Beestenboel

Bij ons in de stal waar de koeien staan woont op de 1e verdieping een poes. Blancita is een poes van de dochter van de buren, maar die kan haar om een of andere vage reden niet thuis hebben. Als Blancita eens door een dierenarts en een kattentrimsalon onderhanden zou worden genomen, dan heb je een mooie witte poes met een blauw en een geel oog. Maar de buren kijken er niet meer naar om nu wij hier wonen. In het begin gaven ze haar nog eten en drinken, toen zijn wij dat gaan doen met zakken voer die zij brachten. Maar die zakken bleven ook achterwege op een gegeven moment. We hebben altijd laten weten dat die poes daar een keer weg moet. Gister was het dan zover, de kat van een neef was overleden en nu wilde de buren van ons weten of ze Blancita weg mochten geven. Waarom de vraag? Het is jullie poes. Maar wat ons betreft, doe maar snel weg. Vandaag is Blancita neer een hopelijk veel beter thuis gegaan dan ze bij ons had. Zeker, we lieten haar buiten zo nu en dan als de zon scheen, en gaven haar te eten en te drinken. Baar daar bleef het bij. Hopelijk gaat het Blancita dus goed op haar nieuw adres.

Rollo, nog een kat die niet van ons is. Maar van Sol mag deze wel blijven. Het is een kater die het goed doet als boerderij kat. Al vangt hij denk ik niet veel muizen. Ik zou ook geen muizen vangen als ik iedere dag lekker voer krijg wat voor me klaar gezet wordt. Maar goed, ik ben niet bang van muizen Sol wel en die geeft de katten te eten. Rollo zit normaal gesproken in de stall aan huis, daar staat ook het eten. Enkele dagen geleden bleef het voer staan en zagen we Rollo niet. We zijn gaan zoeken en vonden hem in een van de stalletjes onder het huis. Hij zat verscholen achter een paar planken en was duidelijk niet in orde. Toen we dat tegen de buren vertelde heeft de buurvrouw hem een paar keer een spuit gegeven, geen idee wat. Vandaag zat hij ook niet meer op zijn schuilplaats. Nou die zal dan wel weggelopen zijn om ergens te sterven. Ik ben toch maar even gaan zoeken en hij bleek ergens anders te zitten. Toen ik hem vond is hij naar buiten gegaan en in de zon gaan zitten. Aan de beterende hand dus.

ET, wie kent hem niet. ET zit hier al een tijdje niet meer en al zou ET hier nog zitten, die gaat ook niet naar huis bellen door gebruik te maken van een niet werkende TV antenne. ET heeft ook een smartphone om naar elders in het universum te bellen. Vandaag dus tijd om die antenne maar eens te demonteren. Een nieuwe komt er niet op de mast. Daar komen later 4G richt antennes op. Komt ET dan nog eens langs dan kan hij daar gebruik van maken. Ik heb ook vast een slang gemonteerd en onder de dakpannen gestoken voor de kabeltjes van die nog te plaatse antennes. Toen ik lekker in het zonnetje op het dak bezig was zag ik een gebroken pan. De eerste vanaf de nokpan. Alles zit vast gemetseld. Ik heb maar wat cement aangemaakt en de scheur in de pan en de aanhechting met de nok weer in orde en dicht gemaakt.

Antares en ik gaan in de wei spelen. ik moet weer stenen gooien zoals ik normaal gesproken doe. Zij doet dan haar ding met de steen en het gras er omheen, tot ze een stok ziet. Het is lang geleden dat zij iets met een stok wilde doen. Maar nu is het wel gelijk een stok die beter geschikt is voor Orion.

Het gaat overigens al wat beter tussen de twee. Als ik TV kijk en Antares bij mij op schoot zit, gaat Orion in een mand liggen. Het is een mand die eigenlijk van Antares is, maar hij ligt blijkbaar lekker al is de mand veel te klein voor hem.

Dan heb ik ook nog bericht gekregen van de auto verzekering. De tegenpartij accepteert schuld en een afspraak voor maandag ochtend in een garage is gemaakt om er een inspecteur naar te laten kijken. Wel even geïnformeerd of er een leenauto klaar staat. Liefst een waar de honden in kunnen en waar ik gewoon mee naar Leroymerlin kan. Maar dat zien we maandag wel

Op onze eerstejaars jubileumdag waren we in Chantada. Ik schreef toen ook dat we voor rolstoelen waren gaan kijken. Een stoel is vandaag aangekomen in de winkel, we zijn dus even naar Chantada gegaan om de stoel te proberen. Zit en ligt lekker. Ergens eind volgende week kunnen we relaxed voor de TV in slaap vallen.

14 reacties

 1. Hola,

  Als ik alles van vandaag lees en nog eens overlees begin ik me toch een beetje zorgen te maken…….. zelf geen muizen hoeven te vangen, een kat minder te verzorgen, honden die naar het lijkt elkaar beginnen te accepteren en Antaris die met bouwmaterialen begint te schouwen. Het begint er aardig gemakkelijk uit te zien en binnen kort 2 luie stoelen erbij waar jullie nu al aan denken om in slaap te gaan vallen. Het bovenstaande samenvattend begint op luilekkerland te lijken terwijl ik vermoed dat er hier en daar nog wat te doen valt. Wel fijn te horen dat de tegenpartij van de aanrijding schuld erkent en accepteerd. Spannend wat de schadeexpert gaat zeggen van de schade.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Wat je met ET bedoel dat weet ik niet.
  Fijn dat de kat nu weg is, Ik hoop dat ze daar een beter leven krijg, ze heeft het verdient ze was heel lief. Gr. Ma

 3. Hallo Rob,

  Het zijn wel raskatten zo te zien, alletwee! Maar ik begrijp uit je verhaal dat je niet zo van de kattenliefde bent, behalve als ze muizen kunnen vangen en dan niet voor jou maar voor Sol. En zo te horen gaat het tussen de honden ook beter, gelukkig maar toch?

  Groeten,

  Corry Veenstra

  • Poew dat zijn best prachtige katten ! Ben ook geek kattenmens maar vind ze wel heel mooi. Maar goed dat Blancita nu een “thuis” heeft en wordt er hopelijk goed voor haar gezorgd .
   Succes Maandag met de auto en laat goed zien wat er allemaal mis is aan is nu .
   Ga niet te vaak in die prachtige stoelen zitten , want er moet nog wel gewerkt worden !
   Ik denk , ’s middags 😉een uurtje en ’s avonds 👍als alles klaar is .
   Hahaha geniet er lekker van , fijn weekend .
   Hier hebben we dan eindelijk weer een zonnetje en de wind(storm) is wat gaan liggen , vanmiddag zou die e.v. nog terug komen . We gaan het zien. 🤗👊👋
   Groet.

  • Hallo Corry,

   Ik vind katten wel leuk/lief hoor, maar deze zijn hier door de buren gedumpt omdat hun dochter ze even niet kon hebben. Dus toen bij de boel hier kochten zaten er twee katten binnen die niet van ons of de vorige eigenaar zijn.

 4. Dikke poes rob 🤣heb er een. Voor de muizen 👍werkt ok 🤣alles ok hier druk druk pff , in het voorjaar kom keer langs ok met moterclub en en tent ok 😘

 5. Hi Rob, jammer dat je die Spaanse antenne hebt verwijderd.
  Met die antenne ontvang je ongeveer 35 digitale Spaanse zenders gratis.
  Goed voor je Spaans en alle lokale politiek!

  • Hallo Henk,

   Toen wij onze tv er op hadden ontvingen we niets. Onze TV is er blijkbaar niet geschikt voor. Maar er klopt iets niet in wat je zegt. Dit type antenne is voor analoog en kan dus geen digitaak signaal ontvangen.
   Maar ik bewaar de antenne wel. Mochten we ooit een TV hebben die wel met een antenne overweg kan.

 6. Prachtige katten maar als ze niet van jezelf zijn ja dan zorgen jullie er toch heel goed voor. fijn dat de witte een goed tehuis heeft gevonden. Wat beter ls dan in een stal wonen. Mooie stoelen ook, daar zullen jullie zeker van gaan genieten tijdens de avonden. Nog een fijne zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *