1200 EURO

Deze morgen loop ik een keer geen rondje, het regent mij te veel. Sol is ook vroeg wakker want we moeten naar Chantada. Het contract wat we laatst in Lugo gingen tekenen bij de notaris hebben we ontvangen. Nu moeten we bij een kantoor (vraag me niet hoe het heet) de percelen laten registreren. Dat is overigens niet iets wat verplicht is. Maar wij willen graag dat alles overal netjes op onze naam staat. Aan de balie worden we geholpen door een man die ons al vaker geholpen heeft. Hij kijkt in het contract en zegt dat het niet kan, er staat iets in of er staat iets niet in over de vorige eigenaar of zijn verzorger. Wat geen idee. Maar Sol klimt gelijk in Whatsapp met die, laat ik het netjes zeggen, verschrikkelijke makelaar. Registreren kan dus niet. Maar we doen het ook om een andere reden niet. Ook de vorige eigenaar heeft de stukken niet later registreren, wij zijn de eerste die deze percelen laten registreren en dan kost het 200 euro per perceel. Er moeten er 6 geregistreerd worden. 1200 EURO! Nou….. even wachten maar. Voor het eigendomsrecht maakt het niets uit. Iedere keer dat we percelen gaan laten registreren wordt ons verteld dat dat gratis is. Dat krijgen we iedere keer van notarissen te horen. Die moeten het dan maar betalen van hun gepeperde rekeningen, want gratis is het nog nooit geweest. De vorige keren dat we lieten registreren van het 200 euro in totaal en dat was dus omdat die percelen al geregistreerd stonden.

In Chantada moeten we ook even bij de winkel zijn waar we de pelletkachel kochten. Volgens ons klopt er iets niet. Het volgende: Ik heb de silo een keer vol gedaan met pallet en de datum opgeschreven. De volgende keer dat we de silo vulde tot hetzelfde niveau gingen er 16 zakken van 15kg in. Via de urenteller van de app heeft de ketel 39 uur gebrand op die 16 zakken. iets meer dan 6 kg per uur aan pellets. Ik had al een tijdje het vermoeden dat de oude diesel zuiniger en goedkoper is dan de pelletketel zelfs met de huidige prijzen. maar 6 kg en een beetje per uur slaat alles. Volgens de handleiding zou het maximum 4 kg en een beetje mogen zijn. We vertellen wat er is aan de man in de winkel en ik laat hem een foto zien van de zwarte schoorsteen en ook een van onverbrande pellets in de asbak.

Ja, hier klopt iets niet! Er moet iemand naar kijken. Volgende week zijn wij er een paar dagen niet en het is hier ook een lang weekend, dus volgende week gaat niet lukken. De week daarna waarschijnlijk. Wordt vervolgt.

Via de Chinees gaan we weer naar huis. Bij de Chinees vonden we kant wat we aan de planken maken van de inbouwkast. We hebben van wat we mooi vinden stukjes gekocht om te kijken wat het best past. Thuis ga ik verder aan het deurtje van de inbouwkast. Schuren en de plekjes bijwerken en daarna weer schuren. De deurtjes zijn nu beide klaar en Sol kan die gaan schilderen. 

Op de foto hieronder het kant wat we kochten. De beetje gebroken witte kleur staat niet mooi vinden we. We nemen dus wit maar zijn er nog niet uit welk model. 

Daarna ga ik verder met het blad voor het tafeltje voor in de slaapkamer. Het blad bestaat uit twee lagen die ik op elkaar gelijmd heb. Met de bovenfrees kan ik ze nu mooi gelijk maken en daarna kan ik verder met de montage van de poten. Morgen, als alle lijm goed droog is, kan ik het een keer passen en verder afwerken.

8 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik schrok al van de pijp maar ik begrijp nu dat er iets niet in orde is. Mooi gedaan die deurtjes alleen de achter wand snap ik niet… Dat wordt moeilijk kieze met die kantjes. Gr. Ma

  • Hola Rob, wat n enige kast, vooral nog met kantjes.
   Wat betreft dat registreren, ik begrijp het niet. Zover ik weet, staat alles geregistreerd in “El registro de propiedades”. Misschien dat je dit wel zelf moet, dat weet ik niet meer. Ik kan het wel navragen aan mijn zoon. Voor mij is het te lang geleden. Ik kan me niet voorstellen dat de wetten in Galicia anders zijn dan in Cataluña dat betreft. Als het iets kost, zal het heel weinig zijn.
   Je moet daar altijd eerst informeren als je iets wilt kopen, maar dat zal je zelf intussen wel weten.
   Sorry als je alles al wist, maar 1200€ is heeeel veeeel, veen succes
   Helena

 2. Hola,

  Verrassingen blijven dus niet uit al kun deze van de inschrijfkosten beter tot de categorie ongewenst bestempelen. Maar ook weer een verrassing met betrekking tot de afgedankte makelaar. Maar om nu 1200 Euro uit te geven voor alleen maar registratie en het niets veranderd aan eigendomsrecht is ook zo wat. Toch maar even goed nadenken. De kast begint er tof uit te zien en ook het tafeltje oogt leuk en mooi. Over kantjes laat ik me niet dat zal moeders wel doen denk ik. Wat de pelletkachel betreft duid het inderdaad op (zeer) onvolledige verbranding. Het is en blijft toch moeilijk bij jullie om iets in 1 keer goed te krijgen. Pelletkachel, zonnepanelen, internet, goedkeuring meterkast etc. Maar ooit in een van de manjanas komt het goed. Fijn weekend.

  Houdoe

 3. Goedemorgen , het is niet mijn kast ( helaas) maar ik zou de 2e van links kiezen , de andere zijn te breed en dan valt de mooie achterwand helemaal weg.
  Hou die €1200.= maar mooi in je zak , kun je veel leuke dingen mee doen , het blijkt toch geen verschil te maken . Hoe is het eigenlijk met de telescoop ? Zit eigenlijk een beetje op bijzondere foto’s te wachten !
  Fijne Zaterdag . Groet 🤟🙃👋

 4. Pa heeft gelijk af en toe zit het niet mee gelukkig dat Sol een goed woordje Spaans spreekt na allerlei strubbelingen komt het uiteindelijk goed en kom ze niet aan de Semana Santa
  dan heeft niemand tijd dus effe geduld..
  Ik zou ook voor het 2 de kantje van links kiezen en het mag best wat beige zijn staat nostalgische mooi.
  Groetjes,
  José

 5. Meestal informeer je alvorens te kopen of het wel op naam van de verkoper staat. Je hebt er in de praktijk niet veel last van als je niet als eigenaar bent ingeschreven. Alleen een potentiële toekomstige koper kan moeilijk gaan doen.

 6. Veel geld voor de registratie nog maar even niet doen. Ook ik zou het tweede kant van links nemen maar uiteindelijk is het Sol die de beslissing maakt. Denk dat het tafeltje ook erg mooi word maar we zien beslist het eindresultaat wel. Fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *