De Vaatwasser

Omdat we dus geen gordijntjes nemen onder het aanrecht, staat nu de vaatwasser in het zicht. Hij doet het prima, maar zeg nou zelf, moeders mooiste is het niet meer. Een nieuwe die bij de keuken past is ons te duur, of je koopt iets met energie label Q. Deze moet dus een facelift krijgen en dat is wat ik vandaag wil gaan doen. Toen we alles voor de keukenkastjes kochten, kochten we ook een blauwe plank in de kleur van de keuken. Die is bedoeld om tegen de zijkant van de koelkast te monteren. Maar die is groot genoeg om er ook een nieuwe vaatwasser deur van te maken. Ik start dus met het uit elkaar schroeven van de beplating van de deur. Nou kan je vertellen dat daar plaatsen bij zijn waar je met je schoonmaakmiddeltjes en je doekje niet kan komen. Als ik de deur in onderdelen heb maak ik alles eerst maar eens heel erg goed schoon. Met de blauwe plaat kan ik echter niets, de deur is 2 centimeter smaller dan de deur. De plaat kan ik op maat zagen natuurlijk, maar dan is er een kant waar geen lak zit. Ik zet de schone deur weer in elkaar en we laten komende week in een verfwinkel wel verf op kleur maken en dan verven we de deur gewoon, en misschien is dat ook handiger om bij de koelkast te doen.

Als alles weer in elkaar staat besluit ik dat ik de ramen maar eens ga lappen. Daar zit al het stof wat ik in de keuken gemaakt heb nog op vanaf het moment dat ze zijn geplaatst. Na twee keer zemen kunnen we voor het eerst goed naar buiten kijken in de keuken.

Ik ga nu verder met het opruimen waar ik gisteren gebleven was, alles staat dan wel niet meer in de keuken, maar nu staat het ergens anders in de weg. Alles is nu echt opgeruimd en aan kant. Ook in de in de stal aan huis, mijn zaagwerkplaats, moet het nodig een beetje opgeruimd worden. Alles moet een beetje gesorteerd worden, wat niet meer bruikbaar is is om op te stoken en platen, MDF en multiplex moeten plat gelegd worden anders is over een tijdje alles krom. 

Dan komt Sol vertellen dat de kans bestaat dat haar nicht misschien rond oud en nieuw nog een keer komt. Prima, maar dan moet ik nu wel een keer iets van een soort bed maken. Dat wil ik al een tijdje, gewoon iets makkelijks van pallets. Sommige volgers weten zich misschien te herinneren dat ik al eens iets met pallets gedaan heb om een bed te maken. Die pallets zijn weer gebruikt voor wat anders en toen had ik gewoon pallets tegen elkaar gelegd en dan steken ze buiten de matrassen. In A Barrella maar een stapeltje pallets gekocht en wat aan het zagen geweest. Nu past het allemaal wat beter en omdat ze pallets niet meer uitsteken is er ook wat meer plaats om langs het bed te lopen.

Mooi logeerbed zou ik zo zeggen, of ze nou wel of niet komen maakt eigenlijk niet uit. Mijn schoonouders komen volgend jaar ook deze kant op en die moeten ook ergens op slapen.

Dan hebben we nog triest nieuws. Een van onze kippen is al een tijdje van de leg. Iets minder eieren is niet zo’n probleem. Maar vandaag toen ik voer bij ging vullen zag ik haar zieligjes zitten. Bijna geen veren meer op haar lijfje. Vandaag, zoen de buren de koeien kwamen doen, een foto van haar laten zien met de vraag ziek of komt het nog goed. Nee, komt helaas niet meer goed. Ze is ziek en als ze zo blijft zitten zit ze alleen maar te wachten op haar einde. Morgen gaat de buurvrouw haar uit haar lijden verlossen.

Hier onder een foto toen ze (de witte kip) nog goed in de veren zat.

Vandaag was het ook slachtfeest bij de buren. Nee, staat los van de kip. Vandaag waren we een beetje druk en hadden we geen tijd. Maar of we dan zo voor het avondeten komen. Morgen moeten we heel de dag komen…. vanaf een uur of 2 dan.

UPDATE 18-12-2022 11:48 : Nee wij gaan die zieke kip niet klaarmaken om op te eten. We weten niet wat voor ziekte ze onder de leden heeft. Ze is, op een paar veren na, helemaal kaal.

19 reacties

 1. Hoi Rob,
  Het is hier koud en glad er zijn verschillende ongelukken gebeurd in het land. Morgen word het weer wat beter. Goed idee voor de vaatwasser. We zijn naar het feest van Rietje en Jan van Beek geweest en dat was weer heel gezellig en lekker.. Groetjes en fijne zondag. Ma

 2. Hola,

  Ook al is er vandaag niet veel nieuws onder de zon toch een vruchtbare dag gehad zo te horen.
  Leuk ook te horen dat jullie (schoon)ouders volgend jaar komen. Dat zal met name voor Sol een HEEL prettig weerzien zijn na dan bijna 4 jaar.
  Jammer van die mooie kip maar helaas is het niet anders. Het dier uit zijn lijden verlossen deed me wel denken aan jaren geleden. Ook wij hadden toen een kip (Trui genaamd) die uit haar lijden verlost moest worden. Voor ons beide zeker niet een simpele opgaaf. Je moeder had echter de oplossing “als ik haar nu vasthou op het hakblok dan hak jij maar met je ogen dicht”. Dat leek mij echter niet zo’n goed idee om dan misschien een kip te hebben met nog steeds een kop en een vrouw die haar hand zou missen. Met open ogen gedaan maar het zal nooit mijn hobby worden.
  Wij hadden vanavond een 50 jarig huwelijksfeest van Jan en Ria uit Dongen was ook heel gezellig zeker ook omdat we elkaar het laatst ontmoet hadden voor Corona.
  Geniet morgen van het slachtfeest en ontspan maar lekker. Je krijgt het nog druk genoeg zal ik maar zeggen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik dacht dat ze in april of mei deze kant uit komen. Ja handen afhakken om de kip van een kop te ontdoen lijkt me niet handig. De buren hebben een metalen frietzak zonder punt. Daar gaat de kip in en dan kop er af. Kan ze niet weg lopen/vliegen.

 3. Goedemorgen ,
  Ojé , om met het laatste te beginnen….pfff had het ook niet kunnen doen hoor , de kip uit z’n lijden verlossen. Vroeger gingen we kijken maar NU…voor geen goud. Gelukkig heb je hele goede buren die het voor je doen . Moet je natuurlijk ook een “slachtfeest” houden. 😉.
  Oplossing voor afwasmachine en koelkast lijkt me ook een beter idee.
  Waar je zoal na het opruimen ineens mee bezig kunt zijn …de logeerkamer…een prachtig bed toch en ook dat weer opgelost ! Was weer een vruchtbare dag !
  Geniet van de “ZON”?dag en ga er lekker even op uit
  Groet .😄😋🙋‍♂️🙋‍♀️👍👊🌥

 4. Heerlijk helder schone ramen nu kun je tenminste van het mooie uitzicht genieten net een schilderij en dan met wisselende uitzichten.
  Arm kippetje kun je nog soep maken van een zieke kip ? buurvrouw zal het weten. Leuk dat de ouders van Sol komen en het logeerbed komt altijd van toepassing, voor de koelkast een houten deur maken gelijk aan het aanrechtblad… ik denk maar effe hardop..
  Fijne zondag ,
  José

  • Hallo José,

   Van een zieke kip kin je vast soep maken. Maar wij willen geen ‘ziekekippensoep’ Geen idee wat de kip mankeerd, alle eieren waar ze een paar dagen op zat heb ik ook weggegooid.
   Een deur maken van het aanrachtblad materiaal voor de koelkast. Dan moeten we een nieuwe plank kopen van ruim 300 euro, dat is duurde dan de koelkast hahahaha

 5. Zieke kip? Weet je zeker dat je die op gaat eten? Je weet maar nooit wat ze onder de leden heeft. Straks worden jullie ook ziek.
  Iets anders. Onlangs werd in Spanje Vandaag een witte wijn van Lidl aangeprezen: .Ribeiro do Coto de Ibedo. Ik las dat Ribeiro een comarca is van de Spaanse provincie Ourense. Vlak bij jullie dus. Ik naar Lidl getogen en de wijn gekocht. Zeer schappelijke prijs. Nog geen 4 euro. Gisteren de fles opengemaakt en een slok genomen. Daar blijft het ook bij, want ik heb zelden zo’n bittere wijn geproefd. Ik hou best van droge wijnen, maar deze is wel heel erg droog en bitter. Ik heb al eerder wijn uit Galicia gedronken en die was ook zo droog. Maken ze alleen maar superdroge wijnen in Galicia?

  • Hallo Marian,

   Ik heb ook niet gezegd dat we kip gaan eten. We gaan dus zeker geen ziekekip klaar maken. De buurvrouw heeft hem meegenomen en maakt hem denk ik nu 11:40 klaar voor de kliko.
   Van wijn weet ik niet veel. Ik vind hem lekker of niet lekker. Waar die dan vandaag komt of hoe duur die is maak mij niet veel uit.

 6. Goede zondagmiddag, ik lees het niet eerder, dus geen zaterdag. Jij zit toch echt wel vol met leuke en goede ideeën, ik zou er nooit aan hebben gedacht om een bed van pallets te maken, ok is niet nodig maar dat is wat anders. Laatst zag ik een programma op tv van Dr. Pol, daarin vertelde hij dat wanneer een kip zich niet lekker voelt de andere kippen hem kaal gaan plukken, uiteindelijk om hem te doden, misschien is dat met jullie kip ook wel zo gebeurd dat hij opeens zo kaal is. Maar goed nu wat anders, de keuken ziet er zo mooi en leuk uit, jammer dat het met die plaat niet
  gaat. Gezellig voor je vrouwtje als haar familie komt. Is toch altijd met een trots gevoel jullie huis te kunnen laten zien, ik ga er vanuit dat ze nog niet eerder zijn geweest. Grappig wat mij opviel aan de slaapkamerfoto’s was de afmeting van de slopen op het bed, misschien typisch voor vrouwen dat het opviel maar in Spanje hebben ze van die smalle, lange slopen. Probleem is dat je daar dan ook nog eens kussens bij moet aanschaffen. Als je maar lang genoeg in Spanje woont gaat dat vanzelf wel. Rob fijn zondag tot morgen.

  • Hallo Lady Wieser,

   Ons logeerbed, twee matrassen op pallets, zijn Nederlandse matrassen. Alles wat je op de foto ziet is Nederlands, behalve de pallets. Mochten wij ooit een nieuw bed kopen dan doen we dat in Nederland, een twee persoonsbed van hier is mij veeeel te klein.

   • Rob , zo nodig , hebben ze bij IKEA wel langere bedden en JISK denk ik ook wel . Hoef je het niet uit Nederland te laten komen , mocht je er een nodig hebben.

    • Hallo Antoinette,

     Nieuwe matrassen zijn nog niet nodig. Wij hebben in de winkels alleen nog maar van het spaanse model bed gezien. Twee persoons kinderbedjes als je het ons vraagt. We hebben een hoop moeiete moeten doen om hoeslakens voor ons bed te vinden.

 7. Hebben jullie een septictank daar kun je dan de kip ingooien die maken de bacterie aan die nodig is voor een septictank. Een goede oplossing voor het logeerbed, ziet er niet slecht uit hoor. En leuk dat je met nieuwjaar weer visite krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *