer een ronde langs alles wat je niet nodig hebt.

Ze kunnen de indeling beter maken zoals bij de Chinees. Daar ga ik naar binnen om iets kleins te komen en reken daarna te veel af. Bij de Ikea breekt het zweet me uit, wordt claustrofobisch en koop het liefste helemaal niets meer omdat ik weg wil. Als het dus over geld verdienen gaat is de indeling bij de Chinees veel beter. Bij de Ikea moet ik de kinderkamers zien en de lampenkappen zien. Goed, terug naar waarom we naar de Ikea moesten. We hebben een goedkope kast nodig, en Ikea heeft iets wat we zoeken. Het blijkt dat niet alle kasten Billy heten, de kast die we kochten heeft Kleppstad. 

Als we uit de klauwen van de Ikea ontsnapt zijn rijden we naar huis. Thuis zijn er twee honden die heel blij zijn dat we er weer zijn. We lopen maar gelijk een rondje want het ziet er erg dreigend uit. Niet veel later barst het onweer los en regent het flink. Gelukkig hebben we de Kleppstad net op tijd binnen gelegd.

11 reacties

 1. Hola,

  Heerlijk dat je weer eens helemaal anti Ikea bent. Het klinkt ons zo ouwerwets bekend in de oren. Maar je weet wat je overkomt voordat je er binnen gaat en weet ook precies wat je aan financieen kwijt bent als je tenminste koopt wat je zocht. Dat kun je bij de Chinees NIET zeggen. Daar is het vanalles afrekeningen wat je eigenlijk niet wilde kopen. Dat de strandwacht zijn taak zo opvat is bewonderenswaardig zelfs tijdens de siesta. Wat het weer betreft lijkt het hier bij de Mont St. Michel ook te veranderen in de avond tenminste. Wij geen regen maar wel om 21.30 uur lange broek en vest aan om althans nog buiten te zitten. Bij bezoek aan het eiland zag het wel “iets” anders uit dan 45 jaar geleden. Toen kon je gratis parkeren aan de voet van de rots en nu mag je 3 km lopen na 15 Euro parkeergeld weggelegd te hebben. De gratis pendelbus die zowel voor als achter te besturen valt hebben wij links laten liggen. Sportief he voor onze leeftijd ! Capucino kost er wel even iets anders dan in Spanje namelijk 8 Euro. Wel kreeg ik nog iets “gratis” tijdens het eten van een stokbroodje toen we in een nis van een van de smalle straatjes zaten. Een zeemeeuw vond het kennelijk nodig om zijn grote boodschap precies zo te dumpen dat hij half in en op mijn schoen terecht kwam. Smeuig om te lopen. Gehoord dat Mieke en Antoinette hun hoofdprijs uit de Freanloterij binnen hebben dus kunnen ze gaan genieten van een uniek stukje Etten Leur. Veel plezier met het lezen dames.

  Houdoe

  • Goedenmiddag , tja het zeewater is nog lang niet op temp. Daar kwam ik vorige week achter door in de vroege ochtend me onder te dompelen . (Voorlopig eenmalig)
   IKEA, helaas soms een noodzakelig kwaad , maar dan heb je ook wat ! 😅 ,dus gauw aan het werk met deinbussleutel en niet overhouden !!! Succes 👍😊👊.
   Mieke ik denk dat ik jou voorbeeld maar ga volgen , elke middag een stukje lezen .
   Groet . 👋🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

  • Hoi Pa,

   Als we volgende keer wat van de Ikea moeten hebben bestellen we gewoon online. Komen ze het brengen of kunnen we het afhalen. Zo hoeven we niet naar binnen. Maar ik ben, zo te lezen, hier en op internet niet de enige met Ikea stress

 2. Wat regent het toch veel bij jullie! Vandaar het groene landschap natuurlijk. Hier in Fuerteventura regent het haast nooit. Vandaar het woestijnlandschap. Persoonlijk vind ik het prachtig, maar een hoop mensen – vooral uit Nederland – vinden Fuerteventura bar en boos.

 3. Je kunt de routes bij Ikea korter lopen door op verschillende plaatsen naar andere afdelingen te glippen wij gaan zelf altijd gelijk bij het restaurant naar beneden want daar liggen de artikelen voor elke kamer in het huis. Beginnend met het servies en de pannen.Ik heb al een stuk van het boek gelezen en het leest erg fijn en is op een prachtige manier geschreven. Ik heb me voorgenomen om iedere middag een stuk te lezen. Wij hebben al sinds begin mei geen druppel regen gehad en het ziet er naar uit dat we nog geen regen krijgen. Nog een hele fijne dnderdag.

 4. Ikea verschrikkelijk vroeger gratis kerstbomen om wat positief te zeggen
  Wij zitten in het zuidelijkste dorp van Nederland met best wat warmte morgen en overmorgen 30-35 graden ook in Nederland is het soms een beetje Spanje
  Rob en Sol geniet van alles, wij genieten ook van jullie verhalen.
  Houdoe ome Karel en Marianne

  • Hoi Ome Karel en Tante Marianne,

   Het zuidelijkste dorp van Nederland? … nou wil ik niet te grof in de mond worden, maar ik heb het even opgezocht. Best kut als het morgen 30 tot 35 graden wordt in Klein-Kuttingen. Klein-Kuttingen is volgens Wikipedia de zuidelijkste woonplaats in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *