Freán, Toeval en Bier

Wij wonen in Freán. Er staat 1 huis en een stal in Freán. Dat huis heeft dus automatisch huisnummer 1. Freán 1 behoort tot de gemeente Carballedo. In Galicië zijn meerdere Frean’s. We zijn wel eens in Frean gaan kijken wat niet al te ver bij ons vandaan is. Daar staan meerdere boerderijen. We hebben wel een visite gehad die belde om te vragen in welke boerderij wij wonen. ….. Je staat in het verkeerde Frean, bij ons staat er maar één boerderij. Frean’s genoeg dus in Galicië. Vandaag gaat de telefoon van Sol. Een pakketbezorger heeft een pakket voor mij bij en wil dat waarschijnlijk graag bij het tankstation afgeven. Drie dozen bier heeft hij bij. Bier? Vraagt Sol. Ja drie dozen Estrella de Galicia. En dat is voor mijn man, vraagt Sol nog maar eens. Ja, en hij begint mijn naam op te zeggen en het adres. Nou denkt Sol dat ze Piet als voornaam verstaan heeft met de achternaam van den Wijngaart. Het adres is een straat in Frean. Nou dan ben je vast verkeerd, want mijn man heet geen Piet, drinkt nagenoeg geen bier en wij wonen wel in Frean, maar hebben geen straatnaam. Toeval bestaat niet zeggen ze, maar hoe groot is de kans dat er twee mannen in galicië wonen met dezelfde achternaam, die dan ook nog in een aldea/dorpje wonen met eenzelfde naam. Nou naamgenoot wonende in Frean, mocht je het lezen stuur een mail.

Op de blog van gisteren reageerde ene Colin D. In het Spaans schrijft hij het volgende:

Otro post informativo donde nos dices con quién no comprar. Todavía echas de menos uno. El agente inmobiliario. ¿Por qué no le dices a tus amigos? Sé con quién compraste la casa. Él, ahora su mujer es el jefe, tenía mala reputación mucho antes de que llegaras a España.

Nog een informatief bericht waarin je ons vertelt bij wie we niet moeten kopen. Je mist er nog steeds een. De makelaar. Waarom vertel je het niet aan je vrienden? Ik weet bij wie je het huis hebt gekocht. Hij, nu is zijn vrouw de baas, had een slechte reputatie lang voordat jij in Spanje aankwam.

Ik krijg wel eens mail met de vraag wie onze makelaar is. Die naam geef ik dan niet, ik geef de naam van een andere makelaar. Aan onze makelaar hebben we niets gehad nadat de eerste handtekening op een voorlopig koopcontract was gezet. Daarna was het niet of nauwelijks mogelijk in contact te komen. Colin D schrijft nu dat ‘ze’ al lang een slechte reputatie hadden. Eigenlijk heeft hij ergens ook wel gelijk, waarom waarschuw ik niemand voor deze makelaar. Aan de ene kant wil ik dat wel, maar aan de andere kant weet ik ook dat er dan zijn die daar gaan kijken en misschien wel iets kopen en dan met de ellende zitten. Probleem hier is, is dat slechte reclame ook reclame is. Maar goed hier de info van de makelaar. KIJK UIT VOOR JE ER MEE IN ZEE GAAT!!

Galician Country Homes, van Mark Adkinson en Rosa M. Costoya

Hun motto staat hieronder in het plaatje, alleen houden ze zich niet aan hun eigen motto!

Verder vandaag nog wat aan de inbouwkast bezig geweest. De planken had ik een tijd terug al klaar gemaakt. Nu zitten ze er in. In de deurtjes moeten spijlen komen. Daar ben ik op mijn gemak ook aan begonnen.

10 reacties

 1. Por fin la verdad.
  Responde a tu pregunta de ayer-
  Nunca les he comprado. He conocido a otros que tienen. ¿Sabes que todas las obras necesitan permisos? Estos dicen que no.
  Lea la página web que tampoco es agradable. Se encuentra en los detalles de las casas.
  Voy a terminar ahora. Espero que te recuperes rápidamente.

  Eindelijk de waarheid.
  Beantwoord je vraag van gisteren-
  Ik heb ze nooit gekocht. Ik ken anderen die dat wel hebben. Wist u dat voor alle werken een vergunning nodig is? Ze zeggen nee.
  Lees de webpagina die ook niet leuk is. Het is terug te vinden in de details van de huizen.
  Ik ga nu afronden. Ik hoop dat je snel herstelt.

 2. Hola,

  Hoe toevallig zou het zijn dat er nog iemand met dezelfde achternaam in Galicie woond? Als die iemand dan ook nog in Frean woond maar niet in jullie Frean dan word het pas echt leuk en spannend. Als die andere naamgenoot dan ook nog op nummer 1 woond dan is de verbazing compleet. Als dat geen uitdaging is om op zoek te gaan dan weet ik het ook niet meer. Maar hoogstwaarschijnlijk moet het een gastvrij iemand zijn (kan ook niet anders met zo’n achternaam…..) aangezien hij kennelijk meer weet en al op voorhand voldoende bier aan heeft laten rukken. Succes met je eventuele speurtocht ik heb al gevonden dat er ca. 4-5 km oostelijk van
  Chantade een dorpje ligt met eveneens de naam Frean.
  Proost,

  Houdoe

 3. Als iemand zijn werk niet goed doet mag je rustig iemand anders waarschuwen het is immers jou ervaring en slechte reclame kan die firma zich ter harte nemen en al dan niet werken aan verbetering.
  De kist is erg mooi geworden en de kast wordt ook steeds mooier dus lekker aan de gang blijven👍
  Groetjes,
  José

 4. Hoihoi , gelukkig heb je die makelaar niet meer nodig . Die weet zijn eigen motto niet te onthouden en waar te maken . Gelukkig weten jullie nu de weg waar je moet zijn.
  De kast wordt steeds mooier . Eigenlijk hoort er langs de planken een klein (ca.3 cm.) katoenen kantje . Dat hadden ze vroeger en hoort bij “oude kasten” ik heb het nog langs de plank in het theekastje
  van mijn Moeder. Het maakt het wel meer af .
  Kijk maar wat jullie doen , iedereen houdt niet van kantjes. Veel succes !
  Groet .🤣😉🌧👍👋

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Kant. Ik vertelde het Sol, maar die kent het niet. Waarschijnlijk is het in kasten in Chili niet gebruikelijk. Maar ik ga het opzoeken, denk dat het een goed idee is.

 5. Ik schreef je net, también = Tambre, was automatisch veranderen door Google? Ik wilde wat fotos sturen maar dat lukt zo niet, dus op een andere manier gedaan, via je dagelijkse mail. Perdoname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *