De Werk Week Is Weer Begonnen

Net als voor iedereen, is het voor mij ook weer maandag en een nieuw begin van de werkweek. Gelukkig kan ik de werkweek in zijn geheel naar eigen inzicht indelen. Eerst maar eens op internet naar zonnepaneel installateurs zoeken. Vorige week bij een in Chantada geweest en daar keurig een offerte van ontvangen voor een installatie met 10 panelen, een omvormer en een accu. Maar dat kost nog al wat. Maar eens kijken wat andere te bieden hebben. Hier en daar wat gegevens achter gelaten op websites, laat nu de reacties maar komen.

Even koffie en dan verder op de slaapkamer. De wand boven de muur moet nog dicht gemaakt worden. Ook weer een hoop geprul, maar het zit er in. Morgen moet er nog een stuk gedaan worden aan een andere wand, maar dat moet een makkie zijn omdat het alleen maar rechte stukken zijn. Dan het afwerken van de naden en spleetjes nog. De rechte naden zijn geen punt natuurlijk, latje er over en klaar. Alleen langst de balken moet het ook gedaan worden, en tijdens het schrijven van deze blog post bedenk ik met dat het misschien wel eens een aardig idee kan zijn omdat met touw te doen. Als ik een mooi gevlochten touw neem van ongeveer een duim dik, dan is het makkelijk vast te zetten, de vormen van de balken zijn makkelijk te volgen en ik denk dat het er aardig uit ziet. ….moet het Sol maar eens uitleggen en kijken wat zij er van vindt.

Dan wil ik even snel voor een keuken raam een horretje maken. Ik meet alles precies op, maar zaag verkeerd. Horretje is te kort. Ik heb er maar een plankje onder gemaakt. Kan het raam in ieder geval open blijven zonder dat die vervelende vliegen binnen kunnen via het raam. Helaas zijn ze vindingrijk en komen ze gewoon via een andere opening binnen.

5 reacties

 1. Hoihoi , dat touw lijt mij een superidee , past helemaal bij jullie huis. Het is al geweldig maar wordt fantastisch ! Succes met panelen ! Groet vanuit een heerlijk zonnig Nederland .😉👊👋

 2. Hoi, je bent zelf toch een Elektricien en ook nog erg handig. Bekijk de optie om zelf de panelen met omvormer en eventueel een backup batterij te kopen en installeren. Ook in Spanje is er een ruim aanbod voor redelijke prijzen. Internet kun je alles vinden. Ik heb ze in mijn werkzame leven ( nu met pensioen) hier in Spanje ook geinstalleerd. Succes met je verbouwing, leuk om te volgen. Groet Hennie.

  • Hallo Hennie,

   Zelf installeren is geen probleem. Maar zoals ik het begrijp zijn de regels hier ingewikkelder dan in Nederland. Ik heb een site waar je complete sets koopt (panelen, omvormer en batterij), en die zijn aantrekkelijk geprijsd. Maar daar komen de kabels dan nog bij met de stekkers en de spullen voor de montage. Dan kom ik alles bij elkaar aardig in de buurt van de offerte die ik nu heb liggen. De Link die je stuur ga ik nu bekijken.

   Groeten,
   Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *