Stucen, Gevaar En Opgelicht?

Ik kan weer even vooruit in de keuken. Gisteren spullen gekocht om de gipsplaten te stucen. Daar ga ik vandaag mee van start. Eerst doe ik de meest makkelijke plaat. Makkelijk omdat het gewoon een gipsplaat is tegen de muur. Ik wil zeker niet zeggen dat ik nu stukadoor ben maar als je er even handigheid in hebt dan gaat het wel.

Lastige stuk is de muur met de ramen. Natuurlijk zit ik met de ramen maar ook met de schuine kanten bij de ramen. Maar ook hier gaat het eigenlijk best redelijk makkelijk. De hoeken bij de schuine kanten laat ik gewoon wat dikker en daar schuur ik als het droog is gewoon het juiste model in.

Het laatste stuk wat ik voor vandaag wil doen is de kolom aan de rechterkant. Als ook alles netjes gestuct is ben ik in de keuken klaar voor vandaag.

De muur waar een stuk van ingestort is van de stal zonder dak, is nog wat verder ingestort. Het is gevaarlijk en ik besluit de muur maar een handje te gaan helpen met instorten. Niet omdat ik vind dat de muur nu al weg moet, maar omdat er stenen op het randje van vallen liggen. Met een stok duw ik wat tegen de stenen waar van ik vind dat die moeten vallen. Maar er ligt ook nog een houten balk, lees boomstam, van de muur die op instorten staat naar de muur er tegenover. Die balk ligt ook nog maar net. Het lijkt mij daarom beter die ook maar wat te helpen. Als de balk beneden ligt, kan hij niet meer op mijn kop vallen als ik er stookhout ga halen. Het zier er allemaal niet fraai uit en ons stookhout ligt nu weer open en bloot. Straks nog even een nieuwe lap plastic kopen die er dan morgen overheen gedaan kan worden. In ieder geval is het nu veiliger.

OPLICHTERS?

Sol krijgt een telefoontje van de makelaar die ons met zaken geholpen heeft omdat onze makelaar daar niet veel zin in had en heeft. De makelaar vraagt of het goed is dat zij het telefoonnummer van Sol aan een Nederlandse jongedame geeft. Ze heeft namelijk een aanbetaling gedaan aan Rosa M. Costoya van Galician Country Homes voor een huis, maar nu blijkt er iets niet in orde en kan het huis niet verkocht worden. Zoals wij begrijpen vindt Rosa M. Costoya dat de Nederlandse haar 20000 euro kwijt is omdat er blijkbaar geen contract is. Nu weet ik mij te herinneren dat Rosa M. Costoya en Mark Adkinson bij ons ook aandrongen om te de aanbetaling vast te storten. Ook bij ons was er iets met het contract, het was namelijk nog niet getekend door de verkopers. Ik heb op aandringen van iemand al eens geschreven over hoe ze zaken doen bij Galician Country Homes. Als je een aanbetaling doet van 20000 euro gaat het om een huis/pand van ongeveer 2 ton. Bij Galician Country Homes hebben ze dan geen tijd voor je. Moet je 2 ton aan betalen, pas dan ben je interessant. Liefst willen ze dan samen met je op een foto voor in de krant.

Blog post van 30 maart >> KLIK HIER

Zijn het oplichters de eigenaren van Galician Country Homes? Eigenlijk niet. Maar het stinkt wel!

Dus! Kijk uit als je bij Galician Country Homes uitkomt als je wat leuks gezien hebt.

Mocht je op bovenstaande willen reageren, dan weet diegene die volgens Rosa M. Costoya haar geld kwijt is dat het niet slim is om te betalen zonder contract. Dat hoef je dus niet te zeggen.

8 reacties

 1. Hola,

  Deze keer wil ik eens overslaan om te zeggen dat je werk van vandaag er goed uitziet. Niet omdat ik dat niet vind maar ik ben bang dat je zo langzaam maar zeker naast je schoenen gaat lopen van al die complimenten.
  Dat je de muur van de dakloze stal verder helpt in te storten begrijp ik maar toch vind ik het jammer zeker ook omdat zo het er nou naar uitziet mijn metselwerk van 2021 gedoemd is te gaan verdwijnen. Maar snappen doe ik het wel natuurlijk. De ideeen die jullie wellicht hebben om het geheel af te breken en er geheel iets anders voor in de plaats te laten komen lijken mij ook prachtig en nuttig.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   We weten nog niet of alles tegen de vlakte gaat. Het zou mooi zijn als alleen de voorste muur, zie nu instort weg gaat en de rest behouden kan blijven. Anders is het idd zonde van al het werk.

 2. Nu nog nooit gestuct dat zou je niet zeggen als je die muren ziet gewoonweg netjes gedaan. Jammer dat het schuurtje waar je stookhout inligt helemaal is ingestort met een beetje hulp. Je moet het nu wel droog zien te houden. Weltrusten en morgen gezond weer op.

 3. Tegenwoordig en het is trouwens van alle tijden dat ze proberen je op te lichten op allerlei slinkse manieren , vaak zijn de mensen te enthousiast en daar hebben ze een neus voor, dus uitkijken !
  succes met het stucwerk ,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *