Vandaag een drukke dag. We moeten naar Chantada voor de APK van Zero en daarna naar Monforte de Lemos naar de ITV voor de APK van de Dacia. Ik ben voor de zekerheid een uur eerder begonnen. We moeten namelijk om 12 uur bij de dierenarts zijn met Zero. Als ik om 12 uur klaar ben, dan komen we zo ie zo te laat, maar dat geeft niet. Dat is gewoon Spaans 😉 

Maar helaas loopt het anders. Als ik lekker bezig ben, komt opa vragen of ik hem even kan helpen. Als dat gedaan is wil hij met mij de kalveren die een paar dagen geleden naar buiten zijn gegaan, maar dat liever niet willen, naar buiten hebben zodat ze van de rollen gras eten. Opa gaat met harde hand te keer en bereikt daarmee bij de kalveren het tegenovergestelde. Opa geeft het even later op en ik ga verder met mijn werk. Dan komt Pablo aan. Of we even twee koeien door de robot kunnen doen, want dan kunnen ze na wat medicijnen in de uier naar buiten. Als de koeien klaar staan voor de robot, wil Pablo ook een poging doen om de kalfjes naar buiten te krijgen. Het gaat beter en als we de laatste 5 nog naar buiten aan het werken zijn, komt opa zich er mee bemoeien. Die kalfjes zijn hem nog niet vergeten, zo blijkt. Pablo stuurt opa weg. Dan is het tijd om de koeien uiers te behandelen. Ze krijgen iets in de tepels gespoten, een soort crème. De crème zorgt ervoor dat er niets de tepel in kan. Er zijn namelijk vliegen die er in kruipen en er hun eitjes in leggen. Dit doen ze alleen bij koeien die een tijd geen melk gaan geven. 

Als alles gedaan is vertrek ik. Sol heeft voor mij wat te eten gemaakt en we rijden in een streep met Zero naar Chantada, waar we dus pas om een uur aan komen. De dierenarts bekijkt Zero en zegt dat het om een ‘gewoon’ kattenvirus gaat. Iets wat ze allemaal kunnen krijgen. Het kan geen kwaad en we krijgen er wat voor mee. Teven krijgen we ander spul mee voor van alles, vlooien, wormen en zo meer. Als Zero te goed blijkt om af te keuren, vertrekken we naar Monforte de Lemos.

We zijn te vroeg voor de APK, die staat voor 3 uur. Dan kunnen we mooi even naar de Chinees. Sol blijft bij Zero en ik kom even later naar buiten zonder dat wat ik had willen komen. Het komt blijkbaar van een andere Chinees. Nu gaan we nog snel even naar de supermarkt en dan door naar de ITV voor de keuring.

We moeten nog even wachten en stipt om 3 uur krijg ik een SMS dat ik naar keurstraat 2 moet komen. De keurmeester vraagt om de papieren van de laatste (af)keuring en gaat de auto op de afgekeurde punten keuren. Even later krijgen we bij de volgende keurmeester de papieren dat de auto weer goed gekeurd is. De nieuwe sticker zit weer tegen de voorruit. We gaan naar huis.

Thuis gekomen gaan we gelijk de katten behandelen met de spullen die we meekregen. Niet alle katten kunnen tegelijk behandeld worden omdat ze een uur apart gehouden moeten worden. We moeten het spul aanbrengen op de huid in de nek, als ze bij elkaar zitten, dan bestaat de kans dat ze elkaar schoon gaan likken. Dus de eerste twee die we apart kunnen zetten worden behandeld en daarna doet Sol de rest van de katten. Ik ga weer werken.

Op het werk gaat alles vlot. Zo vlot dat ik in de computer van de robot kijk en nog een lijstje maak met koeien die nu achter lopen. Als ik een van de laatste koeien tegen 8 uur klaar zet voor de robot, valt heel de robot uit. Net nu ik dus bijna klaar was. Er zit een koe in, het beeldscherm is zwart en de robot doet niet meer. Na even zoeken vind ik in de groepenkast 2 automaten die uitgevallen zijn. Als ik die terug aan zet start de robot weer op. Dat wil zeggen, hij gaat aan en doet verder niets, maar ik kan hem nu wel weer verder opstarten en na als alles bijna onder controle is krijg ik nog een melding waar ik echt niet van weet wat ik er mee moet. Pablo gebeld en gevraagd wat te doen. Gewoon op OK klikken. Ik zeg dat ik wacht om te kijken of het goed gaat met een paar koeien. Pablo zegt dat hij zijn vader gaat bellen en laat komen. Ik zeg dat ik dan wacht tot hij er is. Maar als er na 3 kwartier nog een vader is, vind ik het welletjes geweest. Ik schrijf een briefje voor hem en vertrek. 

Laat thuis dus, daarom ook geen reacties op de reacties.

8 reacties

 1. Hola,

  Fijn voor jullie om te horen dat Zero nog zeker te goed is om niet door de APK keuring te komen. Weer een hele geruststelling. Jammer dat qua tijd niet alles verliep zoals gepland maar daar had Opa kennelijk de hand in. Goed dat Pablo opa wegstuurde dat scheelt voor jou weer om zo’n oudje een andere richting op te sturen. Je moet nog wel de robot instrueren dat hij niet uit moet vallen als het jou slecht uitkomt en opa kennelijk nog lang niet van plan is te komen.
  Ik weet niet hoe het in Spanje is maar hier in Nederland barst het van de chaotches. Vanavond was ik dat ook voor je neefje Liroy. Dit heeft zijn rijbewijs recentelijk gehaald maar mag nog niet zelfstandig rijden omdat hij nog 18 moet worden. Dus vond hij het wel leuk om eens met mij naast hem in mijn auto enkele uren op pad te gaan. Geen probleem en leuk voor mij om dat te kunnen doen en hem blij te maken.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Dat geeft helemaal niks dat je niet reageert. We snappen het. Jullie hadden heel veel te doen. Blij dat zero niets bijzonders heeft. Dat spul voor de vlooien in de nek, dat klopt dat is wat giftig. Als ze zo jong zijn zouden ze er ook wat ziek van kunnen worden. Het was hier vandaag een stuk kouder dan gisteren, ik hoop alleen dat het vrijdag niet regent. Gr. Ma

 3. Ach zo leren ook wij iedere dag weer wat bij, is het niet over de melkmachine dan toch zeker over katjes. Ik denk altijd maar zo, nooit te oud om te leren. Gefeliciteerd met de goedkeuring van je auto, heel belangrijk, in Spanje kan je eigenlijk niet zonder auto. Alleen al de super is soms te ver om te gaan lopen met zware tassen. De afstanden zijn hier ook (meestal) groter dan in Nederland. Hoewel de supers de laatste jaren wel graag inspelen op de behoeftes van dichter bij de huizen. Hier regent het al 2 dagen hard, gistermorgen was het echt noodweer, ok goed voor de tuinders en de beplanting maar als je er door moet denk je even anders. Groeten Lady

  • Hallo Lady Wieser,

   Zeker, nooit te oud om wat te leren. Nee zonder auto dan wordt het lastig in Spanje, zeker als je in de buiten gebieden woont. We hebben hier het geluk dat er van alles langs komt, de bakker, de visboer, gasflessen en er zijn supermarkten die ook thuis komen brengen.
   Gisteravond kwam het hier ook heel even met bakken uit de lucht. Regen kunnen we wel wat gebruiken, maar niet zo veel in eens.

 4. Goede middag , sjonge , jonge wat een drukke dag weer met van alles en nog wat ! Gelukkig nu wel je ITV-sticker op je auto , voelt toch altijd weer even lekker dat alles goed is . Hopelijk helpt het spul bij de katjes dan toch eindelijk ! Wat fijn dat er met Zero niets bijzonders aan de hand is . Kost jullie zo veel geld en tijd met het “nest katten” ! Nog even doorbijten , hebben jullie daar ook weer rust van. Zondag 3, gaat hopelijk door , al kun je het niet zeker weten tot je met een kat-loze auto weer richting huis rijdt .
  Succes met alles en een fijne avond samen . 🤣👍👊🙋🙋‍♀️👋😉

  • Hallo Antoinette,

   Met die ITV sticker zijn we weer blij. Kunnen we nog even lekker blijven rijden. Ja je moet er wat voor over hebben voor die katten. Maar idd zijn het er hopelijk zondag al 3 minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *