50 tinten grijs

Buiten is het koud en guur, binnen is het alleen koud. De verwarming doet zijn best maar krijgt het huis nu niet warm. Het is nu, 18:08, 18 en een halve graad in huis en om daar te komen is de verwarming al van 9 uur ‘s morgens bezig. Het is koud buiten en er staan een ijzige harde wind buiten. Vandaag doen we niet veel. We gaan alleen even 2 gasflessen halen en om een paar boodschappen. 

Als we daarvan terug zijn hebben we onderweg verschillende typen weer gehad, regen, de eerste sneeuw en zon. Alles wel vergezeld van veel harde wind. Thuis maakt Sol eerst het hout fornuis aan in de keuken. Normaal is het daar dan zo erg warm, maar al is het daar lekkerder dan in de eetkamer, zweten doe je daar ook niet. Om zo veel mogelijk de kou buiten te houden gaan de rolluiken omlaag daar waar we rolluiken hebben. 

Sol zit in de keuken TV te kijken en ik zit in de eetkamer met Antares TV te kijken. Iets over UFO’s op Youtube. Verschillende keren sneeuwd het vandaag, maar dan allemaal van die sneeuw waar je niets aan hebt. Maar nu ik het blog zit te schrijven lijkt het er op dat morgen de skipiste van Freán open kan 😉 want langzaam wordt het groene gras wit. Het is voor ons weer lang geleden dat we het hebben zien sneeuwen en sneeuwen in combinatie met onweer kennen we helemaal niet.

Sneeuw en Antares is altijd leuk. Dus ook al waait het hard, sneeuwd het en is het koud, ik ga met Antares even naar buiten. Wat wie weet is de sneeuw morgen weer weg. Antares is eerder in het weiland waar we altijd naar toe lopen. Dat is het weiland waar ik stenen voor haar moet gooien die zij dan gaat zoeken. Nu staat ze al te springen als ik aan kom lopen, maar het is niet alleen in de hoop dat ik een steen gooi, maar ook omdat ze de sneeuw leuk vind. 

Kort blog vandaag, want veel meer dan over sneeuw kan ik niet vertellen.

15 reacties

 1. Hola,

  Sneeuw zonder kou kan natuurlijk niet en je wou zo graag sneeuw dus de kou is gratis. De (kei) harde wind had je natuurlijk niet gevraagt maar krijg je er gratis bij. Antaris heeft het super naar zijn zin in ieder geval. Negen uren de verwarmingsketel zijn best laten doen om 18,5 gr. te bereiken is natuurlijk niet leuk voor de financien.
  Gelukkig hebben wij geen 9 uur nodig om dat te bereiken maar hij hoeft ook niet aangezien de thermostaat slechts op 18,5 staat. Je moeder was zelfs zo stoer, hoorde ik toen ik van mijn archeologische opgraving thuiskwam dat ze hem zelfs op 18 terug gezet heeft. Voor mij was het vandaag een super “feestdag” omdat na mijn jarenlange strijd daadwerkelijk officieel archeologisch onderzoek gestart is op iets wat ik 20 jaar geleden ontdekt heb. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ga morgen weer met veel plezier verder helpen aan wat ik mag en kan.
  Ik wil niet jalours makent eindigen maar hier was het heerlijk weer ook al was het maar 4 graden.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Het is echt guur weer bij jullie maar Antares heeft nergens last van , Heel leuk zo ze rent en springt zij heeft geen last van de kou. Gr. Ma

 3. Goedenavond , wens jullie veel sterkte daar met harde wind en sneeuw. (Die “Fien” is onberekenbaar)
  Gelukkig is er tenminste één die er heel erg van geniet , Antares . Zo geweldig om te zien , dank dat je ons daarvan laat mee genieten .
  Sterkte met de harde wind , sneeuw en kou . Hopelijk helpen de luiken een beetje tegen de kou !
  Welterusten voor later 😴.
  Groet . 👍👊🌨⚡🌬🙋‍♂️🙋‍♀️🖐

 4. Nou dat is echt guur maar Antares heeft er lol in en ze laat je geen minuut uit het oog heerlijk dat beestje, thuis lekker onder de wol t.v. aan en uitrusten doet ook eens goed 👍
  Groetjes,
  José

 5. Vandaag hebben wij geen sneeuw maar wel een heel harde wind. De temperatuur is ook niet zo hoog maar in vergelijk bij jullie is het aangenaam, alleen die wind. Ik kan begrijpen dat je sneeuw lekker vindt maar dan moet er ook een pak liggen en niet zo miezerig beetje. Hier schijnt de zon gelukkig volop. Ja lekker de rolluiken dicht maar wel jammer dat het niet echt warm is binnen, ondanks het stoken. Ik heb begrepen van de weerman dat het nog wel even aan kan houden bij jullie, in dat geval sterkte en na een wandeling met Antares is het wel lekker warm in huis, schrale troost, maar het is niet anders. Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Als het idd van die natte sneeuw is en zo maar een beetje dat het gelijk zo’n blubber zooi wordt dan hoeft het voor ons ook niet. MAar als er genoeg ligt vinden we het mooi en leuk. En deze sneeuw die we nu hadden is goede plak sneeuw.

 6. Wat een leuk filmpjevan Antars echt een sneeuw genieter. Ook is het vervelend dat de temperatuur niet hoger word terwijl de kachel heel de dag al brand. Ga je echt in de sneeuw met een plank naar beneden als er genoeg ligt. Ik zelf vind het wel mooi als hij net is gevallen maar verder heb ik er niets mee. Nog een gezellige dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *