De Was

Laat uit bed vandaag. Gisteravond en een deel van de nacht bezig geweest met de telescoop. Nee, geen foto. Ik heb weer een volgend software probleem opgelost, hopelijk. Maar nu is er weer een nieuw probleem. Maar dat ga ik ook oplossen. Nu een probleem met de camera. Dat is gewoon een fotocamera en de software wilde nu ineens niet met de camera communiceren. Makkelijkste oplossing is een echte astro camera, maar dan ben ik 1000 tot 3000 euro verder. Laten we dat voorlopig nog maar niet doen.

De was. We zoeken al een tijdje zo’n waslijn ding wat je uit kan trekken. Het zit vast aan de muur en het lossen stuk trek je dus uit en haak je vast aan de tegenoverstaande muur en dan heb je een waslijn met 4 lijnen. Alle Chineezen al gehad, maar nergens zo’n ding te koop. Zelf maar iets maken dan. Dat vandaag gedaan. Letterlijk houtje touwtje. Beetje boren en schroeven en klaar. In de schuur nu een ding wat lijkt op wat we zochten. Oprollen doen de lijnen niet, maar moet het even weg dan is het zo weg. We hebben nu 5 lijnen voor de pelletketel die fungeert als wasdroger. Staat hij aan dan is het zo een graad of 19 in de schuur en dat is mooi om de was te drogen.

In de stal gaat het alarm af. Dat wil zeggen dat een van de twee koeien, want de 3 koeien die een jaar bij ons gestaan hebben zijn weg, heel de tijd staat te loeien. Charlotte doet dat omdat Klara het kalfje weer in de voederbak ligt. Ik maak haar los en zet haar weer goed. Maar de bak schoon en Sol geeft te eten. Later als ik de melk ga halen vraag ik maar even aan de buren waarom Klara dat telkens doet. De buurvrouw bevestigt mijn vermoeden, ze doet dat omdat daar stro in ligt en dat ligt lekkerder dan beton. Later op de dat zet ik haar nog een keer terug maar even later ligt ze weer in de voederbak. Ik ben gekke Henkie niet, dus blijf maar lekker liggen.

De was. Als de was gewassen is en op de nieuwe waslijn te drogen heeft gehangen zijn er kledingstukken bij die gestreken moeten worden. Dat gaat dan alleen over mijn kleding en dus strijken doe ik. Ik mag dus ook de strijkplank kiezen. We kochten er al eens een bij een Chinees, maar die is helemaal van ijzer met een heel dun laagje schuim en stof. De strijkplank zelf wordt net zo heet als het strijkijzer zelf. Afgelopen week dus een nieuwe strijkplank gekocht, een met een houten plank, een dikkere laag schuim en stof. Nou schrijft José vandaag een opmerking onder het blog dat ze in een deuk ligt van het lachen om Orion en om het verhaal van de leen auto. Zeker weten dat ze nu weer in een deuk ligt. Ik kon toch ook niet weten dat ik een strijkplank kocht voor de meest kleine Spanjaard. Hij staat in de hoogste stand!!!

Vandaag zijn ook de nieuwe relaxfauteuils gebracht. We hebben er ook maar kleedjes voor gekocht zodat ze netjes blijven. Honden komen er zo ie zo niet in.  

5 reacties

 1. Hoi Rob,
  Jij als Willie Wortel zal daar ook wel weer iets op verzinnen. En anders, Sol lief aankijken zij is tenslotte ietsje pietsje kleiner. Ik zou het proberen. Haha. Gr. Ma

 2. Hola,

  Inderdaad Jose (en anderen) komen zeker aan hun trekken bij deze blog. Ik denk, als NIET strijkdeskundige, dat je bij het kopen/bestellen vergeten bent te kijken naar de beschrijving en dat het om een kinderstrijkplank gaat. Groot voordeel is wel dat je het zelf humorvol inziet. Er zijn een tweetal oplossingen volgens mij:
  1. Jij verzind wel een verhogingsoplossing.
  2. Ga gewoon op je knieen voor de plank dat is
  weer eens iets anders. Je moet immers op gelijk
  werkniveau blijven met de strijkplank.
  Wat Klara betreft is er misschien “geheim” overleg geweest met Orion die had namelijk al ervaring met wat zacht ligt. Trouwens Antaris weet dat ook die zat immers een tijd terug op Orion.

  Fijn te horen en zien dat de luie stoelen er zijn. Net op tijd voor jullie vrije dag a.s. vrijdag als het jullie trouwdag is.

  Houdoe

 3. Goeiemorgen zeg ik lig alweer in een deuk😅die strijkplank die lange Hollander en ook nog een oranje strijkplankhoes 😂de oplossing ! Pak zo n mooie relax fauteuil erbij en het plaatje is compleet, ben benieuwd naar de oplossing , en die humor die heb je niet van een vreemde toppie👍
  Gr. José

 4. Hoihoi , nou nou het is me wel weer een toestand daar . 😂🤣👍. Even een praktische opmerking als het mag , een houten strijkplank is niet zo practisch met een stoomstrijkijzer . Waarschijnlijk is het ook nog “geperst” hout , san is hij binnen de kortste keren krom of kapot . Je kunt beter deze ruilen en een goede kopen bij Leroy of zo . Veel succes ennuh , ik heb hier nog een paar polo’s liggen ….
  Groet.
  😉👋👍

 5. Moest lachen om je foto met de strijkplank echt een miniplank. De stoelen zijn prachtig en erg comfortabel. Zal een genot zijn als jullie er inzitten. Het kalfje zal echt niet veranderen en blijven proberen om daar te liggen. Fijne verdere dag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *