De Deur

Even een ding, gister zag ik een kleine slang in het gras. Dat blijkt geen slang, maar een type hagedis zonder poten en dat heet dan een ‘hazelworm’. Cornelius kwam met deze info in een reactie op het blog. Hier een foto van de hazelworm.

Gister heb ik de rail voor de schuifdeur gemonteerd. Nu nog een deur. Het moet een oude deur zijn of in ieder geval een oude deur lijken. Bij de bouwmarkt kun je zo’n deur kopen, maar die zit dan in elkaar met blinkende schroeven. In een van de stalletjes onder het huis staat nog een voorraadje hout. Ik zoek er de langste en mooiste planken uit en maak ze buiten schoon. 

Vervelend, de deur moet in ieder gaval 90 cm breed worden en met de planken die ik nu heb ik wel iets meer dan een meter, maar de planken moeten nog wel recht gezaagd worden. Ik denk dat ik het net niet ga halen als de planken netjes zijn. Na het zaagwerk zijn de planken links en rechts netjes recht en is de deur 83 cm breed. Ik moet dus nog ergens een mooie plank vandaan toveren. Na even zoeken vind ik nog wat moois en als ook die plank netjes is zit ik aan ruim 90 cm. Perfect dus. Helaas heb ik nu wel een deur die op zijn kortst 1m90 is en dat is dan weer net te kort. Maar ik heb nog meer hout dus daar verzin ik wel wat op. Voorlopig gaat de deur er ongeveer uitzien zoals de planken nu op de binnenplaats liggen.

Dan ga ik de planken aan elkaar maken. Ik gebruik pluggen en een houitstrip. Voor de strip frees ik een sleuf in de planken waar de houtenstrip in komt. Alles met voldoende lijm natuurlijk. Als de deur in elkaar zit trek ik het lekker strak aan met spanbanden. Nu gaat alles een beetje rond staan. Maar met lijmklemmen komt dat weer ver goed. Ik ben echter niet tevreden, en ga het in het midden zakken koeienvoer leggen. Die wegen lekker door en zo gaat de kromming er wel uit. Probleem is alleen dat de schagen waarop alles rust niet helemaal tip top staan. Langzaam zakt de zaagtafel met de deur en de zakken voer in en kaar. Jammer dan! Kijk morgen wel verder.

Nu de akker op. We hebben 4 soorten paprika staan. Op de akker blijken er van die planten takken af te breken omdat er te veel aan hangt. Ik baan we op de knieën een weg tussen de planten door en knip alles af wat geoogst kan worden. De mand zit vol. en dat dan nog twee keer. Geen idee waar we het allemaal gaan laten. We hebben een koelkast, een grote koel/vrieskast en een vriezer. Het zit allemaal vol! Nog een vriezer bij kopen misschien?

Trouwens even nog iets anders. Gister kreeg Sol een telefoontje. Eigenlijk moesten ze mij hebben maar met mijn vervelende achternaam ‘van den Wijngaart’ bleek het bellen naar Sol, die Barros als achternaam, heeft makkelijker. Het bleek te gaan om de vaccinatie. Voor mij, met de moeilijke achternaam, wilde ze een afspraak maken in het ziekenhuis van Monforte de Lemos voor woensdag aanstaande. Sol vroeg aan de vrouw of zij zich nu misschien ook op kon geven. Tja…. moeilijk, weet je wat ik zet je wel gewoon op de lijst, je bent dan toch al in het ziekenhuis. Mooi, morgen krijgen we allebij een Janssen prik.

4 reacties

 1. Hola,

  Wat een eenerverende dag weer alles bij elkaar.
  Aller belangrijkst natuurlijk het gegeven dat jullie nu je vaccinatie kunnen krijgen en mooi dat Sol nu ook in een keer mee genomen word in het programma. Toen wij onze vaccinaties kregen hebben we onszelf getracteerd op gebak. Misschien een tip voor jullie !
  Wij zullen van hieruit in iedere geval meedoen op deze mijlpaal.
  Dan de oogst van de paprika’s. Ziet er indrukwekkend uit. Ook daar zijn weer allerlei mogelijkheden en recepten voor om er iets mee te doen natuurlijk.
  De deur voor de slaapkamer ziet er nu al indrukwekkend uit en is bijvoorbaat uniek in zijn soort. Zoiets kun je nergens kopen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat als hij eenmaal hangt.
  Tot slot hebben we uit telefonisch contact begrepen dat het nieuwe dak van de kleine stal tot volgend jaar moet wachten omdat jullie anders met teveel tegelijk bezig zijn en er niets echt afkomt misschien. Heel verstandig besluit of…………is het juist verstandig om te wachten tot die “oudjes” volgend jaar hun handen uit de mouwen kunnen komen steken bij zo’n grote klus?

  Houdoe

  • Hoi Rob,

   Ja dat bellen voor afspraak met rare naam overkomt mij ook vaak.(Willemijn)
   In de wachtkamer bij sommige specialisten komen ze met de lijst binnen en als ze alleen al de W moeten zeggen wordt het al moeilijk.
   En bij sommige artsen lieten ze me gewoon in de wachtkamer zitten…totdat ik boos in Galego vroeg of ik ook nog op de lijst stond….met als antw…..u heeft ook zo’n rare naam.🤬🤬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *