De Wandeling

Vandaag niets bijzonders. We gaan eerst even naar Chantada voor boodschappen. Het is koud maar schitterend weer. Als we thuis zijn proberen we nog maar eens de honden in de ren te doen. Als ze er in staan hebben we onze hielen nog niet gelicht of Orion staat al buiten de ren. Koeien staan nog niet buiten, dus dat is niet de trigger geweest en we hebben niet gezien waar hij langs naar buiten komt.

We lopen maar een rondje en doen daarna een bakkie en zetten de honden nog eens terug in de ren. Maar nu wel zo dat ik boven op de akker sta te filmen als Sol ze buiten in de ren zet. Sol stapt de ren uit en eigenlijk doe Orion dat ook gelijk alleen niet via een poort, getuigen het filmpje hieronder.

Sol wil nog even een tukkie doen en Orion blijkbaar ook. Antares en ik denken daar het onze van en gaan wandelen. We lopen een richting in die we wel vaker in lopen, slaan rechtsaf een onverharde weg in richting ons bos op de berg. Maar om nou altijd hetzelfde rondje van 5 km te lopen is ook zo wat. Op een gegeven moment is er een splitsing in de onverharde weg. Laten we deze keer eens niet rechtdoor gaan maar linksaf.

Dit is geen onverharde weg waar meer een karrenspoor. Maar goed te lopen. Ook hier is het weer mooi, hier staan Harry Potter bomen, die zouden wij ook graag in ons bos willen. We lopen verder, ook in dit pad is afslaan mogelijk, maar een kort uitstapje naar links laat zien dat we dan bij iemand op het bedrijf komen. We gaan terug en vervolgen het pad wat we liepen. 

Liep Antares eerst telkens voor mij, begint ze nu steeds vaker achter mij te lopen. Ze wordt moe. We komen op een weg en vervolgens staat er een bord welke kant we uit moeten om naar huis te gaan. 

Zonder het bord had ik de weg ook wel geweten, gelukkig maar want het bord wijst de verkeerde kant uit. Het kan draaien op de wind. We lopen richting en door Santa Mariña de Castro, nu nog een kilometer en dan zijn we thuis en hebben Antares en ik er ruim 6 kilometer op zitten.

We zitten aan de koffie als er wat geks gebeurt. Orion ligt voor Sol op de grond. Antares wil niet met haar kontje op de koude tegels zitten, ze gaat gewoon op Orion zitten die dat overigens maar heel even toe laat.

3 reacties

 1. Hola,

  Je zegt dat er weinig te melden valt maar dat valt wel mee en geeft speciale inzichten. Orion denkt gewoon ” jullie kunnen me wat met die gaas ik neem gewoon de drinkbak als opstapje” en daar hadden jullie dus niet op gerekend. Toch inteligent dacht ik zo. Hoe fijn is het thuis te komen na een mooie wandeling en dan koffie en een luie stoel. Wat blijkt Antaris voelt zich tekort gedaan en neemt haar eigen matje in plaats van een koude vloer. Toch ook slim bedacht al denkt Orion daar anders over. Het speciale inzicht voor jullie is in ieder geval ” matje en stukje gaas erbij” !
  Hoe simpel en leerzaam kan het zijn toch.

  Houdoe

 2. Geweldig wat een slimmerik die Orion dus bedenk maar weer wat nieuws , prachtig weer en heerlijk in die natuur en gelukkig dat je de weg weet anders had je Antares moeten dragen,🙀
  Fijne zondag,
  José

 3. Slimme hond die Orion dus zoeken naar een oplossing, maar die vind je vast. Heerlijk om in die mooie natuur te kunnen wandelen zeker met het zonnetje erbij. Leuke foto dat Antares op Orion zijn kont zit et komt wel goed met die twee en worden vast dikke vriendjes. Nog een fijne zondag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *