Blauw, Paars En Geel

Ik krijg vragen hoe het met mijn kont is. Nou dat zal ik eens even uit leggen. Om te beginnen heeft een bil nu min of meer de kleuren van een Viooltje.

Gekke is dat nu dat de zijkant van mijn linker dij langzaam van bovenaf ook een blauwe plek krijgt. Gek want daar ben ik niet op terecht gekomen, heb ik ook nergens aan gestoten en voel er ook niets als ik er op druk. 

Wat wel zeer doet is 1, 5 en 8 (zie plaatje) en 1 doet dan met name zeer waar 1 in 5 overgaat. Het ene moment heb ik er meer last van dan het andere moment. Enige stoel waar ik kan zitten en er geen last van heb is op de wc pot. Daarmee is de vraag of ik lekker zit op een zwembandje gelijk beantwoordt. Hoe ik ook ga zitten op een zwembandje op een of andere manier drukt het altijd op 5 en 8. TV kijken doe ik liggend, kussentje onder mijn bovenbenen en onder mijn onderrug, zo hangt alles wat zeer kan doen of irriteert los van de zitting van de luie stoel als die achterover in de ligstand staat. Van 3 en 4 heb ik ook last, maar dat is meer van de spieren die daar hard zijn. Als ik bv in de auto zit is het net op in met een bil op een golfbal zit. 

Ik doe gewoon alles en als het zeer doet dan merk ik het wel. Stoppen en iets anders gaan doen kan altijd. Zitten, daar heb ik het meeste last van. Maar het zal wel een keer over gaan. Positief denken zal ik maar zeggen ….en doen.

Genoeg over mijn pijntjes! Vandaag heb ik eerst de schuur maar eens wat opgeruimd. Dat was nodig na al het werk aan de kast. Alle troep van de grond geraapt met zo’n grijpertje, want dan hoef ik niet telkens te bukken. Als het netjes is spuit ik de vloer even schoon met water. Gelijk alles oude kwasten die al een tijdje droog staan uitgezocht en weggedaan. Alles is weer netjes. Nu kunnen er komende week pallets in worden gezet. Kunnen die in de schuur mooi drogen voor er een bed van gemaakt wordt.

Ik vertelde van de week dat ik een slijpmachine gekocht heb om de kettingen van de kettingzagen te slijpen. Daar maar eens mee aan de slag. Het moet ergens aan vast gezet worden. Maar waar wil ik het aan vast hebben…. juist, de workmate. Gaatjes er in boren en vastschroeven en ik kan gaan slijpen. Met de handleiding in de hand ga ik aan de gang. Gelukkig heb een een oude versleten ketting liggen. Laat ik daar eerst maar op testen hoe je af moet stellen en en slijpen. Als het allemaal lukt en de tanden die nog op de ketting zitten scherp zijn, is het tijd om voor het echt te gaan. De ketting van de accu kettingzaag is al eerste aan de beurt. Het slijpen met zo’n machine is een makkie! Als de ketting klaar is maak ik eerste de kettingzaag schoon en zet er dan de ketting op. En dan nu proberen! Had ik voorheen zaagsel poeder bij het zagen, heb ik nu mooie snipper en gaat de zaag als een mes door een pakje boter door het hout. Nu de benzine kettingzaag. Omdat de kettingen niet hetzelfde zijn, moet de machine weer afgesteld worden. Als de ketting klaar is maak ik ook eerst deze machine goed schoon en leg de ketting er op. Ook weer proberen, maar deze zaagt nog niet goed. In de handleiding staat dat er kettingen onder een hoek van 30 graden geslepen moeten worden en er ook zijn die onder 35 graden gedaan moeten worden. Deze moet dus in plaats van 30 onder een hoek van 35 graden gedaan worden. Dat staat echter nergens op de ketting of de kettingzaag. Maar na een slijpbeurt van 35 graden gaat ook deze zaag weer als een zotten door een stam. Slijpmachine was dus zijn 41 euro meer dan waard!

Sol gaat pannenkoeken bakken. Als we aan tafel gaan rond een uur of 3 blijkt alles wat we op de pannenkoeken kunnen smeren beschimmeld te zijn. Aardbeienjam is s met een groene laag, ook andere jam heeft dat en een kastanjepasta is groen. We gebruiken het dus duidelijk niet vaak genoeg. De pannenkoeken worden afgedekt el als de winkel weer open is gaan we jam kopen. 

Dan ga ik nog even wat met de bosmaaier netjes maken. Maar helaas, ik dacht een paar dagen terug nog dat ik het probleem gevonden had waarom de bosmaaier het niet goed meer doet. Vandaag weer hetzelfde probleem. Morgen maar eens helemaal uit elkaar halen voor een grote revisie beurt. …..anders toch maar een nieuwe.

Nu gaan we pannenkoeken eten…. met de net gekochte jam.

7 reacties

 1. Hoi Rob,
  Dat is een indrukwekkende apparaat maar wel fijn dat je het zelf kan.
  Pannenkoeken zijn ook lekker met boter en suiker. Gr. Ma

 2. Hola,

  Met recht kun je dus zeggen dat jij kleurrijk zit al schiet je niks mee op.
  Wat de machines betreft moet je wel uitkijken dat je niet TE verliefd word op je kettingslijpmachine maar wel fijn dat je na wat oefening het onder de knie lijkt te hebben. Wel uitkijken dat de bosmaaier
  niet te jalours gaat worden.

  Houdoe

 3. Gekleurde viooltjes zijn wel mooi maar om zo je kont in die kleuren te hebben nee dat niet maar helaas is het bij jou wel zo We hopen echt voor je dat het wat sneller beter gaat dan dat het nu is. Maar geduld is een schone zaak. Wel fijn dat je toch nog bezig kunt blijven en toch nog veel doet anders sluipen de dagen ook maar langzaam voorbij. Voor morgen een hele fijne zondag samen.

 4. Afgaande op het ons voorgeschotelde kleurenpalet dat al even duurt, moet het echt een flinke klap zijn geweest Rob. Het zou zomaar kunnen dat je ergens een scheurtje of breuk hebt opgelopen.

 5. Precies wat Sterk 21 denkt en dat zei ik al in het begin ik wil je niet bang maken en ben ook geen expert op dat gebied , als er ergens wat verschoven is en het gaat verkeerd groeien/ herstellen zul je nog wel eens last kunnen blijven behouden, een goeie fysiotherapeut kan het nu misschien nog op z’n plaats zetten.
  Dus denk er over na , een goed bedoelde raad,

 6. Goeiedag , beetje laat maar , eerst naar een rommelmarkt geweest. Deze keer een hele leuke onder de bomen , of je in een park wandelt . Het was de moeite waard.
  Nu even je gekleurde onderkant dat je been gekleurd wordt nu , komt omdat daar ook een bloeding(kje?) Geweest is door de dreun ! Ook daar dus toch maar even flink masseren. Wat je staartbeen betreft (5&8) dat gaat helaas nog even duren. Je kunt er voor “het weten” nog naar laten kijken maar dat moet verder vanzelf genezen en doen ze niets aan. Sterkte hoor ! Gelukkig vermaak jij je wel ondanks het behelpen. Je wordt wel vindingrijk en wat kan het jou schelen hoe je in je eigen huis zit (hangt). Succes.
  Groet. 👍👊🙄👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *