Buiten Werk

Eerst gaan we naar Chantada. Maar dat is na dat ik kastanjes geraapt heb. In Chantada ga ik naar een zaak waar ze tweedehands bosmaaiers en onderdelen hebben. De constructie die ik vorige week voor de bosmaaier gemaakt heb werkt niet helemaal lekker. Bij deze zaak hebben ze misschien wel dat deel wat ik nodig heb. Helaas hebben ze niet het juiste. De maten van mijn machine zijn net anders dan de professionele loop of sloop machines die ze hebben liggen. Ik vraag om dan maar meer een maakt die misschien met iets te groot is. Dan verzin ik er wel wat op. Maar dat is uit den boze en is iets wat echt niet kan. Dan moet ik dan toch iets op internet gaan zoeken, in middels is het onderdeel onderweg naar ons. Sol is ondertussen de papier ophalen van het stuk grond wat we bij kochten ophalen bij een kantoor. Alles is nu ook geregistreerd voor de wet.

Het is erg mooi weer. Ik heb de keuze, binnen sleuven frezen in de muur voor stopcontacten of ga ik buiten aan de gang? Met Antares ga ik te voet de melk halen, dan heb ik ook mooi de gelegenheid om over mijn moeilijke keuze na te denken. Terug thuis is de keuze op buiten gevallen. 

Op de akker ga ik aan de gang met het rooien van de tomatenplanten. De tomaten die er nog aan hangen verkleuren niet meer en die dat nog wel geprobeerd hebben zijn op andere plaatsen aan het rotten. Ik verzamel alles in de kruiwagen, ik heb alleen geen idee waar ik die zooi ga laten. Maar als ik een steen voor Antares gooi gaat er een lichtje branden! Ik verwerk het akker afval in de brandstapel. Dan zijn we er straks helemaal van af. Ook het gaas waar de tomaten tegen groeide breek ik af en ruim ik op.

Op de plaats waar nu nog planten staan en zojuist ook nog stonden staat het vol met sappig groene plantjes. Ik maak er een foto van en met een app op de telefoon weet google te vertellen dat het om Waterkers gaat. Voor wie niet weet wat het is, het zijn die kleine blaadjes zie ze in een chique restaurant naast je croquette leggen bij de patates frites. Daardoor kunnen ze in een chique restaurant veel geld vragen voor friet met een kroket dan in een friettent. Ik heb Herman den B al gebeld dat hij alles voor een prikkie van onze akker kan komen halen…. zoeken wij vast nieuwe meubels uit hahaha.

Gisteren heeft de buurman eindelijk het niveau van de beerput een meter laten zakken. Dat betekend ook dat er nu op het weiland achter ons een laagje stront ligt. De ingang van dat weiland voor de koeien is gelegen aan onze oprit. Het was altijd afgesloten met een touwtje. Toen dat versleten was heb ik het dichtgemaakt met roodwit lint. Maar toen er afgelopen vrijdag en zaterdag koeien stonden bleken die de betekenis van een roodwit lint niet te kennen. Regelmatig hebben Sol en ik toen koeien terug de wei in moeten sturen. Tijd om daar dus maar een degelijke afsluiting te maken. Dat heb ik gedaan met het gaas waar eerder vandaag nog tomatenplanten tegen groeiden. Met wat dunne kastanje uitschieters maar ik versteviging in het gaas. Ook is er nog een stukje waar het prikkeldraad stuk is. Nu ik toch bezig ben doe ik dat ook maar gelijk. Maar misschien zoiets de volgende keer voor het gieren doen, nu sta ik in de stront te werken.

Sol heeft vandaag eetbare kastanjes omgetoverd tot puree. Alles volgens een recept op internet. Tja…. wat zal ik er van zeggen? Met ketchup en mayonaise was het te eten. Sol dacht er net zo over. Al zit er in die puree peper en zout, het lijkt zoetig te blijven. Morgen poging 2.

2 reacties

  1. Je houdt ervan …..of niet !
    De afsluiting ziet er in elk geval netjes uit ! Wij gingen in Adra wel eens tussen de kassen paproka’s zoeen aaan weggegoouide struiken , zagen er niet uit maar de smaak was super . Jammer van je rest- tomaten zien er idd een beetje te groen uit . Groet.👍👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *