Beetje Buiten Klussen

Gisteravond met de telescoop en de camera’s in de weer geweest om de komeet te fotograferen. Omdat er altijd wel iets niet goed gaat met de telescoop in combinatie met de software, besluit ik dat ik in ieder geval foto’s wil hebben van de komeet die eens in de 50000 jaar langs komt. Geen gedoe met geavanceerde software op een laptop. Met de meest simpele software stuur ik de telescoop naar de komeet en maak foto’s met een geprogrammeerde afstandsbediening van de fotocamera. Een camera op een statief staat ergens in een wei ook de komeet te fotograferen. Maar omdat de komeet nog heel moeilijk te zien is zijn die foto’s niet goed genoeg om hier te plaatsen op het blog. De komeet is namelijk bijna niet te zien als je niet weet waar je moet kijken. Deze foto is uit eindelijk uit de telescoop komen rollen. (die wazige ster met wat groenige nevel is de komeet)

Komende week is het waarschijnlijk nog een paar keer helder. Dan wil ik wel met de telescoop en alles software aan de gang. Lukt het dan allemaal niet dan heb ik in iedere geval bovenstaande foto. Ook heb ik een assistente tijdens het fotograferen. Ze weet echter niet wat ze doet en druk zo maar wat knoppen van het toetsenbord in en kijken mij dan aan of het zo goed is. 

Nou, nee poes…. weg hier. Moet er niet aan denken dat als hopelijk binnenkort de telescoop helemaal in orde is er katten komen om de boel te verzieken. Daar moet ik dus wat op gaan verzinnen. Het is wel koud trouwens, maar met een isolatie broek en een dikke jas is het te doen. Sol komt even later warme chocomel brengen. Nou wat wil een mens nog meer?

Vandaag is het weer mooi weer. Ik trek werkkleding aan wat ik wil even wat doen aan de diesel ketel. Dat ontluchten van de brandstoftoevoer moet ik regelmatig doen, zo’n twee keer per dag. Mijn idee is dat als ik WNL op Zondag gezien heb ik daar aan ga werken. Maar als om 9 uur de verwarming aangaat start de ketel en gaat de rest van de dag aan zonder problemen. Dan moet ik dus maar niet ergens aan gaan werken wat het nu gewoon doet. Maar er zijn buiten nog wat andere werkjes die geen kracht kosten. Zo ligt er een snoeihout op een hoop aan de kant van de weg bij onze oprit. Dat is snoeiafval wat ik gemaakt heb en op de hoek van een weiland had weggelegd. Iemand heeft het een keer verplaatst. Maar goed, nu ligt de rommel niet meer op het weiland maar aan de kant van de weg en daar wil ik het ook niet hebben. Troep aan het begin van je oprit…. dat ziet er niet uit! Met de morele ondersteuning van Antares sleep ik alles in 3 keer weg naar de brandstapel.  Daarna is er nog een stuk hek wat stuk is. Dat heeft een koe gedaan. Toen ik daar de eigenaresse van de koe over aansprak zei ze dat het de schuld was van de koe. Ja, maar het is jouw koe…. en nu. Laten we zeggen dat ik het vermoeden heb dat het IQ van de koe die het gaas stuk maakte hoger is dan de vrouw die de eigenaar is van de koe. Ze heeft notabene gezien dat wij het gezien hebben. In ieder geval is het weer gaas weer gemaakt.

Als Antares en ik zo buiten bezig zijn komen Julio en Terra ook telkens kijken. Julio klimt in de kastanjeboom op de hoek van de oprit en miauwt dat hij er niet meer uit kan. Ik ga een lader halen en als ik aan kom lopen weet hij voorzichtig toch uit de boom te komen. Als hij even later in een andere boom klimt, waar hij wel vaker in klimt, vind Antares dat hij er uit moet.

Ik wil ook eigenlijk het tuingereedschap hok uitmesten en opruimen. Maar daar heb ik geen zin meer in vandaag.

14 reacties

 1. Hola,

  Ja wat wil een mens nog meer om warme chocomel buiten geserveerd te krijgen als hij buiten in het donker aan het “werken” is ! Zat er ook slagroom op voor de zoetekauw? Leuk trouwens dat Antaris en de katten zo bij je in de buurt blijven als je bezig bent. Ja en dan wat kan een bloglezer nou nog toevoegen aan een stukgemaakt hek en wiens verantwoordelijkheid dat is!!!!!
  Mooie foto trouwens van die komeet. Ik geloof meteen dat je de juiste te pakken hebt gehad. Succes met volgende pogingen.

  Houdoe

 2. Goedenmorgen , wat gezellig dat je gezelschap gehouden wordt met je werkzaamheden ! Geweldig wat een eenheid . Dat wordt van het Voorjaar nog wat hoor , jij plant een “knolletje” en achter je haalt Julio het er weer uit want die denkt “ik zal even helpen!”
  Toch evengoed al een mooie foto van de komeet en wie weet wordt het van de week nog beter . Wij duimen voor veel succes.
  Wat fijn dat er zoveel begrip is over een stukgemaakte omheining en hoe je dat verder hoort af te handelen , wil je een goede verstandhouding !
  Goed gedaan wees wijzer !
  Nu vandaag het “tuingereedschapshok” toch maar aanpakken ? Heb je wel voldoening van je dag en kun je!als je het wilt gebruiken tenminste gemakkelijk vinden , hihi. Zo is dat een beetje moeilijk denk ik.
  Fijne Maandag en veel succes met wat je wel/niet gaat doen
  Groet . 🤣😅👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Anoinette,

   Antares en ik gaan vaak samen ‘werken’ 😉 maar het ligt er wel aan wat ik ga doen. Soms is het lastig hoor die dieren die je van het werk afhouden.
   Het tuingereedschapshok moet nog even wachten.

 3. Wat wordt jij lekker verwend door Sol 😋, mooi te zien die komeet en nu hopen of de volgende duidelijker is.
  Die katten spoken altijd weer wat anders uit , leuk dat Antares haar waarschuwde dat ze dat geen derde keer moet flikken😻
  Fijne week,
  José

 4. Mooie foto van de komeet. Mooie handtekening heb je trouwens. Artistiek!
  Nog wat over de dierenarts. Je zei dat je geen zin had om 100 euro uit te geven aan de nieuwe kat. Kan me voorstellen. Zeker voor een kat die je amper kent. Maar wat zijn de dierenartsen in Spanje toch duur! Drie jaar geleden hebben een buurvrouw en ik een doodzieke kat die in ons complex rondliep naar de dierenarts gebracht. Zij besliste dat het beter was om de poes in te laten slapen. Ja oké, zeiden mijn buurvrouw en ik. Was een kwestie van een spuitje en zij zou zorgdragen voor de afhandeling. De rekening bedroeg 130 euro. Was gauw verdiend. En het was niet eens onze kat!

  • Halllo Marian,

   Dankje. De handtekening is even wat werk weest om het digitaal te krijgen en in verschillende kleuren. Maar dat is iets van een paar jaar terug.
   Onze dierenarts geeft on sook regelkmatig zaken mee of we hoeven een consulkt niet te betalen bijvoorbeel. In Nederland waren we ook altijd bakken geld kwijt. Inentingen bv 90 euro, hier zijn we dat kwijt voor 2 honden. Het ligt er maar net aan wat er gedaan moet worden natuurlijk.

 5. Wat een leuke foto van de poes op je laptop hier wilde er ook altijd een meehelpen op de laptop. Helaas is ze overleden. Mijn man heeft hem nog niet kunnen ontdekken maar ons huis staat niet in de juiste hoek om de telescoop te gebruiken. We hebben gelukkig nog wat tijd dus het zal toch gaan lukken denk ik. Mooie foto die kunnen ze zeker niet meer afnemen. Fijne start van de nieuwe week.

 6. Een mooie foto van de komeet, zonder dat je het erbij gezegd had, had ik het toch al wel gezien aan de kleur die anders is dan de rest. Wel leuk zo’n hobby. Ook een leuke hobby een kat die je wil helpen en sowieso de katten en de honden. Lol met elkaar geweldig. Meestal komen de katten er wel uit tenzij het echt te hoog is, maar nu alles nog kaal is valt dat wel mee. Succes met de volgende opnames waar wij, neem ik aan, van mogen mee genieten. Fijne avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *