Soms Zit Het Mee, Soms Zit Het Tegen

Om half negen ben ik aan de gang. Gister op het blog een beetje gelogen, van het makkelijkste moeilijke stuk moest ik de moeilijkste plaat nog doen. Ik dacht dat van daag even te doen. Helaas!

Ik zal de plaat die gemaakt moet worden beschrijven. Een lange kant van 1m40, een andere lange kant die schuinloop ten opzichte van de ander lange kant. De boven kant is ca 40cm en moet de glooiing van een balk volgen, de onderkant is ca 50cm en moet de glooiing en bocht in de muur volgen. De schuin lopende lange kant is niet recht, die moet de contouren van de keien muur volgen.

Eerst maak ik maar een mal voor de schuine kant en de keien. Daar ben ik de hele morgen aan bezig geweest. Maar goed ik heb een mal, maar het zat niet mee. Met mijn zelfgemaakt stuk gereedschap maak ik de glooiing van de balk. Maar als ik klaar ben om te zagen bedenk ik me hoe moet ik aal die niet rechte lijnen en hoeken juist krijgen. Oplossing: 2 platen, een met de boven- en onderkant, en een tweede met alleen de contouren van de muur. Makkelijker, en straks zie je niet meer dat het 2 platen zijn.

Zo snel als ik gister platen zaagde, zo langzaam gaat het vandaag. Het lijkt er op dat de muizen die hier zitten er telkens met mijn gereedschap vandoor gaan. Potloden kwijt, duimstokken kwijt en als ik dan ook nog een plaat verkeerd zaag vind ik het genoeg geweest voor vandaag! Van half negen tot 2 in de middag bezig geweest en geen vooruitgang geboekt. Dus; Soms zit het mee en soms zit het tegen. Morgen weer een dag. Toch?

5 reacties

 1. Hola,

  Jou een beetje kennende zullen er wel de nodige niet nader te noemen krachttermen gepasseerd zijn en moest Sol niet al te dicht in de buurt zijn. Als al dat tegenzitten nu in vandaag gezeten heeft kan het morgen alleen nog maar mee gaan vallen (hopelijk). Na regen komt altijd weer de zonneschijn. Behalve de muizen kun je immers niemand anders de schuld geven toch.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   hahahah….. kan je zeggen dat er geen omgetogen woord is gevallen. Ik ben gewoon gestopt. Geen kracht termen dus. Het zal wel zijn dat je hier in de natuur heel rustig wordt.

 2. Hola,

  Het zijn dus nog alleen betonnen balken of zoiets die tot krachttermen zouden kunnen leiden.
  Voor ons word het ter zijner tijd dus goed opletten wat voor Rob we aan gaan treffen. Herkennen we die dan nog wel zoals hij was. Perfect als de vrijheid en de natuur die rust in zo’n korte tijd reeds gebracht heeft.
  Houdoe

 3. Weet je zeker dat je niet even lekke gevloekt heb???

  En je weet als je het niet meer weet gebruik je kit!
  Heb ik geleerd van de brabanders in 20 jaar dat ik ontwikkelings hulp aanbied in brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *