Als eerste iedereen die mijn blog leest en volgt de allerbeste wensen voor 2024. Maak er wat moois van, dat gaan wij ook doen.

Maar nog even terug naar afgelopen jaar. Ik had wij palen gekocht, en daarvoor was ik druk in de weer geweest met de bosmaaier. Eindelijk was er een gaatje waar bij de tractor op het werk even geen werk had. Dat was mooi, want dan kon ik eens met de ‘wagen van de zaak’ naar huis gaan 😉

Na het middageten ben ik met de tractor aan de gang gegaan om zo veel mogelijk palen in de grond te werken. Om de, ongeveer, 5 meter maar ik met een ijzeren staaf een gat in de grond en zet er een paal in. Als er losjes een aantal palen in het gat staan, is het de beurt aan de tractor om met de, frontlader, (bedankt Aad) de palen de grond in te drukken. Dat gaat perfect! Bij een paal ben ik echter te fanatiek met de tractor en het tikje wat de de paal geef om de grond in te gaan is te heftig en de paal breekt. Jammer, maar nieuwe paal en verder. De meeste palen staan, voor het laatste stuk moet ik namelijk eerst braamstruiken verwijderen met de bosmaaier en ook al het oude prikkeldraad, wat nog over is van de afrastering, weg halen. Helaas ben ik vergeten een foto te maken. En nu, tijdens het schrijven van het blog, regende het. Dus een foto komt als het af is. Zo ie zo is er nog wat werk te verzetten, niet alleen de laatste palen moeten nog de grond in, maar ook moeten alle palen nog op maat gezaagd worden. De ene paal ging namelijk dieper de grond in dan de andere en de palen steken nu zo’n 1 meter 60 boven de grond uit en dat is een beetje hoog.

Oudjaars dag moet ik nog gewoon werken, 2023 of 2024, het zal een koe een worst wezen, honger is honger. ‘s Avonds gaan we oud en nieuw vieren bij Mary en Xavier in Cas de Pedro. In totaal zijn we met z’n zevenen. 

Het is heel gezellig en we eten eigenlijk veel te veel, oud en nieuw is hier net kerst als het over het eten gaat. Mary en ik werken allebei in de verzorging, zij met oude mensen en ik met koeien. Wij moeten dus alle twee vroeg ons bed uit, Mary alleen wat eerder dan ik, want ik mag later beginnen van Pablo. Nieuwjaarsdag doen we oud en nieuw met z’n allen nog een keer over, want nog niet al het eten is ook en champagne is er ook nog. Eerste en tweede Kerstdag kennen ze hier in Spanje dan wel niet, staat tegenover dat ze een eerste en tweede jaarwisseling hebben 🙂

Vandaag, 2 januari, is dan weer het gewone leven aangebroken. Tijdens mijn siësta ben ik wat aan het ruimen geweest in de bijkeuken in wording. Daar ben ik nog niet mee klaar. Ik heb ook nog  nog even bezig geweest aan de laatste foto die ik van een object in het heelal gemaakt heb. Hieronder een foto van M45 of te wel de Pleiades, ook wel Seven Sisters genoemd. Voor de Subaru rijders onder ons moet dit natuurlijk een bekende foto zijn. Het logo van Subaru is namelijk M45, al vind ik het lastig de overeenkomst te zien.

M45 Pleiades

19 reacties

 1. Hola,

  Jullie persoonlijk hoeven we natuurlijk niet meer de beste wensen over te brengen aangezien we elkaar al aan de lijn en in beeld gehad hebben.
  Maar voor alle trouwe mede bloglezers:
  EEN VOORSPOEDIG 2024.
  Ook ik ben geen helderziende dus kan niets voorspellen wat dit jaar voor iedeen in petto heeft.
  Laat het maar verrassingen zijn maar dan wel van de categorie positief als het effe kan.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat gezellig allemaal. En weer zo’n hele mooie foto, ik heb Sol wat recepten gestuurd dus jullie kunnen aan de slag. Wij hebben vanavond de Jachtschotel gemaakt en dat was smullen. Ik heb al een gedeelte van de kerstspullen opgeruimd ,ik ben er altijd vroeg bij maar als het nieuw jaar is moet het weer weg.
  Gr. Ma. O ja voor iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar.

 3. Feliz año nuevo para todos los lectores y escritores de este blog. Que sea un buen año .
  Fue una noche muy divertida con nuestros vecinos y amigos de Freán. Risas y champán para todos. Esperamos volver a repetirlo.

  Saludos

 4. Hola ook ik wens jullie een heel gezond en zakelijk gezien heel goed jaar. Fijn en gezellig zo aan te schuiven bij die lieve mensen. Met z’n 2tjes is toch ff wat anders. Succes met de rest van het palen zetten en veel plezier met elkaar.

 5. Gelukkig nieuwjaar voor iedereen en weer een heerlijke uitnodiging voor oud en nieuwjaar om te komen eten dat is toch lekker. De tafel ziet er gezellig uit. Hier gewoon gezellig de avond doorgebracht met zijn tweetjes. We hoorden wel om 24.00 uur het vuurwerk wat werd afgeschoten in La Fatarella. Maar het gewone leven begint weer na al die feestdagen en we zijn ook eigenlijk ook altijd wel blij dat alles weer normaal is. Mooie foto Rob van het heelal.

 6. Hallo voor iedereen die dit leest .
  EEN BLIJ , FIJN , SUCCES- & LIEFDEVOL , GEZOND 2024 ! 😘
  Wij zijn ziek geëindigd en ook ziek begonnen , dus was hier mooi rustig .
  Ja , dank jullie wel , het begint weer beter te gaan.
  Groet .🙈😴👊👍🫣🙋‍♀️🙋‍♂️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *