De Efteling

Schilderen! Vroeg uit de veren en aan de gang! Nu de muren van de slaapkamer stak in de witte muurverf staan is het zijn om de onderkant van de muur groen te maken tot een hoogte van ongeveer 80 cm. Daarvoor ben ik gisteravond nog even bezig geweest met de laser om zo een mooi lijntje uit de kunnen zetten op de muur.En nu ik toch aan de gang was met de laser, dat zelfde lijntje ook maar in de hal en in de eetkamer op de muur gezet. Is het straks overal mooi even hoog.

De verf die er op komt is met een speciaal effect. Je koopt witte verf, een potje met kleur en een potje met effect. Bij hebben groen en een effect dat het een muur lijkt die oud is. Ik mix alles en heb mijn twijfels. De koof waar het raam zit maken we helemaal groen. Het idee van deze verf is dat je het met een kwast in op een willekeurige manier en beweging aanbrengt. Ik ga aan de gang en even later is de koof groen en ik heb mijn twijfels. Het is nu tijd voor koffie.

Na de koffie plak ik de muur af tot waar ik moet schilderen, of zeg maar ‘kwasten’. En ik begin met het aanbrengen van de verf op de muur. eigenlijk ben ik daar ook zo mee klaar. Ik haal voorzichtig het afplakband van de muur, ga op een afstandje staan en heb mijn twijfels. Het ziet er uit als iets bij de Efteling, de kleur, het effect….. nee! Dan is Sol uit bed en loopt de slaapkamer in en zegt; hummm, dit is niet wat ik ervan verwacht had. Mooi, dan stop ik er nu mee. Deze slaapkamer moet mooi worden en dat is niet met een muur waarvan ik mijn twijfels heb en Sol iets anders verwacht had.

Als een gek schraap ik met een stukadoorsmes (als dat zo heet) de muur weer kaal nu de verf nog niet helemaal droog is. De koof wordt een groter probleem. Die muur is niet vlak. Met heeft water en een schuursponsje poetsen we op ieder op een deel van de muur gek tot het meeste van de verf er af is. Het is weer tijd voor koffie. En als even later de koffie op is de muur ook weer droog is zet ik er weer een witte laag muurverf op. Perfect wit is deze keer niet nodig, groen komt er zo ie zo tegen, maar dat is voor morgen.

Wachten in de auto bij de supermarkt met dit uitzicht is geen pretje!

3 reacties

 1. Hola,
  Jammer dat het groene op de muur niet het effect had wat jullie er van verwachtte maar dat kan gebeuren.
  Gelukkig is verf gemakkelijk over te doen.
  Ook gelukkig dat je bij de supermarkt niets gezegt hebt van het uitzicht tegen de man voor je gezien de schouderbreedte !!!!!
  Succes morgen met opnieuw verven en fijn weekend verder.

  Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *